Caravana Premier League ajunge la Grimsby

06:27:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Penultima oprire - Grimsby
Iata ca am ajuns si in penultima destinatie ce poarta semnatura Premier League, oraul Gimsby din Anglia. Mai avem o singura oprire saptamana viitoare si intram in linie dreapta catre semifinale si marea finala. Cu doar doua runde ramase tensiunea creste alarmant, iar jucatorii fac tot posibilul pentru a-si asigura un loc in etapele finale. In aceasta seara cei care vor face tot posibilul pentru a castiga punctele necesare calificare sunt: Shaun Murphy, Mark Williams, Ronnie O` Sullivan si Neil Robertson.
Si avand in vedere ca Marco Fu este primul semi-finalist, inseamna ca avem libere doar trei locuri...trei locuri pentru care incepe adevarata bataie. ;-)


Seara va incepe cu meciul dintre campionul en-titre, Shaun Murphy si "fiul risipitor" care si-a facut aparitia in cadrul Premier League dupa cinci ani, galezul Mark Williams.
Mark are pana in momentul de fata 5 puncte, insa tinand cont de faptul ca aceasta va fi si ultimul sau meci jucat in Premier League, inseamna ca are nevoie de o victorie. Fireste, nici o remiza nu ar strica, insa in contextul dat, cu o concurenta atat de mare, nu e cazul sa riste!
A avut o cursa destul de buna pana in momentul de fata, inregistrad o victorie impotriva tizului sau, Mark Selby (4-2), o infrangere in fata lui Ronnie O`Sullivan (2-4) si trei remize cu Marco Fu, Ding Junhui si Neil Robertson. "The Welsh Potting Machine" a lasat mereu senzatia ca in meciul urmator va da marea lovitura, asa ca acum are ocazia sa o si faca! Are nevoie de o victorie, asa ca pe cai!!! :-))

Shaun Murphy se va duela cu Mark Williams
Shaun Murphy are 4 puncte in posesie, insa spre deosebire de oponentul sau, mai are de jucat un meci saptamana viitoare si desi, in contextul dat are nevoie si el de o victorie, nu este atat de presat pe cat este Williams. A inceput bine competitia, cu acea victorie uluitoare de 5-1 in fata chinezului Ding Junhui, insa a continuat cu o infrangere in fata lui Marco Fu (2-4) si cu 2 remize, prima cu Ronnie O`Sullivan si cea de-a doua inregistrata acum o saptamana, in fata lui Mark Selby.
"The Magician" va incerca cu siguranta sa isi "paveze" drumul spre semifinale inca din aceasta seara, iar Williams va face cam acelasi lucru, asa ca meciul nu trebuie ratat! ;-)


Se va continua cu intalnirea dintre Ronnie O`Sullivan si Neil Robertson, intalnire extrem de interesanta intrucit cei doi cred ca "si-au dus dorul" de cand nu s-au mai vazut?....hm....de la finala de World Open din acest an, cand Ronnie a fost invis de australian. Deci clar Ronnie i-a dus dorul mai mult. :-))
Neil are 3 puncte pana acum, ceea ce nu prea este bine, chiar daca mai are un meci de disputat saptamana viitoare. Punctajul il situeaza pe ultimul loc si acest lucru trebuie remediat rapid!
Desi a intregistat acea minunata victorie de 6-0 in fata lui Ding Junhui, Neil a pierdut doua meciuri importante, primul imptriva lui Mark Selby (2-4), iar cel de-al doilea in fata lui Marco Fu, cu acelasi scor. O singura remiza, cu Mark Williams si ... cam atat. 

Doi campioni mondiali: O`Sullivan si Robertson
Trebuie sa recunoastem ca formatul rapid al competitiei nu este unul tocmai pe gustul lui Robertson, insa la cum il stim de competitiv si la cat de mult isi doreste sa castige tot ce se poate, va incerca sa faca furori si in cadrul acestui turneu.


Pe de alta parte "The Rocket" are 5 puncte in cont, dupa ce acum doua saptamani a inregistrat (in sfarsit!) prima victorie de 4-2 in fata lui Mark Williams. Pana atunci, Ronnie era un fel de rege neincoronat al remizelor, detindnd trei: cu Marco Fu, Ding Junhui si Shaun Murphy.
Ca si Neil, Ronnie mai are o sansa si saptamana viitoare in definitivarea calificarii pentru semifinale, insa dupa cum spuneam la inceput, cu doua saptamani inainte de etapa finala, nu iti poti asuma prea multe riscuri, deci o victorie in aceastat seara ar fi binevenita.
Ar fi mare pacat sa nu il vedem pe O`Sullivan jucand in semifinale, intrucat formatul turneului ii se potriveste de minune, nu degeaba detine recordul in castigarea lui, asa ca ar fi bine sa se concentreze pe joc si sa obtina o victorie! ;-)


Asadar si prin urmare :-P, va invit ca in aceasta seara, de la 21:30 (ora Romaniei) sa fiti partasi la portia saptamanala de snooker, oferita de SkySports 2.
Mai jos gasiti si link-urile pentru vizionare:
link 1
link 2


Vizionare placuta si ne "citim" maine pentru comentarii! ;-)

0 comments: