EPTC 4 - Ziua 1

04:58:00 Ramona Dragomir 0 Comments

South West Snooker Academy
Desi se anunta ca cel de-al patrulea eveniment din seria EPTC-urilor sa aibe loc tot in frumoasa Germanie, faptul ca Power Snooker incepe astazi, iar multi dintre jucatori sunt inscrisi pe ambele liste, s-a decis ca in final evenimentul sa se tina in Marea Britanie. Si ce loc ar putea fi mai potrivit, decat proaspata detinatoare ale unor "hainute" noi-noute (in urma renovarii de o luna), South West Snooker Academy din Gloucester? Cum ar spune Chris De Burgh " I`ve got the roses, I`ve got the wine..." asa si baietii de la Academie " Au locatia, au dotarile necesare" pentru care s-a muncit mult, asa ca...e practic locul perfect. :-))


S-a inceput in data de 28, cu ceea ce vrea sa semene a runda de calificare...spun asta pentru ca doar sase nume s-au inscris, dintre care unul s-a retras. :-P Asadar meciurile disputate au fost cele dintre : Luca Brecel si Stuart Carrington, incheiat 4-0 in favoarea lui Stuart, Martin O`Donnell - David Singh, incheiat 4-1 pentru Martin si Andrew Milliard -Jamie Rhys Clarke, incheiat in favoarea lui Andrew intrucat Jamie nu s-a mai prezentat.

Lisowski merge in runda urmatoare
Competitia propriu-zisa s-a desfasurat incepand insa cu data de 29, cand "snookeristii de garda" s-au batut si razbatut pentru un loc in optimile de finala.
Castigatorul EPTC 2, englezul Shaun Murphy a inceput destul de bine aceasta competitie, trecand cu 4-0 de Gary Thomson, cu 4-1 de brazilianul Igor Figueiredo si din nou cu 4-0 de castigatorul EPTC 1, Judd Trump, iar detinatorul trofeului PTC 2, Mark Selby si-a auto-alocat si el un loc in optimi, invingandu-i pe Kyren Wilson cu 4-2, pe Noppon Saengkham cu 4-1 si pe Matthew Selt cu scorul de 4-2.


O surpriza foarte placuta sa-l vedem ca merge in etapa urmatoare pe una dintre tinerele sperante ale snooker-ului, Jack Lisowski, acesta inregistrand rezultate bune impotriva lui Simon Bedford (4-1), Dave Gilbert (4-1) si Mark Joyce (4-2), dar si Andrew Norman, care a trecut cu 4-3 de Ding Junhui si Mark Allan si cu 4-2 de David Grace.

Stephen Lee a avut o zi extrem de productiva trecand cu 4-2 de James Brown, cu un strans 4-3 de legenda Jimmy White si cu 4-2 de chinezul Liu Song, Joe Jorgia si-a inscris si el numele pe lista ocupantilor din optimi, dupa ce i-a invins pe Marc Harman cu 4-1, Xiao Guodong cu 4-3 si pe Andy Hicks cu un curat 4-0, Mark Davis si-a adjudecat si el trei victorii consecutive in meciurile sustinute cu Patrick Einsle, pe care l-a invins cu un definitiv 4-0, cu Ricky Walden, pe care l-a devansat cu 4-1 si cu Jamie Jones, pe care l-a batut cu scorul de 4-2, iar Peter Ebdon nu s-a dezmintit nici de aceasta data, ajungand in urmatoare runda dupa ce si-a infrant adversarii, si anume pe Joe Delaney cu 4-0, pe Jimmy Robertson cu 4-3 si pe Stuart Carrington cu 4-0.

Mark Davis in optimile de finala
O zi prea putin norocoasa pentru legendele snooker-ului, Jimmy White castigand primul meci importiva lui Duane Jones (4-1), insa fiind infrant cu 4-3 de Stephen Lee, iar  Steve Davis reusind un magnific scor de 4-0 in meciul sustinut impotriva lui Alfie Burden, dar pierzand la mustata cu 4-3 intrevederea cu Matthew Selt.
Ali Carter a reusit sa o invinga pe Reanne Evans cu 4-0, insa a fost infrant in meciul secund de Jamie Jones cu 4-1, Neil Robertson a castigat prima batalie in fata lui David Morris cu 4-1, insa a pierdut-o pe cea impotriva lui Liu Song cu 4-2 (aici a fost si vina australianului pentru ca a intarziat si ca drept urmare i-a fost anulat un frame), iar castigatorul EPTC 3, Marcus Campbell a "zburat" inca din primul meci, pierdut cu scorul ingrat de 4-3, in fata thailandezului Thanawat Thirapaipongboon.
Puteti consulta lista de rezultate aici.

Asadar, o zi plina de surprize in care numele grele "s-au cam dat la fund"...insa stim noi de ce...Power Snooker incepe azi si baietii se pregatesc de distractie :-)) Poate asta ar motiva si absenta lui Ronnie O`Sullivan din acest EPTC, desi a anuntat in prealabil ca sigur va veni....hm...sa zicem ca e motivat, desi bate a lipsa de respect sa spui o treaba si sa nu te ti de cuvant. Dar, ce sa-i faci? Asa e Ronnie! :-P


Ziua de azi se anunta a fi una nebunaaaaaa!!! Avem ziua cu numarul 2 de EPTC 4, insa si Power Snooker. Care, apropo se transmite si pe EuroSport, asa ca de la ora 15:10 va invit sa fiti partasii Revolutiei de Snooker!!! :-))

0 comments: