Campionatul Mondial de Snooker al Seniorilor - nota de final

05:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Davis si Johnson sunt intervievati de Willie Thorne
In spatele oricarui proiect maret se afla un om, mai multi...o idee, mai multe idei...pasiunea pentru un subiect anume. 
In spatele fiecarui om se ascunde dorinta de a rosti in lumea intreaga ceea ce merita a fi auzit. Pentru campionatul ce tocmai a luat sfarsit, Campionatul Mondial de Snooker al Seniorilor, trei piloni au pus "baza fundamentului de jos" (asa cum obisnuia sa glumeasca profesorul meu de matematica din liceu :-))) oferindu-ne noua, celor care "rontaim" snooker la rece ce sa comentam si ce sa degustam, chiar si doar prin intermdiul scorurilor; ei sunt: Joe Johnson (omul din garda de jucatori), Dave Shipley (cel care vorbeste "afacereza") si World Snooker (cei care isi pun stampila pe orice eveniment snookeristic de amploare).


Dupa trei zile de mare nebunie, Joe se declara mai mult decat multumit de cum a decurs competitia seniorilor, intr-un interviu acordat baiatilor de la World Snooker.


"Intregul eveniment a depasit asteptarile noastre. De fiecare data cand incerci sa faci ceva nou, ajungi sa te gandesti ca ceva va merge prost, insa de aceasta data lucrurile au mers cat se poate de bine, in general. Publicul a fost extrem de multumit, am vandut toate biletele pentru zilele de sambata si duminica si am avut arena plina chiar si in ziua de vineri cand de abia incepeam competitia.", a declarat plin de entuziasm campionul mondial din 1986.


"Cred ca standardul a fost destul de ridicat si puteti observa asta dupa break-ruile inscrise. Jimmy White a jucat foarte bine, insa John Parrott a fost foarte aproape de a-l invinge in semifinala. Jucatorilor nu prea le place ideea de meciuri scurte, pentru ca se pot termina foarte repede, insa publicul a fost atras de aceasta notiune putandu-se concentra cu aceiasi intesitate de la inceput pana la sfarsit."


"Consider ca toata lumea a fost multumita de modalitatea de interactiune dintre jucatori si public; au stat la masa, au vorbit cu fanii, au semnat autografe. Cativa dintre jucatorii din etapa de calificare ne-au onorat cu prezenta: David Taylor, Tony Drago si Mike Hallett. Willie Thorne si John Virgo au fost si ei aici, asa ca ne-am distrat pe cinste.
Multumirile mele se intreapta catre toti cei care s-au implicat in realizarea acestui eveniment, in special celor de la World Snooker, sponsorului nostru Wyldecrest Park Homes, Cedar Court Hotel, Cue Gardens, Yorkshire Forward, autoritatii si universitatii locale."


Insa sa nu va imaginati ca Jimmy White a fost singurul care a plecat acasa cu un trofeu. Chiar inainte de marea finala, Johnson a primit un premiu "Pentru cel mai bine imbracat jucator", in principal datorita ghetelor negre lacuite (en. winklepickers). "M-au constat 150 lire sterline, dar merita, nu-i asa?" a ras Joe.


Sursa: www.worldsnooker.com

0 comments: