PTC 6 - ultima zi

05:29:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Un pas mic pentru un jucator, un pas urias pentru snooker
Si iata ca am ajuns si la final. PTC 6 a luat sfarsit insa, in acelasi timp si seria de evenimente PTC a ajuns la final. Bine, poate putin cam nefericita exprimarea, intrucat in martie anul viitor 24 de jucatori (cei mai de seama dintre cei care au luat parte la seria de PTC/EPTC ) se vor duela intr-o editie televizata (da, da ati citit bine :-P). Atunci va avea loc marea finala. Insa vorba aceea, mai e mult pana departe si eu inca nu v-am dezvaluit ce s-a intamplat in ultima zi de competitie.
Voi incepe, ca de obicei, cu castigatorul. De aceasta data victoriosul detinator al trofeului PTC este Dominic "The Spaceman" Dale! Ei, asta da surpriza! Dar sa incepem cu inceputul, da?


Optimile de finala au fost pline de surprize, insa cea mai mare dintre ele a fost faptul ca Ali Carter a fost invins cu 4-2 de Jimmy White! E omu` in forma, sau ce? Serios acum, chiar a dovedit ca inca e un jucator de calibru, Whirlwind-ul nostru! E adevarat ca nu a ajuns mai departe de sferturile de finala, insa eu zic ca a avut un start bun. Iar daca mai adaugam si frumoasa victorie din cadrul EPTC 2, cand l-a invins cu 4-2 pe Neil Robertson, rezultatul arata destul de bine. Presonl cred ca daca va continua sa joace la fel de bine nu este exclus sa il vedem cu un trofeu in brate. Seria de EPTC de abia a inceput, mai avem inca 4 turnee mari si late, asa ca are timp berechet sa revina pentru o victorie definitiva. ;-)

Martin Gould, finalist PTC 6
Martin Gould l-a invins cu 4-2 pe Anthony McGill, scor inregistrat si de Ian McCulloch impotriva lui Andy Hicks dar si de chinezul Liang Wenbo in fata lui Shaun Murphy. 
Graeme Dott era trimis de Marcus Campbell acasa cu scorul de 4-1, la fel ca si Matthew Stevens, invins de Dominic Dale.
Daniel Wells si Jamie Jones s-au vazut pusi la zid cu un indiscutabil 4-0 de catre Stuart Bingham si Mark Selby. Si asa aveam gata formatia de bataie pentru sferturile de finala.

Aici lupta a devenit mai acerba si scorurile ceva mai stranse. Ca drept dovada Dominic Dale l-a infrant pe Mark Selby cu 4-3, scor practicat si in meciul Jimmy White - Liang Wenbo, incheiat in favoarea ultimului mentionat. Martin Gould si-a continuat seria de victorii cu un 4-2 in fata lui Stuart Bingham, in timp ce Marcus Campbell a incheiat singurul meci "lejer" de 4-1 in fata lui Ian McCulloch.


Ca niciodata, semifinalele s-au discutat la acelasi scor, ce a reliefat cine a dominat meciul cap-coada. Scorul practicat in ambele intaniri a fost de 4-1. Asa ca Martin Gould se vedea in marea finala dupa ce il invinsese pe Marcus Campbell, iar Dominic Dale ii calca pe urme dupa ce trecuse de ultimul chinez din trupa, Liang Wenbo.


Finala, finalaaaaaa! Dar ce finala!!!! Eheee! A fost o adevarata lupta! S-au tinut baietii fermi pe pozitii si nu s-au vazut despartiti decat de un frame pana cand, inevitabil s-a ajuns la frame-ul decisiv. In contextul in care la 3-3, tabela arata 70 la 16 (in favoarea lui Martin) deja ma pregateam sa trimit mesajele de "Fel`citari coane, sa-ti traiasca frantuzoaica!", vorba aceea nu? Ei, bine nu! In snooker, pana nu a intrat si ultima bila de pe masa nu se canta niciun imn! Asa se face ca Dominic Dale (care avea nevoie de 3 snookere) s-a pus pe treaba si a realizat chiar patru, pentru o victorie de 78-70. O revenire spectaculoasa, trebuie sa recunoastem! Sincer, imi pare rau pentru Gouldie pentru ca nu pot decat sa-mi imaginez cum e sa ai victoria in mana si de la o "nemernica" de bila rosie sa ajungi in snookere si sa pierzi meciul.  Insa, asa e in snooker (parafrazand putin), doar o singura persoana poate castiga. Si de aceasta data, aceea persoana a fost Dominic.

Dominic Dale si trofeul PTC 6
Ca si nota subpaginala :-P, aceasta este doar al 3-a titlu la un turneu de puncte al galezului. Primul l-a impuscat in 1997 la Grand Prix, iar cel de-al doilea in 2007 cand a castigat Shanghai Masters-ul. Asa ca: " Fel`citari coane, sa-ti traiasca frantuzoaica!" :-))))) Glumesc!


Felicitari ambilor finalisti pentru ca au dat dovada de putere, determinare si nebunie crunta pentru acest sport minunat (a se citi pasiune) :-P! Merita tot respectul nostru! :-)


Azi avem lista break-urilor de 100+!!! Ieeeeeee!!! Doar ca e putin cam combinata si cu cele din ziua precedenta. E un fel de 2 in 1, sper sa va placa :-)) 
Dar lasand gluma la o parte iata si lista: Mark Allen (101), David Grace (101), Simon Bedford (101), Robert Milkins (101), Liu Song (103), Matthew Stevens (105,113, 142), Liang Wenbo (110,131), Alan McManus (111), James McBain (112), Jimmy White (113), Rod Lawler (113), Stuart Carrington (115), Mark Selby (116), Barry Hawkins (117), Andrew Higginson (120), Marco Fu (125), Dominic Dale (127,136), Neil Robertson (133) si Xiao Guodong (138).


Inainte de a incheia acest articol vreau sa va reamintesc lista castigatorilor de PTC 2010:
PTC 1 : Mark Williams
PTC 2: Mark Selby
PTC 3: Tom Ford
PTC 4: Barry Pinches
PTC 5: Ding Junhui
PTC 6: Dominic Dale


Felicitari inca o data tuturor celor care au luat parte la aceste evenimente iar voua va urez o saptamana cat mai frumoasa! :-)

0 comments: