EPTC 3 - raport complet

15:01:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Russelsheim - orasul OPEL
Cel de-al treilea eveniment din seria EPTC-urilor s-a desfasurat in frumoasa Germanie, mai precis la Rüsselsheim - resedinta fabricilor Opel, in perioada 22- 24 octombrie. Surprinzator ...sau nu, lista meciurilor a fost data publicitatii destul de tarziu (a se citi exact in data de incepere a competitiei), ceea ce a strarnit multa valva, mai ales ca multe dintre date au fost eronate. Din fericire insa, macar sistemul de scoruri la minut a functionat exemplar, ceea ce este de apreciat.
Acest EPTC nu a beneficiat de ziua de pre-calificari, asa ca s-a inceput in forta cu numele mari luptandu-se pentru un loc bun in etapele finale. Si pentru ca tot am pomenit de numele mari, si-au facut simtita absenta, Ronnie O`Sullivan ("sustras" din acelasi probleme personale) dar si Ali Carter, care si-a dorit sa se antreneze si concentreze mai mult pentru noua competitie de Power Snooker, ce incepe sambata viitoare, dar si pentru EPTC 4.


Primii care au reusit sa-si ocupe locurile din optimile de finala au fost : Ricky Walden, Barry Hawkins, Jamie Jones, Ken Doherty, Robert Milkins, Marcus Campbell, Stuart Bingham si Judd Trump.
Doherty, prestatie exemplara
Ricky a trecut cu 4-2 de Michael Holt, cu 4-1 de castigatorul PTC 4, Barry Pinches de Andrew Pagett cu acelasi scor de 4-1, Barry s-a impus cu 4-2 in fata marelui Stephen Hendry, cu un strans 4-3 in fata belgianului Bjorn Haneveer si cu 4-1 in fata thailandezului Thanawat Thirapongpaiboon, Jamie i-a invins pe Ronnie Beniesch si Ralph Enax cu 4-0, iar pe Martin Gould cu 4-2, iar campionul mondial din 1997 Ken Doherty a facut furori incheind meciul impotriva brazilianului Igor Figueiredo cu 4-2, pe cel impotriva lui Anda Zhang la acelasi scor, pentru ca in final sa il invinga si pe Jamie Cope cu 4-1.


Marcus Campbell a trecut cu 4-1 de Stephanie Ochoiski si Mark Joyce si cu 4-2 de Kyren Wilson, Robert Milkins i-a invins pe Hannes Huhn cu 4-1, pe Nigel Bond cu 4-2 si pe Jak Jones  u 4-1, Stuart Bingham a incheiat meciul cu Joe Swail la 4-2, iar pe cele disputate impotriva lui Adrian Gunnell si Mark King cu un strans 4-3, pe cand Judd Trump i-a eliminat pe thailandezul Noppon Saengkham cu 4-1, pe David Morris cu acelasi scor si a incheiat ziua cu un 4-2 in fata lui James Wattana.


Cea de-a doua serie calificata pentru optimi a aratat cam asa: Mark Selby, Stephen Maguire, Peter Ebdon, Liang Wenbo, Marco Fu, Michael White, Andrew Higginson si Gerard Greene.
Selby a fost cel care si-a incheiat toate cele trei meciuri ale zilei cu scorul de 4-0, invingandu-i pe rand pe Chris Henry, Issara Kachaiwong si Jimmy Robertson, in timp ce Maguire a beneficiat de putin ajutor intrucit primul sau oponent, Joe Delaney s-a retras, asa ca nu a avut decat doua meciuri de disputat; primul impotriva lui Peter Lines, castigat cu 4-2 si cel de-al doilea in fata lui Michael Wasley, castigat cu un curat 4-0.
Peter Ebdon i-a invins cu 4-0 pe Kurt Maflin, cu un strans 4-3 pe castigatorul EPTC 2, Shaun Murphy si cu 4-2 pe Tony Drago, iar chinezul Liang Wenbo a facut senzatie trecand cu 4-2 de Chen Zhe, cu 4-0 de co-nationalul sau Ding Junhui si cu 4-1 de campionul mondial en-titre, Neil Robertson.

Liang Wenbo, finalistul EPTC 3
Cel de-al doilea chinez calificat in optimi, Marco Fu a inceput ziua ceva mai lejer, Danny Douane (contra-candidatul sau retragadu-se din competitie), insa a reusit sa treca cu 4-3 de Liam Highfield si Luca Brecel, Michael White i-a eliminat pe Andrew Norman si Tom Ford cu 4-3 si a castigat meciul impotriva lui Mike Dunn cu scorul de 4-1, Andrew Higginson s-a razboit pentru victorie cu Reanne Evans si Alan McManus pentru 4-0 si cu legenda Steve Davis pentru 4-3, iar Gerard Greene ne-a surprins pe toti trecand cu 4-1 de Rune Kampe, cu 4-0 de Mark Williams si cu 4-3 de Liu Chuang.


Cu mici exceptii, optimile de finala au constituit adevarate batalii acerbe, victoriosi iesind insa doar opt. Asadar, Barry Hawkins a trecut cu 4-2 de Ricky Walden, Ken Doherty si-a continuat drumul spre succes cu un 4-3 in fata lui Jamie Jones, Marcus Campell a inchis cu un determinant 4-1 meciul impotriva lui Robert Milkins, Judd Trump l-a invins cu 4-3 pe Stuart Bingham, Mark Selby a trecut de Stephen Maguire tot cu 4-3, Liang Wenbo l-a eliminat pe Peter Ebdon cu acelasi scor de 4-3, Michael White a inchis meciul cu Marco Fu pe acelasi principiu, iar Andrew Higginson avea sa-l bata cu 4-2 pe Gerard Greene.


Sferturile de finala aveau sa desfasoare destul de "lin", intrucit jucatorii dominanti s-au "vazut" imediat pe tabela de macaj. Ken Doherty il invingea cu 4-1 pe Barry Hawkins, scor adoptat si de Marcus Campbell impotriva lui Judd Trump, iar Liang Wenbo continua seria victoriilor uluitoare, trecand cu 4-2 de Mark Selby, la fel ca si Andrew Higginson de Michael White.
In semifinale, Marcus Campbell a reusit pana la urma sa castige cu un foarte, foarte strans 4-3 meciul sustinut in fata irlandezului Ken Doherty, in timp ce Liang Wenbo castiga fara mari probleme un loc in marea finala, invingandu-l cu 4-1 pe Andrew Higginson.

Marcus Campbell - campionul EPTC 3
Insa runda finala avea sa ne surpinda pe toti, cand Marcus Campbell a reusit sa il ingenuncheze cu un 4-0 rasunator pe chinezutul care a curatat un sfert din lista numelor mari din snooker in acest EPTC. Un scor ce nu lasa loc interpretarilor, deci o victorie cat se poate de ... "victorioasa" :-))) pentru Marcus, scotianul care isi adjudeca totodata si primul trofeu dintr-o competitie de puncte.Felicitaaaaaaari!!!!! :-)


A fost, fara indoiala unul dintre cele mai surpinzatoare evenimente EPTC, intrucat foarte multe dintre numele ajunse in optimi nu se numarau printre favorite. Pe de alta parte, nume mari ca Jimmy White, Stephen Hendry sau Mark Williams, au fost nevoiti sa paraseasca turneul destul de repede, Jimmy pierzand chiar din primul meci cu 4-3 in fata lui Lasse Musterman."The Nugget" Steve Davis a pierdut la mustata sansa de a se califica in optimi, fiind invins cu acelasi scor ingrat de 4-3 de Andrew Higginson, situatie perfect valabila si pentru finalistul PTC 6, Martin Gould. Si sa nu uitam de Ding Junhui, care a plecat acasa "batut mar" cu 4-0 de Liang Wenbo. Cred ca micutul chinez inca nu si-a revenit dupa infrangerea devastatoare suferita in cadrul Premier League in fata lui Neil Robertson. 


Competitia de consolarea si-a gasit si ea campionul in persoana lui Mark Davis, care a invins-o pe Reanne Evans cu 3-2.

Inchei cu seria de break-uri de 100+, realizate dupa cum urmeaza: Stephen Maguire (100, 100), Martin Gould (100,111, 130), Peter Ebdon (101), Alfie Burden (101), Liu Chuang (102), Ben Woolaston (102), Martin O`Donnel (102), Liang Wenbo (104, 115, 128), Stuart Bingham (104, 105, 108, 122), Ricky Walden (115), Neil Robertson (106, 110), Shaun Murphy (106), Ken Doherty (107, 119, 133), Judd Trump (108), James Wattana (108), Michael White (110, 116), Bjorn Haneveer (110), Liu Song (111), Chen Zhe (112), Anthony Hamilton (116, 135), Jimmy White (117), Marco Fu (118), Jimmy Robertson (121, 124), Jak Jones (121), Andrew Higginson (142), Mark Williams (147) si Thanawat Thirapongpaiboon (147).
Puteti consulta intreaga lista a scorurilor aici.

Il felicitam inca o data pe Marcus Campbell pentru minuntata performanta, insa si pe restul participantilor intrucat toti au muncit mult pentru a ajunge aici! :-)

Urmatorul EPTC (cel cu numarul 4) va avea loc in perioada 29-31 Octombrie si va fi gazduit de frumoasa si prestigioasa South West Snooker Academy din Gloucester, Marea Britanie.

0 comments: