Premier League: "The Jester" a invatat kung-Fu

04:14:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Bufonul a luptat in stil kung-fu :-P
O seara de-a dreptul efervescenta in frumoasa Scotie! Dupa cum bine stiti, caravana Premier League avea sa poposeasca in orasul Inverness, undeva departe in nordul tarii, cam pe unde se agata harta in cui. Responsabili cu snookeritul de rigoare au fost Mark Selby, Marco Fu, Neil Robertson si Mark Williams. Si au snookerit baietii asa cum se pricep ei mai bine ;-)


Seara a inceput cu meciul dintre "The Jester from Leicester" si "Cue Man Fu". Primul frame, mai de incalzire, mai de acomodare, insa Selby a reusit sa inscrie un frumos break de 90 de puncte pentru a deschide scorul. Marco nu avea insa sa ramana "lemn-tanase" asa ca s-a aruncat intr-un break de 68, break ce insa nu i-a garantat victoria. Selby mai avea nevoie de 3 snookere si ca un rechin bataios ce este, a venit la masa. A reusit sa-l "snookereasca" de cateva ori pe chinezut, insa in final Fu a inchis scorul cu 101- 24 in favoarea sa.
Ce a urmat, e deja istorie. Va spuneam ca saptamana trecuta Ding l-a tinut la colt pe Selby pentru ca tot inscris bila dupa bila si si-a adjudecat frame dupa frame. Acum insa, Selby a fost cel care a frecventat masa din arena. 
Cel de-al treilea frame a fost un "sandwich" de snooker intrucat am avut una felie lovituri de siguranta, una felie break, insa o felie de lovituri de siguranta si inca un break :-)) In traducere libera, Mark a inscris in prima serie un break de 64 si a continuat cu unul de 30 pentru a prelua conducerea la 2-1.

Ceva mai dificila si mai tensionata, runda cu numarul patru a inceput cu un break de 22 de puncte pentru Marco oprit de ratarea bilei negre ce a generat din nou o ploaie de lovituri de siguranta. In final insa Selby a atacat cu un break de 53 pentru scorul de 72-40.
Lucrurile deveneau interesante. La 3-1, Fu avea nevoie sa se revina in forta daca vroia sa se aleaga macar cu o remiza. Dar unde sa mai revi cand in frame-urile urmatoare Selby l-a tinut departe pe chinezut de masa de joc? :-P Selby a realizat un fabulos break de 131 de puncte pentru 4-1 si unul de 90 pentru scorul final de 5-1.
Mark Williams este in topul Premier League

Un meci absolut minunat! Marco a recunoscut  inainte de inceperea meciului, cu modestia-i caracteristica, ca de-a lungul timpului i-a fost greu sa-l invinga pe Selby si ca meciul curent nu va face exceptie, dar ca spera ca va putea sa joace mai bine decat de obicei. Pe de alta parte, Mark a declarat dupa terminarea meciului ca a fost destul de ingrijorat cand a vazut ca dupa primul frame castigat, Marco l-a egalat gandindu-se ca asa o vor tine toata seara. Nu a fost cazul insa! ;-) Desi ambii au jucat foarte bine, Mark este genul de jucator care daca prinde o lovitura buna la inceput de frame, nu-l mai dezlipesti de masa. :-)) Asa ca "Bufonul" nostru si-a adaugat 2 puncte in cont, puncte ce il trimit in fruntea clasamentului provizoriu de Premier League.


Meciul cu numarul doi, desi nu la fel de captivant a avut in dotare snooker de calitate - actorii principali: "The Thunder from Down Under" si " The Welsh Potting Machine".

Robbo a castigat primul punct
Frame-ul de deschidere a inceput cu o serie de lovituri de siguranta insa Neil a reusit sa se "desprinda" si sa inscrie un frumos break de 68 de puncte. Pierzand insa pozitia de atac, Mark a venit la masa pentru a inscrie o bila rosie intr-o modalitate absolut geniala. Vesela rosioara se afla in carambolul de 15 surate intr-o pozitie destul de ingrata. Mark a facut un "pod in aer" (cam asta e definitia) si a reusit sa o inscrie in buzunarul de mijloc din partea stanga. Din punctul meu de vedere, a fost lovitura serii! Totusi, Mark avea sa anunte fault imediat dupa executarea acestei lovituri, fault pe care arbitrul Paul Collier nu l-a vazut si pe care nici noi nu l-am observat pe reluare. Se parte insa ca Williams a simtit ceva acolo si a decis ca e mai onest sa anunte fault. De apreciat! :-) Frame-ul a continuat insa cu un "du-te vino" continuu la masa si de o parte si de alta, cu multa tensiune si agitatie, pentru ca in final scorul sa arate 53-59 in favoarea galezului.


Australianul a inceput in forta frame-ul secund cu un break de 27 care a primit insa ca rapuns unul de 35 marca, Mark Williams. O batalie de lovituri de siguranta l-a readus pe Robbo la masa pentru inca un break de 18 puncte si inca cateva adunate de prin "inter-sesiuni" pentru egalizarea situatiunii la 1-1.

Mark a dominat complet cel de-al treilea frame cu un break de 70 de puncte ce l-a repozitionat la conducere, insa Neil a egalat imediat. 
Ceva miros de remiza? :-P Cam asa ceva, avand in vedere ca frame-ul urmator a fost castigat de  galez cu un break de 105 puncte iar ultimul de australian, cu scorul de 73-1.
Asadar, Neil Robertson isi incaseaza primul punct din competitie, iar Mark Williams mai adauga unul la colectie.
In momentul de fata, tragand linie, in top se afla Ding Junhui, Mark Selby si Mark Williams toti trei cu cate 4 puncte si sanse frumoase pentru calificarea in semifinale.


Saptamana aviatoare ne reintoarcem in Anglia, de aceasta data la Banbury pentru runda cu numarul 6 de Premier League. :-)

0 comments: