EPTC 2 - Ziua 1

16:32:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Prima zi din octombrie a adus cu ea si prima zi de competitie oficiala EPTC 2. Desi, etapa de calificare a inceput inca de pe 30 septembrie, mini-turneul european si-a facut efectiv debutul abia ieri. Frumosul oras belgian, cu iz medieval Burges are sa fie, de aceasta data, gazda evenimentului cu numarul doi din seria de EPTC, in perioada 1-3 octombrie. Cu un numar impresionant de concurenti, 91 (din totalul de 96 jucatori profesionisti), EPTC isi doreste sa pregateasca terenul pentru "rearanjarea" clasamentului mondial, intrucat dupa terminarea acestuia, o noua serie de "retrageri de puncte castigate acum 2 ani" va fi efectuata. :-P. Doua nume mari s-au retras din turneu, Ronnie O`Sullivan si Ali Carter, insa asta nu inseamna ca pleiada de jucatori ramasi nu face onoare sportului pe care il numim cu atata drag - snooker.


Ca un rezumat, in runda de calificare, micutul belgian Luca Brecel a trecut cu un hotarit 4-0 de Ronni Beniesch, David Singh l-a invins intr-un meci extrem de stras pe Martin O`Donnell cu 4-3, englezul Michell Man a trecut fara probleme de co-nationalul sau Craig Steadman cu 4-0, iar Ian Burns l-a invis cu acelasi scor determinant pe flamandul Craig Steadman. Pentru lista completa a rezultatelor din etapa de calificare, puteti consulta site-ul global-snooker.com.

Bjorn Haneveer lupta pe teren propriu
Ziua de ieri, si implicit prima zi de competitie oficiala, a fost cu siguranta ziua norocoasa a belgianul Bjorn Haneveer. Acesta a avut o zi glorioasa, trecand de nume importante din snooker-ul profesionist, chiar daca majoritatea meciurilor disputate au avut un scor extrem de strans. Belgianul si-a inceput ziua cu un 4-3 in fata lui Andrew Norman si cu acelasi 4-3 in fata lui Anthony Hamilton, pentru ca in sesiunea de seara sa il invinga cu 4-2 pe "marele" Stephen Lee.
Jimmy Robertson nu s-a lasat nici el mai prejos, invingandu-l pe Laurens De Staelen cu un decisiv 4-0, pe Matthew Selt cu acelasi rasunator 4-0 si pe cel care a facut furori in cadrul World Open, Barry Hawkins cu ....ia ghiciti! Da, 4-0! O zi glorioasa pentru englez, care trece fara probleme in urmatoarea runda.


Alfie Burden, asa cum ne-a obisnuit, a pornit extrem de determinat pentru a ajunge cat mai departe in competitie, castigandu-si primele trei meciuri, dupa cum urmeaza: Noppon Saengkam (4-1), Anthony McGill (4-0) si Andrew Higginson (4-3).
Baiatul de aur al snooker-ului, Martin Gould si-a continuat slalomul printre castiguri, invingandu-l cu un sfasietor 4-1 pe campionul mondial din 2006, Graeme Dott, cu  acelasi 4-1 pe "Mighty Mouse" al Chinei, Anda Zhang si cu 4-2 pe David Singh.

Jimmy Robertson - un start de invidiat
Tom Ford, castigatorul PTC 3 a trecut fara probleme de Tinno de Witte cu 4-2, de Gerard Greene cu acelasi scor 4-2, pentru ca pe inserat sa joace la "cutite" cu Ben Woollaston pentru 4-3.
O alt jucator care a produs senzatie, a fost si englezul Stuart Bingham, care a incheiat primele doua meciuri cu Peter Bullen si Alan McManus la 4-1 si pe cel de-al treilea cu 4-2 in fata lui Ian McCulloch.
Irlanda poate rasufla usurata (partial :p), intrucat Fergal O`Brien l-a invins cu 4-2 pe campionul mondial din 1997, Ken Doherty, cu un strans 4-3 pe strategul Dave Harold si cu 4-2 pe galezul Matthew Stevens.


Nu atat de norocos a fost Barry Hawkins, care desi a inceput turneul in forta, castigand in fata lui Rod Lawler cu 4-2 si invingandu-l pe Mark Davis cu 4-1, s-a vazut pus la colt de Jimmy Robertson cu un rasunator 4-0. Din acelasi registru face parte (pentru ca tot aminteam ceva mai devreme de el) si strategul Dave Harold (asa cum imi place sa-l numesc), care desi a trecut cu 4-0 de Rune Kampe s-a vazut ingenuncheat de irlandezul O`Brien in sesiunea de dupa-amiaza (4-3).

Barry Hawkins paraseste EPTC 2 din prima runda
EPTC da sansa si celor care au pierdut in prima runda sa castige ceva, practic orice jucator care a pierdut ieri putand sa se inscrie in competitia de consolare unde va juca cu orice alt participant la turneu, deasemenea pertant in prima runda. 
Asa se face ca  brazilianul Igor Figueiredo (invins din primul meci cu 4-2 de David Singh) a castigat meciul de consolare in fata chinezului Xiao Guodong cu 3-2, Tony Drago (invins in prima runda cu 4-2 de Ben Woollanston) a castigat cu 3-0 meciul impotiva lui Ian Burns, iar Luca Brecel (invins cu 4-2 de Jamie Jones) a castigat 3-2 in fata lui Peter Bullen.


Zi plina ochi, cu break-uri de 100+: Igor Figueiredo (100), Jimmy Robertson (101, 129), Jamie Jones (108), Judd Trump (118), Martin Gould (118, 131), Liang Wenbo (120), Dave Harold (122), Craig Steadman (122), Rod Lawler (130), Tony Drago (135), Gerard Greene (136), Anthony McGill (136).

Mirificul oras Burges


Pentru rezultatele generale, click aici.

Ziua de azi, ii aduce in prim plan pe mai-marii : Jimmy White, Steve Davis, Neil Robertson, Mark Selby, Mark Williams si multi altii. Ne auzim maine, pentru detalii! ;-)

0 comments: