PTC 5 - Ziua 2

05:05:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Felicitari! Ati castigat cu scorul de......
Incep acest articol cu scuzele de rigoare pentru ca ieri nu am reusit sa va povestesc ce se mai petrecu prin "ograda" din Sheffield. Nu aruncati cu prea multe pietre, insa sistemul de scoruri la minut nu a functionat, dar nici ca s-au sinchisit baietii veseli sa treaca macar rezultalele meciurilor pe lista. Asa ca de multe ori ne-am benoclat (ma refer la noi bloggarashii la datorie) la meciuri ce avea scoruri de 0-0, pentru ca ceva mai la dreapta sa vedem urmatorul meci "pe rol" cu unul dintre jucatorii care au inregistrat acest minunat 0-0. Asadar si prin urmare ghiceam noi, prin reducerea la absurd, ca personajul care juca, era si cel care castigare meciul...nu stiam noi cu cat, dar macar il castigase! :-))
Inca o dovada ca World Snooker detine o "masina a timpului", intrucit meciul dintre Marco Fu si Michael Holt se pare ca s-a desfasurat in 2005! Am decis sa il intreb pe Michael ce parere are, aratandu-i poza. Reactia lui a fost absolut geniala! Citez :" Da, am pierdut si atunci!". :-)))))
Dominic Dale calificat in optimi
Pai, sa incep atunci prin a va povesti (cu patial de scoruri) ce s-a intamplat in ziua cu numarul doi de competitie PTC 5, adica pe data de 9 octombrie ;-)


Peter Ebdon se pare ca este in forma de zile mari, ambitia-i de a se clasa in top 16 dand roade, acum se pare ca isi doreste sa si ramana acolo. O decizie inteleapta! ;-) Asa ca Peter a trecut cu un curat 4 -0 de Danny Douane, cu 4-1 de Adrian Gunnell si cu 4-2 de Adam Duffy. Loc asigurat in optimile de finala pentru acest John Malkovich al snooker-ului! :-))
Calcandu-i parca pe urme, Dominic Dale l-a invins pe James Wattana cu 4-1, pe  Ady Lee cu 4-0 si pe Leo Fernandez tot cu 4-0 (nota subpaginala: Leo este cel care l-a scos din competitie pe Alfie Burden cu scorul incredibil de 4-1!).
Chinezutzul minune, Ding Junhui s-a impus cu 4-3 in fata legendarului Tony Drago, cu 4-1 in fata lui Stuart Bingham si cu 4-3 in fata lui Stepehn Lee, pentru un loc calduz in runda urmatoare.


Marco Fu s-a calificat si el in optimi, trecand fara probleme de Gareth Green si Michael Holt (4-0), dar si de belgianul Luca Brecel cu 4-1, Jimmy Robertson i-a invins pe Sam Baird cu un strans 4-3, pe Mark Davis cu 4-0 si pe Ben Woolaston cu 4-3, iar Andrew Higginson a trecut de chinezul Chen Zhe cu 4-2, de Barry Hawkins (nu stim cu cat!) si de Mark Selby cu un socant 4-0!

Legendele snooker-ului au fost trimise acasa
O zi ce cu siguranta nu a fost prea norocoasa pentru stelele snooker-ului, Stephen Hendry "zburand" inca din primul meci spre frumoasa-i Scotie (galezul Matthew Stevens l-a invis cu un decisiv 4-1),  "The Captain" Ali Carter s-a vazut si el trimis acasa de catre Mark Davis cu 4-2, iar Ken Doherty  a pierdut cu 4-3 in fata lui Alan McManus. Steve Davis si Jimmy White, desi au inceput ziua in plina glorie, ambii invingandu-si adversarii - Steve cu 4-0 pe James McGouran si Jimmy cu 4-1 pe Jamie Clarke - au fost invins in cea de-a doua batalie; Stephen Lee a fost cel razpunzator de un 4-0 in fata lui Davis, iar Matthew Stevens de acelasi 4-0 in fata lui "The Whirlwind".


Tom Ford, castigatorul PTC 3 a fost invins inca din primul meci cu 4-2 de Rod Lawler, iar Judd Trump, castigatorul Paul Hunter Classic (aka. EPTC 1) a plecat acasa, dupa ce Adam Duffy s-a impus cu scorul de 4-1.
Tentativa de rezultate, poate fi accesata aici.

Asadar, ziua trei de PTC 5 va debuta cu optimile de finala, optimi in care ii vom "vedea" pe urmatorii:
Rory McLeod vs. Mark Joyce
Allan Taylor vs. Ricky Walden
Martin Gould vs. Jamie Jones
Patrick Wallace vs. Mark Williams
Ding Junhui vs. Peter Ebdon
Matthew Stevens vs. Dominic Dale
Marco Fu vs. Jimmy Robertson
Neil Robertson vs. Andrew Higginson

0 comments: