Snooker in pasi de Lambada

20:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Chorando se foi quem um dia so me fez chorar
Sper ca mai tineti minte melodia "Lambada", era una dintre cele mai ravnite si cautate melodii de dupa revolutie. Toti ne chinuiam sa invatam miscarile si fete de la bloc isi taiau fustele, astfel incat sa arate ca minusculele bucatele de cca. o palma a dansatoarelor. Personal m-a marcat melodia asta...habar n-aveam de versuri, dar ritmul era extrem de imbietor. Pot spune ca am crescut cu Lambada si cu "Slava Isaura" :-))) Valul brazilian intrase in Romania, incepuse sa miroasa si pe la noi a globalizare! :-))


Brazilia este o tara unde snooker-ul are loc de cinste, fosta colonie portugheza inventand practic si un snooker local, pe numele lui "Brazilian Sinuca" (stiti voi ca v-am povestit despre el acum ceva timp). Igor Figueiredo face furori in primul sau sezon ca jucator profesionist de snooker, audienta creste asa ca ce s-a gandit Barry Hearn? Hai sa ne mutam cu cortu` pe continentul sud-american de la anu`. :-)) Chiar asa! In cadrul conferintei de presa de ieri, Hearn a anuntat ca in perioada 14-17 Septembrie 2011, in Brazilia se va tine un "Brazilian Masters" de toate frumusetea. Frumosul si cosmopolitul Sao Paolo va fi orasul gazda al acestui mare eveniment, locatia fiind stabilita pentru Transamerica Expo Centre. Alerta de bonus!!!! - Frumosul eveniment va fi transmis in direct pe EuroSport! ;-)


Cum va arata inedita competitie? Premii generoase de cel putin 200.000 dolari, 12 nume invitate (la alegerea organizatorilor) si 4 wildcard-uri, eveniment knock-out (mai pe romaneste "ai pierdut = ai iesit din competitie") si voie buna cat cuprinde. :-) Primele doua runde se vor desfasura pe principiul "cel mai bun joc din 7", pentru ca semifinalele si marea finala sa adopte regula de "cel mai bun joc din 9".


"In Brazilia, snooker-ul este extrem de iubit, iar traditia tarii in materie de sport este de-a dreptul incredibila. Snooker-ul a devenit foarte popular, asa ca vrem sa ne implicam mai mult. Sa putem intra in spatiul sud-american este una dintre ambitiile noastre in incercarea de a face snooker-ul un sport global. Sunt vremuri de-a dreptul emotionante pentru noi toti, tinand cont si adaugarea acestei competitii pe lista de turnee.", a declarat acest Jean Luc Picard al snooker-ului, Barry Hearn.


Cel care sigur va avea sansa de a juca snooker pe ritmuri braziliene, este chiar detinatorul celor sase titluri de campion mondial, legenda snooker-ului - Steve Davis. Presedintele Asociatiei Braziliene de Snooker, domnul Marcilio Cavalcanti a declarata ca Davis este echivalentul lui Zico sau a lui Rivelino (domeniu fotbalistic). De altfel Davis a jucat in anii `80 in Brazilia impotriva unei vedete locale, Rui Chapeu.

Barry Hearn (centru) - initiatorul "lambadizarii" snooker-ului
Totodata acesta a tinut sa mai adauge si urmatoarele:
"Concretizarea Masters-ului Brazilian din 2011 este asteptata cu multa nerabdare de mai mult de 20.000 de jucatori de snooker brazilieni, in principal datorita faptului ca vom organiza o sesiune de calificare pentru a alege cei mai buni doi jucatori nationali pentru aceasta competitie. Acest eveniment va schimba conceptul de snooker profesionist in tara noastra si speram ca  in cativa ani sa avem mai multi brazilieni in circuitul mondial profesionist."


Un alt jucator de snooker dornic de "miscari unduitoare ale soldurilor" este Shaun Murphy (da, poate ca nu e o alaturare de cuvinte prea reusita :-P) care a primit si el "okeiul" pentru Brazilia.
"Sunt extem de fericit ca voi merge in Brazilia. Nu mi-am inchipui niciodata ca aceasta tara va fi adaugata pe harta snooker-ului. Cu cat mai  multa atmosfera, galagie si amuzament, cu atat mai bine", a declarat " The Magician".


Procesul de globalizare al snooker-ului este asadar in plina dezvoltare. Turnee peste turnee si nume "straineze" in comitetul de conducere - Barry Hearn e pus pe treaba! :-P A declarat chiar ca intentioneaza ca snooker-ul sa devina a doua religie in Brazilia, fiind deja cunoscut ca pe primul loc se afla fotbalul. :-) Asa ca lucrurile sunt cat se poate de serioase; daca competitia de anul viitor se va dovedi a avea succes, Hearn s-a gandit sa includa turneul in cadrul seriei de competitii oficiale de puncte!


Asa ca dragilor, invatati pasii de dans, "lambadizati-va" cat se poate de bine pentru ca sunteti invitati la o portie de "snooker do Brazil". :-)))


Si asa ca pentru incalzire, melodia urmatoare :-P

0 comments: