Furios si iute in snooker - Power Snooker

17:33:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ronnie O`Sullivan, campionul Power Snooker 2010
Ieri s-a desfasurat marea si gradioasa competitie, Power Snooker in arena O2, din Londra. Un spectacol cu multe lumini, nume mari, audienta vesela (poate mult prea vesela pe alocuri) si fireste mult snooker. Mult snooker, insa ceva mai diferit; totusi nu atat de diferit incat sa nu capteze atentia celor mai sceptici dintre noi. Nu, nu a fost o punerea in scena a vreunui joc de pe calultator asa cum unele persoane au sugerat, nu a fost nici vreo scorneala care sa nu aiba pic de clasa in ea - a fost un spectacol de snooker mai rapid si mai ... furios. :-P
Cu siguranta va trebui sa se mai lucreze la capitolul "bem si urlam ca la un meci de fotbal", insa in rest a fost un show cat de poate de reusit.


S-a inceput cu meciul dintre magnificul Ronnie O`Sullivan (ambasadorul acestei competitii) si speranta Belgiei in ale snooker-ului, Luca Brecel. Si oare cu ce meci sa incepi, daca nu cu unul in care "The Rocket" e cap de afis? Fara suparare, dar Ronnie se muleaza perfect pe acest format rapid. Lovituri limitate de timp (20 de secunde), un Power Ball, care dupa ce a fost inscrisa da startul a 2 minute in care orice alta bila inscrisa valoareaza dublu si sa nu uitam fireste de Power Zone-ul (nume pe care l-am auzit obsesiv din gura "arbitreselor"), locusor unde daca iti pozitionezi strategic bila alba si inscrii ceva, atunci la fel primesti punctaj dublu. Si asa ca super bonus al logicii, daca esti in timpul celor 2 minute si mai si inscrii din Power Zone, atunci primesti de 4 ori mai mult puncte! Eeee? Palpitant! Asa se face ca sa vezi scoruri de ordinul sutelor nu mai pare atat de ciudat :-))

Meciul dintre Selby si Carter
Si dupa cum va spuneam, primul meci al serii - Ronnie vs. Luca. Mai are cineva vreo indoiala cine a castigat? Fireste ca Ronnie! :-)) Si cu un scor absolut bestial de 338-196! Pam, pam! :-))
Urmatorul meci pe lista, ii avea ca protagonisti pe Mark Selby si Ali Carter. A fost un meci de exceptie pentru ca "The Jester" stie sa faca atmosfera, iar "The Captain" stie cum sa atraga atentia. S-au distrat ce s-au distrat cei doi, insa in final cineva trebuia sa castige, acel cineva fiind de aceasta data - Ali Carter. Cu un scor destul de strans insa, 206-222.


Venise insa vremea ca "The Whirlwind" sa paseasca in scena, pentru a se razboi cu chinezul Ding Junhui. A fost extrem de placut sa vedem primirea calduroasa pe care Jimmy a primit-o din partea publicului prezent, iar in ceea ce-l priveste pe Ding...noroc cu urechiile din dotare, pentru ca altfel ar fi avut un zambet circular, la cat de fericit era. :-)) 

Legenda - Jimmy White
Desi Dingushor a fost intr-o forma cam slabuta in ultima vreme, ieri seara a reusit sa il invinga cu 315 la 246 pe Jimmy White, pentru a-si face loc in finala.
Ultimul meci al serii (din etapa de knock-out) a fost cel dintre campionul mondial Neil Robertson si Shaun Murphy. Ciudat sau nu, Neil s-a vazut scos din joc cu un scor de 317-274. 


Mai pe inserat, am avut parte si de semifinale; prima intre O`Sullivan si Carter (incheiata 490-234 pentru "The Rocket"... pe principiul " Like dhaaa!" :-))) ) si cea de-a doua, intre Ding Junhui si Shaun Murphy (incheiata 263-132 pentru Ding...pe principul "wow!, s-a trezit dragonul!" :-)))) ).
Aveam sa vedem o finala frumoasa, insa pana la ea Ali si Shaun se bateau in tacuri contra-cronometru pentru finala mica. "The Captain" a excelat cu un scor final de 299-102 pentru care a incasat 8.000 lire sterline (daca nu am insel) si ne-a facut bucuros cu mana de pe locul trei.


Dar iata ca sosea si finala mult asteptata: Ronnie O`Sullivan - Ding Junhui!!!!! Audienta era deja in delir de la atata alcool pe care il ingerase, asa ca se apucara sa cante pentru fiecare jucator in parte. Destul de deranjant! Insa nu a fost deranjant pentru " The Rocket" care a venit setat pentru un scor dinal de 572-258, astfel devenind primul castigator al Power Snooker. Si sincer, avea cineva dubii? Serios, omu` e facut pentru un format rapid! :-P


In final ce as mai putea sa adaug? Mie una mi-a placut! A fost un show frumos, ca un fel de film de actiune la care ajungi sa devi lipit de ecran pana la sfarsit, desi cam vezi unde duce scenariul. Este o varianta de "Furios si iute" in snooker si sunt sigura ca a prins la public. Ceea ce mai trebuie schimbat este "interactiunea dintre public si jucatori", in rest mi se pare o idee superba: are nume mari, are viteza, are esenta, are clasa, are tot ce-i trebuie!

Vedere de sus a arenei Power Snooker
In ultima vreme s-a vorbit despre schimbarea unor reguli in snooker-ul clasic. Dupa "cel mai bun din 5" de la World Open si Power Snooker, probabil ca multi jucatori si-au inchipuit ca se va "umbla" si la formatul mult prea lung de la Campionatul Mondial. Personal mi se pare o tampenie! Power Snooker e Power Snooker, snooker-ul clasic e snooker clasic. Ideea de a interveni si a scurta semifinalele si chiar marea finala de la mondiale e absoult aberanta! Campionatul Mondial este un adevarat test de vigilenta, stapanire de sine, rabdare si perseverenta si asa ar trebui sa si ramana!
Mai bine sa ne bucuram pentru ambele formate si sa nu le amestecam, nu? :-P


In final....mai adaug doar atat : Felicitari campionului Power Snooker, Ronnie O`Sullivan! Ai reusit, maestre! :-)

0 comments: