Campionatul Mondial de Snooker al Seniorilor - ultima zi

17:34:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Jimmy White - Campion Mondial al Seniorilor 2010
Inca o competitie incheiata si inca o fila intoarsa din marea "carte" a turneelor de snooker. Cu trei zile intense insa de pline de voie buna, Campionatul Mondial al Seniorilor a luat sfarsit, ieri seara. Cum a fost ultima zi? Plina de surprize si de rasturnari de situatie. ;-)
Dupa cum va spuneam ieri, prima partea a zilei a fost ocupata de cea de-a doua semifinala, disputata intre doi titani ai snooker-ului: Jimmy White si John Parrott. A fost un drum destul de usor pentru John, care a preluat conducerea rapid cu 2-0, indreptandu-se cu mare avant spre o victorie totala. Insa Jimmy nu avea sa-l lasa asa..."cu una cu doua"...astfel ca a pornit la drum "revenindu-si" la 2-2 dar si preluand conducerea (a se citi semnadu-si victoria) cu 3-2. "The Whirlwind" dadea semne de "sunt in forma, baiati!nu va jucati cu mine" :-))


Marea finala avea sa-i vada pe Jimmy White si Steve Davis. Si desi eram prea mica in `84 ca sa-mi amintesc cum s-au "distrat" cei doi in finala Campionatului Mondial de la Crucible, nu puteam sa nu ma bucur de asemenea "reuniune" pentru finala. Acum 26 de ani, Steve il invingea pe Jimmy cu scorul de 18-16, insa ieri lucrurile au stat putin mai diferit :-P. "The Whirlwind" era in forma de zile mari (asa cum ne-a cam obisnuit in ultima preioada) asa ca a "decolat" cu un 3-0 glorios, indreptandu-se spre titlul mondial cand "The Nugget" s-a gandit sa-l puna si sa ne puna putin pe jar castigand cel de-a patrulea frame pentru 3-1. Totusi, suspansul nu avea sa ne macine foarte mult, pentru ca Jimmy a incheiat cu 4-1, castigand astfel primul sau titlul de campion mondial...la seniori! O performanca marcanta pentru Jimmy, care era si este in al 9-lea cer! 

Cavalerul "White" l-a invins pe cavalerul "Ginger".
Imediat dupa incheierea meciului, Jimmy ne-a scris pe Twitter: "Mi-au trebuit 30 de ani. O fi un titlu de seniori insa este unul mondial.Sunt atat de fericit! Va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si va iubesc! The Wind". Ce ai mai putea adauga? Doar ca si noi ne bucuram foarte mult pentru victoria sa. E adevarat, Steve a jucat superb insa are deja sase titluri in buzunar, asa ca ma bucur extrem de mult pentru realizarea lui Jimmy. Merita acest premiu pe deplin...mai mult decat oricine altcineva! :-)


"Sunt extrem de bucuros. Am jucat bine insa si Steve a avut un joc bun. Cand am inscris bila alba in timpul celui de-al patrulea frame mi-a zis 'of, o iau de la capat', insa am reusit sa nu ma pierd cu firea. Am avut o serie de lovituri de siguranta foarte bune si asa am reusit sa castig. Ma anternez din greu in ultima perioada si sunt extrem de entuziasmat pentru ca iubesc sportul asta. De maine ma voi intoarce la munca, iar in cursul saptamanii voi pleca spre Germania pentru EPTC 5, unde sper sa joc la fel de bine.", a decalarat Jimmy.

Sunt legenda...sunt campion! :-))
Ei, nu stiu altii cum sunt insa eu cand il vad pe Mister White asa de plina de energie si determinat sa continue jocul, mi se umple sufletul de bucurie! E admirabil sa vezi ca dupa atatea "suturi in dorsal" oameni reusesc sa se remonteze pentru a porni la drum. Da, cu siguranta acest titlu nu va sterge faptul ca a pierdut sase finale de campionat mondial! Da, acest campionat nu este unul de puncte, nu a avut meciuri cu un numar de frame-uri de nu le mai tii scorul, insa aceste lucruri conteaza mai putin. Ceea ce conteaza este lectia de viata pe care o poti invata de la un om care a hotarit sa nu se lase invins. Sunt o gramada de jucatori pe care ii aud plangandu-si de mila ca nu joaca suficient de bine si ca deja competitia este prea mare ca ei sa isi poata cladi un nume. Pai, dragilor aveti aici un exemplu - Jimmy White! Un jucator care si-a cladit un nume fara a fi campion mondial vreodata (pana in momentul de fata :-P), un jucator care a ajuns in finala de nenumarate ori insa a pierdut la mustata, un jucator care a fost un fruntea meciului pana in ultimele minute cand oponentul l-a doborat castigand frame dupa frame!Si totusi a ales sa nu reunute si sa joace in continuare! Iubeste snooker-ul si asta se vede cu fiecare zambet pe care il afiseaza cand loveste bilele! 
L-am invis pe Neil Robertson cu 4-2 in cadrul EPTC 2 si a ajuns pana in sferturile de finala in cadrul PTC 6! Deci se poate!Asa ca: Felicitari "Whirlwind"!!! 

Fanii il vor considera un campion si cu si fara acest titlu insa na! sic! acum e oficial! :-))) Jimmy White e campion! ;-)

0 comments: