Caravana Premier League ajunge la Penrith

04:58:00 Ramona Dragomir 0 Comments

In asta seara, caravana opreste in Penrith
Cea de-a saptea oprire a caravanei snooker-ului de Premier League va avea loc in orasul englezesc Penrith din regiunea Cumbria chiar in aceasta seara. Ne apropiem cu pasi repezi de etapele finale ale acestei minunate competitii, practic doar trei opriri si suntem in semifinale! Asa ca meciurile devin adevarate batalii, iar jucatorii adevarati gladiatori dispusi sa joace pana si ultima carte (a se citi bila) pentru a aduna cat mai multe puncte. :-P
Si pentru ca tot veni vorba despre puntaje, eu zic ca ar fi indicat sa vedem cine a fost cel mai harnic, nu? :-))
Clasamentul incepe cu galezul Mark Williams care ocupa momentan pozitia fruntasa cu 5 p., urmat de chinezii Ding Junhui si Marco Fu cu 4 p. fiecare, dar si de Mark Selby tot cu 4 p. Ceva mai saracuti, cu 3 p. la bord, sunt Shaun Murphy, Ronnie O`Sullivan si Neil Robertson. Destul timp insa pentru ultimii numiti sa mai recupereze din handicap, intrucat mai au meciuri de disputat.


Dar sa ne reintoarcem la aceasta seara, caci minunatul oras cu iz medieval Penrith va avea ocazia sa fie gazda pentru 4 nume mari din snooker: Marco Fu, Ding Junhui, Ronnie O`Sullivan si Mark Williams. Iar snooker-ul clar va fi la inaltime avand in vedere ca micutii chinezi se vor razboi intre ei, iar Anglia isi va intersecta tacurile cu Tara Galilor. O asemenea portie de snooker nu trebuie ratata! It`s a must! ;-)


Seara va debuta asa cum va spuneam, cu marea ciocnire dintre cei doi chinezuti, "Cue-Man-Fu" si "The Chinese Sensation". Cei doi impart acelasi podium in clasamentul provizoriu, insa dupa ultimele rezultate inregistrate de amandoi, acest meci se anunta plin de scantei.
Dupa cum stiti Dingushor a pasit catinel, catinel in Premire League primind "in plina figura" (iertata-mi fie exprimarea grobiana) o infrangere de 5-1, semnata Shaun Murphy. Si-a revenit insa destul de rapid, pentru a incheia doua remize de 3-3, prima cu Ronnie "The Rocket" O`Sullivan si cea de-a doua cu Mark Williams si continuand cu o extraodinara victorie in fata lui Mark Selby cu 4-2.

Marco si Ding se lupta pentru un posibil loc in semifinale
Insa saptamana trecuta, zeita norocului l-a cam parasit pe micutul chinez, care s-a vazut pus la zid cu un 6-0 magistral, executat de campionul mondial en-titre Neil Robertson. A fost o infrangere dura pentru Ding, o infrangere pentru care s-a impotrivit cat a putut, insa pe care nu a putut sa o dovedeasca. Si ca drept urmare, cu un moral destul de debusolat si ravasit, a fost eliminat incat din primul meci al competitiei EPTC 3, din acest weekend, cu scorul izbitor de 4-0, de catre co-nationalul sau Liang Wenbo.
Sa speram insa ca Ding isi va reveni si va fi destul de motivat in aceasta seara pentru a juca la adevara-i valoare, pe care toti o stim si de care nu ne-am indoit nicio clipa.


La polul opus, rezidentul Hong Kong-ian, Marco Fu a pornit in aceasta competitie cu o remiza in fata aceluiasi Ronnie O`Sullivan, urmata de o victorie frumoasa de 4-2 in fata lui Shaun Murphy, victorie pe care insa a contra-balansat-o cu pierderea meciului sustinut impotriva lui Mark Selby cu 5-1, pentru ca in final sa mai incaseze inca un punct pentru remiza obtinuta in meciul jucat cu Mark Williams. Tragand linie, per ansambru Fu nu s-a descurcat deloc prost in aceasta competitie si cred ca a creat ceva valva pe la casele de pariuri ce nu il vedeau favorit. ;-)
Pentru a merge mai departe, Marco are nevoie de o victorie, insa nici Ding nu o duce mai bine (mai ales ca aceasta va fi si ultimul sau meci). Asadar lupta va fi acerba!


Meciul cu numarul doi, ii va reuni pe "The Rocket" si pe "The Welsh Potting Machine". Deci, sa mai continui ca va fi un meci de prima clasa? :-P 

O`Sullivan vs. Williams - Oare cine va iesi invingator?
Cred ca deja stiti ca Ronnie este cel care a castigat 5 titluri consecutive de Premier League, sir intrerupt insa anul trecut cand Shaun Murphy a ridicat trofeul. Si mai stiti ca Ronnie al nostru a mers din remiza in remiza in aceasta competitie, cel putin pana in momentul de fata. Remiza cu Marco Fu, remiza cu Ding Junhui, remiza cu Shaun Murphy. Un tipar ce trebuie rupt si rupt in aceasta seara, daca englezul isi doreste sa mai ajunga in semifinale si chiar in marea finala. Problematic este ca in cazul lui Ronnie nu prea sti la ce sa te astepti, pentru ca atunci cand se vede condus, fie devine automat motivat si roieste in jurul mesei inscriind bila dupa bila, fie se enerveaza ca un copil si refuza sa mai joace la adevarata lui capacitate. Totusi, cred ca ar fi necesar sa mai lase "enervozarea" acasa si sa se apuce de castigat meciuri. Mai are 3 (incluzandu-l pe acesta) asa ca sunt sanse de revenire bunicele...atat timp cat isi doreste! ;-)


Mark Williams a inceput in forta aceasta competitie, obtinand inca din primul meci o victorie de 4-2 in fata tizului sau, Mark Selby, insa a continuat cu trei remize (Ding Junhui, Neil Robertson si Marco Fu). Asta inseamna ca nu a pierdut niciun meci, motiv pentru care se afla in top si totusi, trei remize si o victorie nu sunt suficiente pentru a-i asigura un loc in semifinale. Mai are doar un meci de jucat, peste doua saptamani, asadar in aceasta seara si el se afla in pozitia de a cauta o victorie.
Ronnie si Mark se cunosc de multa vreme si s-au duelat cu tacurile de nenumarate ori, show-ul generat fiind unul de-a dreptul delicios pentru publicul amator de snooker, asa ca nici aceasta seara nu va face exceptie. Ambii isi doresc o victorie si ambii vor lupta pentru ea cu armele proprii. 


Asa ca dragii mei amatori de rontait snooker, va invit ca de la ora 21:30 (ora Romaniei) sa comutati televizoarele pe SkySports 2 pentru un festin de snooker LIVE!
Mai jos gasiti si link-urile pentru cei care nu au in dotare acest program in grila (adica pentru majoritatea :-P)
link 1
link 2 (aici va trebui sa selectati din lista Premier League Snooker)


Vizionare placuta si ne revedem maine pentru impresii si comentarii! :-)

0 comments: