PTC 5 - Ziua 1

05:21:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Era si timpul ca snooker-ul sa mai faca o vizita Academiei de la Sheffield, ca parca prea o neglijase in ultima vreme. Si ce ocazie mai buna decat inceperea unui nou turneu PTC? De aceasta data insa, cu numarul 5. :-) Desi nu vreau sa incep acest articol intr-o nota mai negativa, nu pot sa nu le bat putin obrazul celor de la World Snooker care au facut o mare si haotica "varza" din lista de participanti,  majoritatea datelor de desfasurarea  a meciurilor fiind gresite. Si unde mai pui, ca asa colac peste pupaza si sistemul proaspat implemetat in colaborate cu cei de la 12bet.com pentru scoruri LIVE a picat!
Stiu ca tututor ne place sa vedem snooker televizat, insa din pacate, acest lucru nu este mereu posibil, asa ca macar date concrete si scoruri live sa avem, pai nu?! Insa gata cu critica, ca nu de asta ne ocupam noi aici. Sa-i dam drumul cu povestitul. ;-)

Aditya Mehta - un start minunat
Asa cum ne-am obisnuit etapele de pre-calificare si calificare pentru PTC se tin cu o zi inaintea inceperii oficiale a competitiei, asa ca pe 7 octombrie o paleta cat se poate de diversificata de jucatori si-au dat silinta pentru a se califica in prima runda de PTC 5. Printre cei care au si reusit performanta se numara: Ben Harrison, care l-a invins cu 4-1 pe Chris Norbury, chinezul Tian Pengfei, care a trecut de Marvin Lim cu acelasi scor, indianul Aditya Mehta care a inscris un 4-2 in fata lui Ian Glover, Martin O`Donnell care l-a batut cu 4-1 pe Michell Mann, tanara speranta a snooker-ului mondial Luca Brecel, care a trecut cu un hotarit 4-2 de Ian Burns si chinezul care a facut senzatie in proaspatul incheiat EPTC 2, Chen Zhe care l-a "sters" pe Stephen Groves din competitie cu 4-0.


Ieri insa, adevarata batalie avea sa inceapa, asa ca jucatorii s-au pregatit (unii mai intens, altii mai asa...de primvara :P) pentru a-si castiga dreoptul de a juca in runda unde numele mari activeaza.
Un start foarte frumos pentry Rory McLeod, care a trecut cu 4-3 de thailandezul Thanawat Thirapongpaiboon (hai, spuneti-mi ca nu v-a fost dor de unul dintre baietii de snooker cu nume lung cat o zi de post! :-P) si cu 4-2 de chinezul Tian Pengfei.
Ricky Walden, unul dintre jucatorii care a ajuns pana in sferturile de finala de la EPTC 2, a incheiat ambele meciuri ale zilei cu acelasi scor de 4-1; primul disputat impotriva lui Jak Jones si al doilea in fata lui Joe Jorgia, iar Martin Gould si-a croit drum fara mari probleme in urmatoarea runda, invingandu-l pe Joe Delaney cu 4-0 si pe Noppon Saengkham cu 4-1. O perfomanta demna de invidiat!


Gerard Greene si-a rezervat de asemenea un loc in urmatoarea runda invingandu-l pe Nick Jennings cu 4-1 si pe Joe Perry cu 4-0, iar "The Welsh Potting Machine", Mark Williams si-a asigurat urmatoarea "zi" de sedere la Sheffield dupa ce a trecut cu 4-0 de Mark Miller si cu 4-1 de Issara Kachaiwong. 

Cei doi "Jamie" si-au asigurat un loc in urmatoarea runda
Cei doi baieti veseli ca isi "impart" prenumele de Jamie au trecut si ei cu bine de prima runda de foc; Jones l-a invins pe Patrick Eisle cu 4-1 si pe Liu Song cu un remarcabil 4-0, iar Cope invingandu-l cu 4-1 pe Tommy Ang si cu un strans 4-3 pe belgianul de senzatie Bjorn Haneveer.


Printre ghinionistii de ieri se numara tanarul Jack Lisowski, care desi a castigat primul meci sustinut impotriva chinezului Anda Zhang "The Mighty Mouse" cu 4-1, s-a vazut invins "la limita" cu 4-3 de Liang Wenbo, dar si Kurt Maflin, care dupa ce a inscris o victorie superba de 4-3 impotriva irlandezului Fergal O`Brien a fost invins cu 4-2 de Aditya Mehta. Mehta, care a facut senzatie ieri in Sheffield invingandu-l cu un usturator scor de 4-0 pe Stephen Maguire.
Surprize neplacute pentru Barry Pinches, castigatorul PTC 4, care s-a vazut invins inca din primul meci de catre Ben Harrison cu 4-1, Matthew Couch, finalistul EPTC2 a fost eliminat cu un crunt 4-0 de catre Xiao Guodong, iar speranta Braziliei Igor Figueiredo s-a vazut trimis acasa  de Issara Kachaiwong cu acelasi scor necrutator de 4-0.


Destul de multe rasturnari de situatie si multa inconsistenta in joc, fie ca vorbim de runda de ieri, fie ca putem in oglinda turneul prezent si editia secunda de EPTC. Practic jucatorii care au atins stadiile finale ale EPTC 2, s-au cam vazut trimisi acasa din prima runda de PTC 5, ceea nu poate fi placut. Totusi, exista si jucatori care se mentin "pe val" facand fata programul incarcat de meciuri si dorindu-si foarte tare sa demonstreze ca merita sa castige.


Din pacate nu avem lista de break-uri 100+, intrucit, dupa cum va spuneam sistemul de scoruri la minut a picat de cateva ori, si nimeni nu a updatat scorurile per frame. Inca de cum se va "face lumina" in acest caz voi actualiza si eu pagina. ;-)
Pentru scorurile generale, click aici.


Azi, incepe pelerinajul numelor cu greutate in snooker, asa ca pumnii stransi (fiecare pentru favoritii lui) si ne auzim maine pentru ceva barfe. :-P

0 comments: