Premier League: Ziua Dragonului

18:43:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dragonul chinezesc a facut legea!
Ieri pe inserat patru nume mari si-au dat "concursul" in ceea cea de-a patra runda de Premier League. A fost o seara frumoasa, numai buna de stat in casa si vizionat snooker.Arena din Brentwood s-a dovedit a fi plina ochi de fani veniti sa isi admire idolii in actiune si se pare ca acestia si-au facut datoria intrucat aplauzele furtunoase au rasunat vesele pe tot parcursul serii.


Seara a debutat cu meciul dintre "The Jester from Leicester" si "China`s Sensation", adica mai pe romaneste Mark Selby si chinezutul minune, Ding Junhui. Ding a fost de altfel cel care a deschis scorul, inregistrand break-uri de 54 si 69 pentru a castiga primul frame, insa Mark a egalat in urmatoarea runda. Si ce runda! S-a inceput cu nitzica incalzire de maini si glezne (a se citi cu lovituri de siguranta) pana cand Selby a lasat o bila rosie langa buzunarul drept din mijloc, acest lucru permitandu-i lui Ding sa inscrie primul break de 21 de puncte. Insa s-a ajuns din nou la loviturile de siguranta, urmate de o inscriere geniala a unei bile rosii "naravase" de catre "China`s man" care si-a continuat drumul pentru un break de 17 puncte; totusi lucrurile aveau sa se termine aici, chinezutul pierzand pozitia de atac. Asa se face ca Mark a venit la masa pentru a inscrie primele sale puncte (mai precis un break de 50). Cu un scor de 44-50 si cu "coloratele vesele" ramase pe masa, Selby a inscris bila galbena, pe cea verde, pe cea maro si ... uite cum intraram din nou in seria loviturilor de siguranta pentru bila albastra. Cert este ca dupa multa munca si un fault comis de Ding, Selby si-a adjudecat victoria pentru 1-1. Un frame cam tensionat!

Selby cel tristutz :-(
Ceea ce avea sa urmeze, poarta semnatura lui Ding, pentru ca micutul jucator de snooker a castigat trei frame-uri consecutive; primul cu un break de 78 in doar 9 minute, al doilea cu un break de 69, iar cel de-al treilea cu un frumos 103! Dragonul s-a trezit la viata! Scuipa foc si pucioasa! :-))) Mark a fost tinut departe de masa de joc, pus la colt, fara sanse de revenire. Ding a dovedit inca o data (daca mai era necesar) ca Asia e pregatita sa castige un titlu de campion mondial cu el in frunte!
Totusi ultimul frame avea sa fie castigat de Selby, care a ratat realizarea unui break de peste 100 puncte, oprindu-se la 97, dupa ce nu a putut colabora prea bine cu bila neagra. :-) Nu am putea spune ca Selby a jucat prost in acest meci, ci pur si simplu ca nu a prea jucat. Ding stia ca orice sansa pe care Selby ar avea-o sa se intoarca la masa inseamna ca ar putea castiga frame-ul, asa ca l-a tinut departe de actiune cat a putut de mult. Scor final 4-2 , in favoarea lui Ding Junhui.


Insa Brentwood-ul avea sa mai vada un meci, unul pe care multi dintre noi de abia il asteptam. Doua mari forte aveau sa se ciocneasca: " The Rocket" si "The Magician". Si cu siguranta ca un plus de nerabdare vis-a-vis de acest meci l-a constituit si recentul incident din presa. Stiti voi, declaratia de "patetic, lipsit de respect si neprofesionist" semnata Shaun Murphy si adresata lui Ronnie datorita intregii nebunii de la World Open.
Primul care a intrat in arena a fost Ronnie, intr-o stare de spirit foarte buna. Mai rar! :-P Intrebat daca citeste ziarele, Ronni a spus ca da, insa ca nu pleca urechea la tot ce citeste intrucat stie ca mass-media infloreste povestioarele de dragul rating-ului. S-a declarat multumit ca majoritatea interviurilor acordate de jucatori de snooker il pomenesc si pe el (touche!) si a spus ca nu este deranjat de declaratia lui Shaun.

Batalia "Magie vs. Stiinta" s-a terminat la egalitate
La randul sau, Shaun a fost intrebat daca citeste ziarele, raspunsul fiind : " Da, si ma bucur ca au reusit sa scrie cuvintele corect!". Am fost placut impresionata sa vad ca Shaun si-a mentinut parerea si nu a jucat cartea de " vaaai, vorbele mele au fost scoase din context". Foarte frumos! A declarat ca nu i-a placut ce a vazut la World Open si ca Ronnie declara ba ca ii place sa joace snooker, ba ca nu-i mai place, asa ca e greu sa-ti faci o parere in ceea ce-l priveste. Good point!


Dar sa lasam declaratiile si sa incepem meciul! Cei doi si-au strans mana si au pornit la drum. Sus "in deal" (a se citi in cabina de comentat si tocat snooker) cei doi comentatori asemanau acest meci cu cel dintre Alex Higgins si Dennis Taylor, dupa ce Alex l-a amenintat pe Dennis ca-l va impusca. Hm...putin cam deplasata comparatia, parerea mea!
Primul frame s-a dovedit a fi destul de tensionat, desi Shaun a pornit cu mult avant la drum inregistrand un break de 44 de puncte. Ratarea unei bile rosii l-a adus la masa pe Ronnie, care insa dupa 37 de puncte inscrise a ratat si el o bila rosie, meciul ajungand in sectiunea loviturilor de siguranta. In final insa, desi Murphy a inscris o bila rosie (fluke) a ratato pe cea maro, moment in care Ronnie a putut reveni la masa pentru a curata si castiga implicit primul frame.

Ronnie O`Sullivan, acest Dalai Lama al snooker-ului :-)
Cel de-al doilea frame a inceput cu o adevarata "alergatura" dupa o bila rosie destul de incapatanata, ambii jucatori chinuindu-se ceva timp sa o introduca intr-un buzunar. In final Murphy a reusit, continuand cu un break de 14 puncte pana cand a ratat o alta bila rosie!!! "The Rocket" a venit la masa, insa a rata aceaiasi bila (clar nu s-au inteles cu bilele rosii ieri seara), lasandu-i sansa lui "The Magician" pentru realizarea unui break de 90 de puncte, break ce a adus scorul la 1-1.


Tiparul de "doar un frame distanta" a continuat cu O`Sullivan care a inscris un break de 93 de puncte pentru 2-1, pentru ca mai apoi, Murphy sa inscrie un 71 pentru 2-2. Urmatorul frame, ceva mai strans, insa adjudecat de Shaun, l-a adus la conducere pentru prima oara in acest meci. Totusi, "The Rocket" a avut ultimul cuvant, incheind apoteotic cu un 110 pentru a treia remiza din Premier League (3-3).


Dupa meci, Shaun a facut o remarca absolut mortala la adresa lui O`Sullivan, numindu-l "un fel de Dalai Lama" datorita modului sau calm de joc. Ronnie s-a aratat extrem de amuzat de aceasta comparatie si a tinut sa mentioneze ca nu are nimic impotriva lui Shaun si ca de-a lungul timpului si el a declarat lucruri destul de urate prin presa. O atitudine foarte matura din partea lui Ronnie! :-)
A fost un meci frumos, chiar daca s-a terminat in remiza, un meci in care cei doi au demonstrat ca sunt jucatori de snooker si nu dusmani. Snooker-ul a castigat batalia in fata vorbelor aruncate pe ici pe colo prin presa, ambii lasand la o parte resentimentele si parerile personale si dand un spectacol de clasa!
A fost o seara minunata,  in care Ding a facut senzatie, insa si o seara in care profesionalismul a fost ingredientul principal. :-)


Si cam asta a fost pentru Brentwood, saptamana viitoare poposim la Inverness. Ne vedem acolo! (a se citi, pe blog :-P )

0 comments: