EPTC 2 - Ziua 2

07:23:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jimmy White este pe aripile vantului :-)
Ziua cu numarul doi din mini-competitia de puncte EPTC a fost dominata de surprize si de situatii neprevazute...cum ar fi faptul ca la un moment dat, a picat curentul iar jucatorii au trebuit sa-si intrerupa jocul. Ce-i drept pentru scurt timp, cel mai afectat dintre toti, fiind sistemul on-line se scoruri, caruia i-a trebuit ceva sa-si revina dupa soc. :-))


Daca cineva m-ar pune sa caracteriz ziua de ieri, un singur cuvant ar fi suficient - Jimmy White (de fapt sunt doua :-P). Jimmy si-a inceput ziua cu un 4-0 in fata lui Chris Henry, pentru ca imediat dupa sa aflam ca va juca impotriva campionului mondial si ocupantului actual al pozititiei fruntase in top, Neil Robertson. Chiar ne gandeam ca "The Whirlwind" a avut ceva ghinion sa "pice" cu Neil. Dar ceea ce urma sa se intample avea sa ne demonstreze tuturor ca o legenda in snooker, nu este doar un fost jucator bun, ci si unul care mai poate da lovituri de senzatie! Asa ca Jimmy al nostru a deschis scorul cu 1-0, australianul a egalat, Jimmy nu s-a lasat si a preluat conducerea, Neil a egalat.... si de la 2-2, "The Wind" a hotarit ca mai bine merge solo...asa ca a castigat urmatoarele doua frame-uri. Scor final 4-2, pentru Jimmy White! Ei, asta da surpriza de proportii! Si nu pentru ca Jimmy nu ar mai fi un jucator de calibru, ci pentru ca totusi...vorbim de un meci impotriva lui Neil Robertson! :-P 

Jimmy a scris o fila inedita din istoria snooker-ului
O zi extraodinara pentru Jimmy, care a declarat imediat dupa meci pe contul personal de Twitter urmatoarele: "Sa declar ca sunt fericit si ca am jucat bine ar fi o afirmatie modesta". :-)))))) Cred ca Jimmy s-a simtit la fel de exaltat pe cat s-a simtit Steve Davis cand l-a invins pe John Higgins in optimile de finala ale Campionatului Mondial 2010.
Urmatorul meci l-a sustinut in fata lui Shaun Murphy, insa se pare ca de aceasta data, rolurile s-au inversat, pierzand cu 4-2. Insa independent de faptul ca a pierdut ultimul meci, Jimmy s-a calificat in ultimii 32 "mai ceva" decat restul jucatorilor! Si a demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca varsta nu este un impediment in snooker, ci numai atitudinea vis-a-vis de succes. Si e clar ca a lui este PRO! ;-)

O zi extrem de buna pentru Peter Ebdon, care a castigat meci dupa meci. Prima oara in fata lui Michael Holt (care se pare totusi ca si-a revenit) cu un stras 4-3, apoi in fata tanarului Jack Lisowski cu 4-1, pentru ca in sesiunea de seara sa inchida cu 4-2 drumul chinezului Chen Zhe spre optimile de finala.

Ebdon, concentrat pe succes
"The Welsh Potting Machine", Mark Williams a maturat prin competitie, invingandu-l cu 4-2 pe Joe Delaney, cu 4-1 pe Nigel Bond si cu 4-2 pe Liu Chuang. Astfel, galezul si-a asigurat un loc in optimi, unde il va intalni pe nimeni altul decat Ding Junhui. :-))) Baietii ar trebui sa faca un cuplu de snooker si sa participe la World Cup (chiar daca nu reprezinta aceiasi tara) pentru ca prea des se intalnesc. In mai putin de doua saptamani, cei doi si-au dat 2 intalniri, dintre care una s-a dovedit norocoasa pentru Mark (4-2), iar cea de-a doua s-a terminat in remiza (3-3). Sa vedeam ce se intampla azi. ;-)


Daniel Wells, o figura destul de necunoscuta cu o varsta de doar 22 de ani a facut ravagii in competitie, dupa ce a trecut cu 4-3 de Michael Judge, cu 4-2 de Daniel Morris si cu 4-0 de Jamie Cope. Un ultim rezultat destul de surprinzator!
Mark Selby a demonstrat ca si-a revenit si este din nou pe "calea succesului" (sau a succesurilor, depinde de caz :-P), invingandu-i pe Jamie O`Neill, Liu Song si pe tizul sau, Mark King cu 4-1! Constant in scoruri si victorii, "The Jester from Leicester" si-a rezervat un loc in optimi alaturi de Ricky Walden.

King nu a reusit sa se califice in optimile de finala
Adrian Gunnell a inregistrat o performanta destul de buna ieri, trecand fara probleme peste oponentul James McBain cu 4-0 si invingandu-l pe Marco Fu intru-un meci destul de strans cu 4-3. Din pacate insa, sfarsitul zilei nu a fost unul tocmai prielnic, englezul pierzand cu 4-3 in fata co-nationalului sau Matthew Couch.

In acelasi registru se pot inscrie si Mark King care a pornit cu un decisiv 4-0 impotriva lui Yannick Poullain, 4-2 in fata lui Joe Perry, insa fiind invins in cele din urma de Mark "The Shark" cu un rasunator 4-1 dar si Stephen Hendry care a avut un inceput de zi destul de bun, invingandu-l cu 4-1 pe Paul Davison si cu 4-3 pe Peter Lines, insa vazandu-se pus la colt de chinezul de senzatie Ding Junhui cu 4-1.


Competitia de consolare a continuat si ieri, printre castigatori numarandu-se si : Michael Holt, care i-a invins pe Luc Heirewegh si Ian Glover cu 3-1, Barry Pinches, care a trecut cu 3-1 de Chris Henry si cu 3-2 de David Grace si  Allan Taylor care i-a invins pe Patrick Wallace cu 3-1, insa ci pe Patrick Eisle (care dupa ce a fost condus cu 2-1, a cedat meciul).


Zi la fel de bogata in break-rui de 100+ : Jack Lisowski (100), Jimmy White (100), Mark Joyce (100,102,109), Mark King (101,101), Marco Fu (102,106), Liu Chuang (103), Nigel Bond (103), Mark Williams (104,114), Ding Junhui (104,137), Michael Holt (108), Mark Selby (108,124,126), Rory McLeod (112), Andy Hicks (112), Peter Ebdon (118,122), Daniel Wells (118,133), Shaun Murphy (137).


Puteti consulta lista competa a rezultatelor, aici.


Azi se vor disputa, in mega oferta zilei :-P, optimile de finala, sferturile, semi-finalele si fireste mare finala, acelasi lucru fiind valabil si pentru competitia de consolare. O zi la foc continuu pentru jucatori, asa ca le uram bafta iar noi ne "citim" maine cand aflam cine, ce a castigat! :-)


Iata si lista pentru optimile de finala:
Shaun Murphy vs Jimmy Robertson
Bjorn Haneveer vs Alfie Burden
Martin Gould vs Peter Ebdon
Ding Junhui vs Mark Williams
Liang Wenbo vs Tom Ford
Stuart Bingham vs Fergal O`Brien
Matthew Couch vs Daniel Wells
Ricky Walden vs Mark Selby

0 comments: