Noul si proaspatul TOP 16

04:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Da, cu siguranta exista ceva magic in acest numar 16!
Pentru americani inseamna marea petrecere de "sweet 16", atunci cand in final pasesti oficial in lumea asta cruda si nebuna. Acum poti sa-ti faci de cap, sa fumezi, sa bei, chiar sa te si casatoresti, sa fi arestat...chestii d-astea de zi cu zi :-)) Glumesc! N-ar trebui sa faceti nimic din ceea ce am spus mai sus! :-P Cert este ca devi adult si pentru ca nu poti sa devi adult pana cand nu ai celebrat cum se cuvinte ocazia, atunci s-a inventat petrecerea. Asa ca domn`soara (pentru ca doar ele primesc asemenea atentii) isi cheama in vastele iatacuri prietenele pentru a "incinge" o petrecere unde rozul este culoarea de baza, machiajul este regula obligatorie, panglicile si diademele sclipicioase fac legea, repetitia de "cum o sa prezint la Milano rochia asta" devine modalitatea de a atinge subiectul cariera, CD ul cu "When I grow up" de la Pussycat Dolls este pus pe repeat iar discutia in soapta despre baieti nelipsita. Hai ca ati vazut si voi filmele americanesti, mai! :-))


In snooker, sa ajungi in top 16 e ca si cum ar fi in al noualea cer! Cine reuseste performanta sa fie clasat in primii 16, este unul dintre cei mai buni cu siguranta! Este respectat, are un loc caldutz si dragut in clasament si in plus are intrarea garantata la marile competitii de puncte si renume din lumea snooker-ului. Esti un VIP in in toata regula! ;-) Insa, cel mai important este ca nu trebuie sa treci prin tot "ritualul" roz de transformare al fetelor :-))


Lasand insa gluma la o parte Barry Hearn (acest Jean Luc Picard al vremurilor noastre), cel care garanteaza un snooker mai corect, un sistem mai transparent si mai multe competitii, a pus in vigoare ceea ce eu numesc "noua ordine de joc". V-am mai povestit despre ea, practic punctele castigate la marile competitii din 2008 sunt sterse treptat din contul jucatorilor, ajustarea cea mai recenta fiind cea de dupa terminarea competitiei EPTC 2. Ultimele puncte extrase, au fost cele castigate in urma Gran Prix-ului de acum doi ani. Si uite asa, s-a actualizat lista de jucatori, lucru imbucurator pentru altii, destul de trist pentru ceilalti...fiecare dupa cum a jucat si prestat munciile snookeristice :-P
Noii ocupanti ai primelor 16 locuri sunt si cei care au deja locuri rezervate in cadrul UK Championship-ului din perioada 4-12 decembrie, de la Telford si a Masters-ului ce se va tine intre 9-16 ianuarie la Wembley.
Iata insa si lista celor 16 privilegiati, conform worldsnooker.com:


1. Neil Robertson
2. Ali Carter
3. John Higgins
4. Mark Williams
5. Stephen Maguire
6. Ronnie O'Sullivan
7. Shaun Murphy
8. Ding Junhui
9. Mark Selby
10. Stephen Hendry
11. Graeme Dott
12. Mark Allen
13. Peter Ebdon
14. Jamie Cope
15. Mark King
16. Marco Fu

Si acum va las in compania unei melodii, foarte dragi mie, pe care am ales-o special pentru aceasta ocazie! ;-)

0 comments: