Caravana Premier League ajunge la Weston-Super-Mare

06:16:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ne oprim la mare...la Weston-Super-Mare :-)
Ne apropiem cu pasi repezi de etapele finale ale Premier League-ului din acest an, saptamana aceasta caravana ajungand in orasul unde briza marii adie lin, Weston-Super-Mare. Cu doar 2 saptamani de plimbari prin tara ramase, lupta pentru puncte devine din ce in ce mai acerba, in aceasta seara cei care vor incerca sa isi adjudece cat mai multe, fiind: Marco Fu, Neil Robertson, Shaun Murphy si Mark Selby.


Meciul de debut al serii va fi cel dintre rezidentul din Hong Kong si "The Thunder from Down Under". Un meci cat se poate de interesant.
Trebuie sa recunosc (pentru a 1000 oara) ca Marco Fu este o adevarata surpriza in acest turneu, practic, in momentul de fata aflandu-se pe locul 1 in materie de puncte (are 6 la purtator). 
A pornit cu o remiza obtinuta in fata lui Ronnie O`Sullivan, pentru ca mai apoi sa obtina prima victorie de 4-2, in fata campionului de Premier League 2009, Shaun Muprhy. Ceva mai neplacuta, invingerea suferita in meciul jucat impotriva lui Mark Selby 5-1, nu l-a facut insa pe chinezutz sa renunte la lupta acesta reusind sa inscrie o remiza cu Mark Williams insa si o victorie in fata lui Ding Junhui, chiar acum o saptamana; victorie incheiata la un scor glorios de 5-1.
Fu se afla la ultimul meci in aceasta seara, si nu ar strica sa mai adauge ceva puncte la colectie pentru a fie sigur ca ajunge in semifinale, insa intr-un meci alaturi de campionul mondial si actualul ocupant al locului fruntas in clasamentul mondial de snooker, nu se stie nicioodata ce se poate intampla.

Marco Fu il va intalni pe Neil Robertson
Neil Robertson este inca in faza de "boboc" in aceasta competitie, intrucit nu a jucat decat 3 meciuri pana in prezent. A inceput cu stangul, fiind invins de "The Jester from Leicester" cu 4-2, insa a reusit sa obtina o remiza cu Mark Williams pentru a-si sutine moralul in vederea continuarii cursei. Iar acum doua saptamani a reusit performanta sa-l invinga pe Ding Junhui cu un remarcabil scor de 6-0! Record de Premier League 2010!
Asadar, Robbo are in pusculita 3 puncte si inca trei meciuri nejucate (incluzandu-l si pe cel din aceasta seara). Cu siguranta ca ausralianulului nu i-ar strica o victorie mai ales acum cand inca timpul nu il preseaza atat de tare.


Cel de-al doilea meci al serii ii va avea ca actori principali pe Shaun Murphy si Mark Selby.
Shaun, se afla in pozitia de a imparti podiumul cu Neil Robertson intrucit si el are tot 3 puncte la purtator. A inceput cu o victorie frumoasa de 5-1 in fata "The Chinese Sensation" chiar in saptamana de debut a Premier League, insa a incasat o infrangere destul de apasatoare de 4-2 in fata lui Marco Fu. Ce-i drept, a reusit sa-si mai adjudece un punctisor in urma remizei facute cu "The Rocket" si, ca si Robertson, mai are 3 meciuri de jucat... insa pentru a-si pastra in continuare titulatura de campion Premier League, "The Magician" are nevoie de cat mai multe puncte. 

"Ce zici partenere?"
Mark Selby a avut o cursa destul de anevoioasa pana in acest moment, desi are doua victorii la activ are si doua infrangeri...si ca sa fie bonus, le-a mai si alternat :-)) A pornit cu un scor de 2-4 in fata lui Mark Williams, dar a reusit ca in urmatoarea saptamana sa intoarca scorul in favoara sa, cand l-a invis cu 4-2 pe Neil Robertson; a continuat cu 2-4 in fata lui Ding Junhui, insa a reusit sa il inghenuncheze pe Marco Fu cu un uimitor 5-1. Momentan are 4 puncte, ceea ce nu este rau, mai ales ca mai are de jucat inca un meci (fata de cel din aceasta seara) chiar in ultima oprire a caravanei. Ceea ce insa este de dorit este sa renunte la tiparul de "un meci castigat-unul pierdut" intrucit conform "traditiei" in seara aceasta ar trebui sa piarda, ceea ce (fie vorba intre noi :-P) nu ar fi foarte placut. Are nevoie de cel putin o victorie si o remiza pentru a-si asigura un loc in semifinale.


Tragand linie, va invit (cu mic cu mare :-)) ) ca in aceasta seara, de la orele 21:30 (ora Romaniei) trecute fix :-P sa primiti snooker-ul de prima liga la voi in casa. SkySports 3 se va ocupa ca intotdeauna de a transmite competitia, insa cum nu prea avem acces la acest post de televiziune, iata si link-urile norocoase:
link 1
link 2 ( nu uitati sa selectati din lista Snooker Premier League)




Pofta buna la rontatit snooker, dragilor! :-)

0 comments: