PTC 6 - Ziua 1

17:58:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Prima zi de competie a inceput
Din nou la Sheffield, din nou un Players Tour Championship...de aceasta data si ultimul, respectiv numarul 6. Din pacate Ronnie O`Sullivan s-a retras si din acest eveniment ceea ce cu siguranta nu-l va ajuta sa se califice pentru marea finala de pTC din martine, anul viitor (avand doar doua participari din sase), nici Steve Davis (care de asemenea s-a restras din curentul eveniment) si nici Dingushor Junhui :-P singurul care face "nota discordanta", el dorindu-si sa intre in finala, dar neavand numarul minim de participari necesare (stiti voi, problema cu viza).
Dar sa lasam clasamentul si sa ne orientam spre prima zi de competitie.


Ca de obicei, am avut si ziua de pre-calificari (in data de 14 octombrie). Surpriza zilei a constat in faptul ca preferatul publicului Luca Brecel, nu a reusit sa treaca in competitia propriu-zisa, fiind invins cu 4-2 de Chen Zhe. Printre singurele ocazii cand micutul campion nu resuseste sa se califice.
Ceva mai norocosi au fost : Sam Baird, care a trecut cu un strans 4-3 de Robbie Williams, Michell Mann, care l-a invins cu 4-1 pe Hans Blankaert, Leo Fernandez (calificat prin retragerea oponentului sau, Mohammed Joker), Chris Norbury (calificat si el datorita retragerea celuilalt Mohammed din competitie :-P, de acasta data Mohammed Shehab) dar si indianul Aditya Mehta, care l-a batut cu scorul de 4-3 pe Tian Pengfei.
Pentru lista completa de scoruri din etapa de calificare, click  aici.


Ieri incepea cu fast mare prima zi oficiala de competitie PTC 6. Zi cu multe rasturnari de situatie si cu ceva surprize la bord. ;-)

Gouldie face "curatenie" prin PTC 6
Martin Gould a deschis seria de castiguri, calificandu-se fara mari probleme in runda urmatoare, trecand cu un curat 4-0 de Michell Man, cu 4-1 de James McGouran si cu acelasi 4-1 de Ricky Walden.
La fel de determinat pentru a castiga, Marcus Campbell i-a invins cu 4-2 pe Patrick Wallace, cu 4-1 pe Stephen Lee si cu 4-0 pe Peter Lines.
Campionul mondial din 2006, Graeme Dott si-a anihilat oponentii unul dupa altul, invingandu-l cu 4-3 pe Mark King, cu acelasi 4-3 pe Joe Perry si cu 4-1 pe castigatorul EPTC 1, Judd Trump.


Daniel Wells si-a croit si el drum spre urmatoarea runda, trecand cu 4-0 de Matthew Day, cu 4-3 de campionul PTC 4, Barry Pinches si cu 4-1 de Jimmy Michie, Stuart Bingham a reusit performanta de a-l scoate din concurs pe castigatorul PTC 5, Ding Junhui cu scorul de 4-2, dupa ce in prealabil i-a invins cu 4-3 pe Jamie O`Neill si cu 4-0 pe Joe Jorgia, iar Anthony McGill a demonstrat ca poate incepe in plina glorie o competitie inscriind un 4-1 in fata lui Allan Taylor si Chen Zhe si un 4-2 in fata lui Ian Burns.


Surprize placute din partea lui Ian McCulloch, care merge mai departe in runda "vedetelor", dupa ce a inchis cu 4-0 meciul impotriva lui Ben Harrison si Lasse Munstermann si cu 4-3 in fata chinezului Liu Chuang, dar si din partea lui Andy Hicks, revenit pe pozitii cu scorile de 4-2 in fata lui Charlie Walters, 4-3 in fata marelui Mark Davis si 4-1 in fata lui Jack Lisowski.

Ding Junhui a parasit mini-turneul
Din pacate au fost si concurenti care au trebuit sa paraseasca competitia inca de la primul meci, printre ei numarandu-se si : Matthew Couch, finalistul EPTC 2 ( invins cu 4-0 de Jimmy Michie), belgianul Bjorn Haneveer, invins la "mustata" cu 4-3 de James McGouran, brazilianul Igor Figueiredo, trimis acasa de Leo Fernandez cu 4-2 dar si finalistul Shanghai Masters, Jamie Burnett scos din mini-turneu de Liu Chuang cu scorul de 4-2.
Puteti urmari lista completa a scorurilor inregistrate in prima zi, aici.


Veste mare, veste mare! Avem lista  de break-uri 100+ :-) inregistrate de urmatorii: Andy Hicks (102,103,137), Adam Wicheard (102,103), Ding Junui (102,135), Jimmy Robertson (103), Liam Highfield (103), Jamie Burnett (104), Adrian Gunnell (104), Judd Trump (108,122), Anthony McGill (128), Daniel Wells (132) si Chen Zhe (132).


Azi, incepe runda jucatorilor "cu greutate" asa ca ne auzim mai pe seara pentru comentarii! :-)

0 comments: