EPTC 2 - ultima zi

05:33:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Modernul Merlin joaca snooker
Evenimentul cu numarul doi din seria de European Players Tour Championship a ajuns la final si cum la final trebuia sa existe si un castigator, acesta este Shaun Murphy. Credinciosul "Magician" de la curtea regelui Arthur s-a vazut cu trofeul si suma de 10.000 euro in mana. Trofeul, care apropo, este absolut adorabil (dupa cum bine puteti observa) :-P Pe langa acestea insa, Shaun mai adauga la colectia de puncte inca 2.000; nu foarte multe ce-i drept, insa cate putin dintr-o competitie, inca putin din alta si uite asa se urca pe scara "celebritatii mondiale". :-))


Optimile de finala au constituit (ca de altfel intreaga zi) o surpriza destul de mare. Jimmy Robertson a fost trimis acasa (in stil regeste) chiar de Shaun Murphy cu 4-0, dupa ce in prima zi de competitie, Robertson a fost realmente pe val, castigand meciuri importante. 
Alfie Burden se vedea invins cu un strans 4-3 (dupa ce a condus cu 3-1) de catre belgianul Bjorn Haneveer, Martin Gould se razbuna pe eliminarea din World Open, invingandu-l cu acelasi scor pe Peter Ebdon, iar cei doi "amici" nedespartiti, Mark Williams si Ding Junhui aveau sa se bata tot pe un scor de 4-3. Mark se pare ca a fost destul de nervos pe modul sau de joc, intrucat in runda a 5-a a cedat frame-ul in contextul in care diferenta dintre cei doi era de 52 de punte, iar pe masa se mai aflau 67 (59-7). A fost avertizat de arbitru pentru acest aspect!
Williams si-a croit drum pana in semifinala

Ultimul chinez ramas in competitie, dupa Ding, Liang Wenbo l-a invins cu un rasunator 4-1 pe castigatorul PTC 3 Tom Ford, Stuart Bingham a pierdut cu 4-2 in fata irlandezului Fergal O`Brien, iar cel care a facut ravagii in prima zi de competitie, Daniel Wells era invins cu 4-1 de Matthew Couch.
Insa surprinza din optimi avea sa "sara" din ultimul meci cand Mark Selby pierdea in fata lui Ricky Walden cu scorul incredibil de 4-1. Intre-adevar ceva neprevazut!


Sferturile de finala aveau sa ii aiba ca protagonisti, in primul meci, pe Shaun Murphy si Bjorn Haneveer, un meci in care "The Magician" a fost condus cu 3-1, pana cand a decis sa revina (in stilu-i propriu si personal) si sa incheie meciul la 4-3.

Ambitiosul Fergal O`Brien
"The Welsh Potting Machine" si-a continuat drumul, invingandu-l cu 4-2 pe Martin Gould, irlandezul O`Brien l-a trimis "colet" spre casa pe Liang Wenbo cu 4-1, iar Matthew Couch inchidea cu 4-2 meciul impotriva lui Ricky Walden.


Cernuram noi ce cernuram si am ramas cu 4 nume pentru semifinale. Ambele s-au disputat "la cutite", ambele au fost incheiate cu acelasi scor strans si ambele au mustit a tensiune.
Shaun Murphy il intalnea pe Mark Williams intr-un meci in care (din nou!) a fost condus cu 3-1. Se pare ca motorasul "Merlinului" nostru intra in functiune doar in momentul in care presiunea atinge cote alarmante! :-))
Matt Couch, finalist EPTC 2
Pe acelasi principiu (ar trebui brevetat :-P), Fergal O`Brien a preluat conducerea meciului cu 3-1, pana cand Matt s-a opus rezistentei irlandezului si si-a croit drum spre victoria de 4-3.


Si iata cum in mare finala intrau Shaun si Matt. Pregatiti si armati pana in dinti, insa cu multe ore de joc la activ (era practic al patrulea meci al zilei, ceea ce este destul de obositor) cei doi au inceput "batalia". Matthew a fost cel care a deschis scorul, insa "The Magician" a egalat imediat, inregistrand break-uri de 58 si 70 pentru 3-1. Ca un ultim strigat de ajutor (a se citi tentativa de egalare), Matt a castigat frame-ul cu numarul 5 pentru 3-2, insa eforturile i-au fost zadarnicite de break-ul de 104 inregistrat de Shaun in ultimul frame, break ce a insemnat practic si semnatura pe hartia victoriei. Asadar, scor final: 4-2 pentru Shaun Murphy, cel de-al doilea castigator al seriei de EPTC, dupa Judd Trump.

Castigatorul EPTC2 - Shaun Murphy
Recunosc, mi-ar fi placut sa vad finala disputata intre Shaun si Williams sau Shaun si O`Brien, intrucat cred ca ar fi fost mai interesant. E drept, prima varianta s-a realizat in semfinala, insa finala are alte date, e mai multa tensiune, iar miza este cu mult mai mare.
In final insa, fie ca ne place sau nu, fie ca ii suntem fani devotati sau nu, Shaun Murphy a demonstrat gurilor rele care ii tot catalogau ca a devenit un jucator neglijent si cam slabut, ca se poate reveni in top si se pot castiga competitii. Daca in runda cu numarul trei din Premier League, l-am vazut pe Murphy mergand pana aproape de victorie pentru ca imediat sa comita o eroare ce il arunca afara din joc, acum l-am vazut ceva mai grijuliu, mai precaut si mult mai hotarit sa castige. Pana la urma nu cred ca a fost ales degeaba sa intre in cursa de Premier League (unde intra cei mai buni) sau sa ia parte la revolutia snookeristica Power Snooker ;-)


Competitia de consolare si-a gasit si ea castigatorul, in persoana tinerei sperante a snooker-ului Luca Brecel, care l-a invins cu 3-2 pe castigatorul PTC 4, Barry Pinches. Luca a castigat astfel un premiu destul de generos in valoare de 1.500 euro.


Break-urile 100+  ale  zilei de ieri au fost urmatoarele : Shaun Murphy (104,106,113) si Fergal O`Brien (126,132).


Felicitari "Magicianului Merlin" pentru frumoasa victorie dar si tuturor celor care au participat si au demonstrat ca pot face fata unui maraton de meciuri. :-)

0 comments: