John Higgins se intoarce

03:12:00 Ramona Dragomir 0 Comments

I`ll be back!
Muhaaaaaahaaaa! John Higgins "The Wizard of Wishaw" se pregateste pentru marea intoarcereeeee!!! Asa ca fiti pregatiti pentru ca omu` a declarat ca-i extrem de determinat sa demonstreze tuturor "dujmanilor" (cum ar scrie unii clasici :-P) ca incidentul de acum cateva luni nu a echivalat cu invingerea inimii de snookerist pe care o detine in dotare. :-P
Saptamana trecuta aparea pe site-ul celor de la STV (Scottish television) un interviu acordat in exclusivitate de John Higgins chiar in clubul de snooker pe care il detine. Usor spasit, dar asezat strategic langa masa de snooker, John a inceput sa povesteasca despre revenirea sa in lumea snooker-ului.
A recunoscut ca a trecut ceva timp de cand nu a mai pus mana pe un tac, mai precis de 5 luni, ceea ce este extrem de dureros, avand in vedere ca este cea mai lunga pauza din cariera sa.


Nu a fost insa un interviu uluitor in care s-au facut mari dezvaluri din spatele cortinelor trase, de ceva timp de altfel, ci un interviu care s-a axat exclusiv pe ceea ce doreste, simte si vrea sa exprime John Higgins in lumea sportului numit snooker.
A repetat in mod chiar obsesiv cuvantul "determinat" parca incercand nu doar sa ne convinga pe noi cei care il ascultam ci si pe sine. Desi a marturisit ca pentru un om ce joaca acest sport de la 9 ani, suspendarea a venit ca o palma grea, a decis sa lase totul in urma si sa se concentreze pe revenire.
"Poate ca pauza asta m-a reinvigorat un pic. Poate ca ajungi sa faci totul mecanic si devi blazat. Am un nou apetit pentru snooker si pentru a reusi in acest sport.", a declarat Higgins.


Intrebat ce ar simti daca ar mai castiga inca un titlu de campion mondial (are deja trei la activ) Higgins a declarat ca ar fi chiar mai special decat primul sau toate la un loc. Mai ales in situatia de fata.

John a recunoscut ca revenirea in arena va fi una dificila ce nu va tine doar de cat de bine joaca snooker ci si de celelalte aspecte (aluzie la colegi, fosti/actuali fani) insa toata aceasta perioada neagra l-a facut sa-si doreasca si mai mult sa joace snooker si sa demonstreze intregii lumi ca este un om nevinovat si un jucator foarte bun. S-a aratat incantat de a juca rolul de ambasador al snooker-ului (dupa cum bine stiti aceasta sarcina i-a fost trasata de Barry Hearn) si a declarat ca se simte onorat de aceasta numire, fie ea si neoficiala.


Higgins are un nou apetit pentru snooker
Dupa interviurile in care mai, mai ca ii zareai o lacrima in coltul ochiului si ii auzeai vocea "gatuita", cel de fata s-a dorit a fi un fel de "renastere din propria-i cenusa", lipsit de dramatism sau emotii, insa plin de "eu cred, eu pot, eu voi reusi". Iar alegerea de a da interviul unei televiziuni scotiene spune multe. Cred ca a dorit sa se simta acasa, printre ai lui, dupa ce lumea intreaga a aruncat cu pietre in el. Nu e de blamat, dar nu mi se pare ca a reusit sa transmita mesajul pe care si l-a propus. Dincolo de "sunt determinat sa arat lumii ce pot" sta inca un om speriat de reactiile celor din jur, un om inca considerat de multi ca fiind vinovat...
Se afla intr-o pozitie ingrata, partial creata si de el, insa si de ambitiile altora. Nu stiu daca va reusi sa revina, in adevaratul sens al cuvantului in snooker, nu stiu daca va avea taria dar si primirea de care are nevoie in momentul de fata. Cert este ca John s-a inscris deja in competitia EPTC 5 si va juca primul meci cu Joe Jorgia. Din cate stiu EPTC ul are spectatori, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de reactie vor avea acestia cand il vor vedea pe Higgins.


Cu siguranta nu poate sta ascuns o vesnicie si va trebui sa iasa la rampa mai devreme sau mai tarziu, asa ca poate un mini-turneu nu e o idee atat de proasta. Opiniile despre John vor fi mereu impartite, vor fi mereu cei care il vor sustine si cei care vor considera ca a scapat prea usor pentru ceea ce a pricinuit snooker-ului.
In final insa, timpul va decide pe cine pastreaza si pe cine nu. ;-)


Puteti viziona intregul interviu aici.


P.S. Voi ce credeti? V-a reusi John Higgins sa isi "restaureze" numele? Astept cu interes comentariile voastre.

0 comments: