PTC 5 - ultima zi

06:55:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding Junhui, castigator PTC 5
Ca orice mini-turneu, insa nu lipsit de importanta in lumea snooker-ului, dupa trei zile de meciuri intense (si inca una dedicata etapei de calificare) batalia apriga cerne performantele celor implicati si alege un singur castigator. Si pentru ca prea am stat noi in cadrul granitelor tarii (a se citi UK) :-)), castigatorul editiei cu numarul 5 de Players Tour Championshuip este ..... Ding Junhui! "China`s Sensation" a reusit sa castige cu un frumos scor de 4-1 in fata lui Jamie Jones. Dar sa incepem cu inceputul.


In optimile de finala Rory McLeod l-a invins pe Mark Jones cu un strans 4-3, Ricky Walden i-a calcat pe urme cu acelasi scor in meciul sustinut in fata lui Allan Taylor, Jamie Jones a decis sa il invinga cu un curat 4-0 pe Martin Gould iar Mark Williams s-a vazut pus la zid cu un incredibil 4-1, de catre Patrick Wallace.
Drumul lui Peter Ebdon in cadrul PTC 5 avea sa se termina in optimi, dupa ce Ding Junhui l-a invins intr-un meci nu lipsit de emotii, cu scorul de 4-3, Dominic Dale il trimitea pe co-nationalul Matthew Stevens acasa, cu un strans 4-3, Jimmy Robertson pleca dupa o lupta apriga impotriva chinezului Marco Fu, lupta terminata la acelasi scor de 4-3, iar campionul mondial Neil Robertson era invins cu un 4-2 rasunator de catre Andrew Higginson.


Sfertuile de finala aveau sa constituie prilej de bucurie pentru Ricky Walden, care a reusit sa se detaseze cu scorul de 4-2 de Rory McLeod, dar si pentru Jamie Jones care s-a impus cu 4-3 in fata lui Patrick Wallace. Andrew Higginson isi castiga dreptul de semi-finalist fara probleme, trecand cu un izbitor 4-0 de Marco Fu, iar Ding Junhui il invingea cu 4-2 pe Dominic Dale.


La un pas de marea finala, patru nume mari isi dadeau "ghionturi" cu tacurile din dotare. :-P Mai priceputi din fire si  mai poate ca mai sustinuti de Fortuna au fost Ding Junhui (4-1 in fata lui Higginson) si colegul sau de varsta Jamie Jones (4-2 in fata lui Walden).
Finalistul, Jamie Jones
Si uite asa, cei doi "copilandrii" s-au razboit pe la orele 21:00 trecute fix, coane Jorge pentru suma de 10.000 lire streline dar si pentru cele 2.000 de puncte. Determinat si ambitios din fire, Ding a incheiat meciul cu scorul de 4-1, reusind astfel performanta de a castiga si primul PTC la care participa in acest an. Din pacate Ding nu se poate califica pentru finala de PTC, intrucat nu are decat o singura participare la activ, dar la cat de bine joaca chinezutul nostru cred ca in curand se vede cu un premiu castigat la un turneu major. ;-)


Nu as vrea sa inchiei acest articol fara a face o mica recapitulare a ceea ce a insemnat PTC 5 pentru cei doi jucatori ajunsi in finala. Jamie a fost cel care i-a invis pe : Patrick Eisle (4-1), Liu Song (4-0), Gerard Greene (4-3), Martin Gould (4-0), Patrick Wallace (4-3) si Ricky Walden (4-2), in timp ce dragonul Chinei a trecut de : Tony Drago (4-3), Stuart Bingham (4-1), Stephen Lee (4-3), Peter Ebdon (4-3), Dominic Dale (4-2), Andrew Higginson (4-1) si Jamie Jones (4-1).
Un drum lung si anevois pentru cei doi, incarcat de multa tensiune si mult stress. Desi unii jucatori nu dau prea multa atentie acestor tipuri de mini-turnee, considerandu-se mult prea importanti pentru a lua parte la asa ceva (vezi recenta declaratie a lui Mark Allen), maratonul de meciuri si rapiditatea cu care se desfasoara aceste competitii isi au rostul bine stiut. Pe langa premii, puncte si prestigiu, jocul la foc armat ii "caleste" pe jucatorii care isi doresc sa inregistreze realmente performanta in snooker. ;-)

Sheffield-ul isi inchide portile, insa nu pentru mult timp, deoarece de pe 15 ale lunii incepe PTC 6. ;-)) Pana atunci insa mai avem snooker pe tava, chiar de azi incepand etapa de calificare pentru Paul Hunter English Open. Sper ca listele de participanti o sa apara in curand pe site-urile responsabile si ca vom avea parte si de ceva scoruri. Oricum, promit solemn sa va tin la curent! ;-)

Felicitari castigatorului Ding Junhui, insa si celorlalti jucatori implicati in acest mini-turneu! ;-)

0 comments: