Premier League: Zeul Tunetului a ingenuncheat dragonul Chinei

04:30:00 Ramona Dragomir 0 Comments

The Thunder from Down Under  - o victorie absoluta
Ohoooohoo, ce seara de snooker! Daca ati avut curiozitatea sa urmariti Premier League-ul de ieri seara, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, ce bine ca v-ati "aciuat" pe la mine prin ograda ca sa va povestesc :-))) No, dragii mei, o fost o sara tare faina, cel putin in prima parte, o sara ce cu siguranta o sa faca istorie. :-P Revenim insa la limbajul comun. Intr-adevar a fost o seara a marilor surprize si a snooker-ului de calitate!


S-a inceput in forta, cu meciul dintre Neil Robertson si Ding Junhui. Ce meci! Ce meci! N-o fi excelat el in materie de lovituri, dar rezultatul a fost o adevarata lovitura: 6-0 pentru australian! A sters pe jos cu micutzul Dingushor, ce sa mai zic?!
La inceputul primului frame, Ding a lasat o bila rosie pe marginea buzunarului, bila ce i-a deschis deschis drumul lui Neil catre un frumos break de 120 de puncte. Scor 1-0.
In frame-ul secund, Ding a comis aceiasi greseala de a rata lovitura catre buzunarul superior stang, oferindu-i din nou lui Robbo sansa de a reveni la masa. Insa dupa un micutz break de 21 de puncte, Robbo a pierdut pozitia de atac dupa ce a spart carambolul de rosioare si lupta de lovituri de siguranta a inceput. Au fost doua serii mai precis, intre care s-a intercalat si un fault grosolan executat de Neil, care a inscris, ce-i drept fara sa vrea, bila alba. Se parea ca la orizont rasare o raza micutza de soare pentru Ding, care tot inscria bile de zor. S-a oprit insa la un breakuletz de 29 de  puncte, Neil revenind la masa pentru inca break de 21. Scor 2-0.


In urmatorul frame a dominat batalia loviturilor de siguranta, Ding reusind totusi sa atinga un 43 frumos, pana cand Robertson sa il detroneze cu doua break-uri: unul de 46 si unul in valoare de 26 de puncte. Scor 3-0.
Ding Junhui - condamnat la "sta si priveste"
De aici Ding nu mai putea lupta decat pentru o remiza, dar sa castigi trei frame-uri consecutive, dupa ce ai stat mai mult pe tusa si esti cu moralul ciufulit, e cam greu.
Ca drept dovada, in frame-ul cu numarul 4, desi Ding l-a snookerit extrem de strategic pe Neil inca de la inceput, iar australianul a trecut prin vreo 3-4 etape de "fault si ratare", in final a castigat cu 97-12. Scor 4-0.
Ultimele doua frame-uri au fost de asemenea adjudecate de Robertson, cu break-uri de 87, 51 si 22 pentru o victorie absoluta de 6-0! Se pare ca pana la urma "The Thunder from Down Under" a lovit "The Chinese Sensation" cum nu se poate mai bine. E drept, Neil a excelat ieri seara, in timp de Ding a comis erori esentiale ce l-au constat scump.
In momentul de fata Neil are trei puncte, iar Ding patru. Pentru chinezutz nu este prea rau, insa avand in vedere ca nu mai are decat un meci de disputat ar fi bine sa mai puna ceva in cont pentru a fi sigur ca va ajunge in semifinale.


Pe locul doi, se afla meciul dintre Mark Williams si Marco Fu. Un meci destul de banal si de molcom, insa dupa un festin de 6-0, orice ti se pare lent. :-))

Galezul si-a asigurat un loc in fruntea clasamentului
Scorul a fost deschis de Fu, care desi a comis teribila greseala de a trimite in buzunar bila alba la inceputul franme-ului s-a redresat destul de repede cu un break de 35. E adevarat ca si Mark a venit din urma cu unul de 40, insa tot nu a fost suficient pentru castigarea frame-ului. Avea totusi ocazia sa-si ia revansa foarte curand, intrucit in cel de-al doilea frame, desi lupa a fost acerba, Williams a reusit sa aduca egalitatea pe tabela de marcaj. A fost un frame destul de dificil...de jucat, dar si de privit, intrucat cei doi se aflau in situatia ca cu numai trei bile rosii ramase pe masa de joc, scorul sa fie 26-28 pentru Fu. S-au miscat lent, fiecare tragand cu greu cate un punct, doua in cont, insa in final galezul a inchis cu 54-45. Un frame strans!


Avea sa urmeze frame-ul vedeta pentru Williams, care insa nu a inceput prea bine, ratand o bila rosie destul de usoara. Totusi, tinand cont si de greselile lui Fu, Mark a reusit sa impuste un break excelent de 104 puncte pentru a prelua conducerea cu 2-1.
Remiza pentru Cue Man Fu
Fu parea insa linistit, stia micuztul ce stia. In frame-ul urmator dupa ce s-au duelat cavalerii in lovituri de siguranta parca interminabile, Marco a adunat 51 de puncte, cat pentru un break decent si inca cateva de printre inter-sesiuni pentru a egala situatia.
Si pe tiparul aceasta s-a mers pana la final. Frame-ul cu numarul 5 fiind castigat de chinezutz cu un break de 78 de puncte, iar ultimul de Mark cu un 122. A incheiat galezul in plina glorie! :-P
Asa ca Marco Fu a acumulat 4 puncte pana acum, iar Mark Williams 5. Fiind cel mai bogat din competitie, in momentul de fata se afla pe locul intai, pozitie extrem de favorabila. 


Totusi saptamana aviatoare o sa fie cu siguranta mult mai interesanta, intrucat cu fiecare etapa de Premier League ne apropiem si mai mult de marea finala. Si cum la sfarsit se numara punctele, presiunea isi spune cuvantul. 
Orasul Penrith va gazdui cea de-a saptea etapa de PL, meciurile de seama fiind : Ding Junhui vs. Marco Fu si Ronnie O`Sullivan vs. Mark Williams. Eeeei, suna bine nu-i asa?
Pana atunci insa mai e ceva timp asa ca sa ne concentram pe EPTC 3, care tocmai a inceput. ;-)

0 comments: