Caravana Premier League ajunge la Norfolk

15:24:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ultima statie - Norfolk
Ultima oprire! Toata lumea jos din vagoane! Am ajuns la destinatieeee!! :-)) Asa-i, dupa 10 runde de snooker dat la maximum, dupa meciuri care au facut inconjurul lumii, dupa performante demne de invidiat si dupa ce tot am colindat (ce-i drept mai mult virtual) Marea Britanie, iata ca am ajuns si la ultima destinatie - tinutul Norfolk, mai precis in orasul Hopton on Sea, la "Potters Leisure Resort".
Aici se vor disputa semi-finalele (din aceasta seara) insa si marea finala de duminica seara, asa ca va rog sa va faceti loc in agenda de weekend, daaa? :-)) Ronnie O`Sullivan, Neil Robertson, Shaun Murphy si Marco Fu vor face un spectacol de zile mari pentru un loc in finala uneia dintre cele mai ravnite competitii de snooker!


Seara va incepe cu meciul dintre campionul en-titre Shaun Murphy si rezindentul din Hong Kong Marco Fu, ambii jucatori avand pana in momentul de fata o cursa destul de interesanta; desi Marco cred ca exceleaza la acest subiect de "interesantism" :-)) 
Fara suparare si departe de mine gandul ca al cataloga ca fiind un jucator mai putin valoros sau ca nu ar merita sa fie unde este, insa este realmente o surpriza sa il vad pe Fu in semi-finale. A cam dat-o in bara in anumite meciuri iar cel in care a inscris acel 4-2 cu Robertson, scor ce l-a clasat in fruntea listei de jucatori, nu a fost cel mai bun rezultat al sau pentru ca, sa fim sinceri, a fost un adevarat miracol. E adevarat ca nici Robertson nu a excelat in acel meci, insa nici Fu. A fost mai mult o chestiune de noroc decat de stategii snookersitice reusite.
Totusi, sa nu uitam ca Fu a fost cel care a castigat in 2003 titulul de Premier League dupa finala disputata impotriva galezului Mark Willaims, finala castigata cu scorul de 9-5! Asta da performanta cu care sa te lauzi!;-)


Murphy si Fu tintesc spre marea finala
Ca o mica analiza a cursei inregistrate de chinezut, acesta a castigat de trei ori, a remizat de doua si a pierdut o singura data, astfel obtinand 8 puncte ce il claseaza destul de bine. Tragand linie, Marco s-a descurcat onorabil si a reusit totusi sa ajunga departe, in ciuda unor meciuri semi-dezastruoase si asta este de apreciat. Asa ca in seara aceasta va incerca cu singuranta sa faca tot posibilul pentru a ajunge si mai departe.

Shaun Murphy, sau "Magicianul" de serviciu a avut si el o cursa cu destule hopuri, inregistrand pana in momentul de fata doua victorii, doua remize si doua infrangeri. Este insa un jucator admirabil, fost campion mondial si o persoana extrem de ambitioasa. A castigat acum un an Premier League-ul in urma bataliei finale date in fata maestrului Ronnie O`Sullivan cu scorul de fantastic de 7-3 si o va face inca o data, daca sansa este de partea sa.
Shaun l-a mai intalnit pe Marco in cea de-a treia runda cand a pierdut cu 2-4, desi initial de detasase destul de bine. Insa in aceasta seara, datele problemei sunt ceva mai diferite, iar "The Magician" va incerca tot ce ii sta in putere pentru a-si pastra valorosul titlu. ;-)


La drum de seara ne intanim cu Ronnie "The Rocket" O`Sullivan si cu Neil "The Thunder from Down Under" Robertson, cei doi disputandu-si, la fel ca si predecesorii lor, un loc in marea finala de maine.
Despre Ronnie ce as putea sa spun? Ca este unul dintre cei mai buni jucatori de snooker de pe fata pamantului? Se stie deja. Ca detine recordul titlurilor de Premier League castigate, mai precis 8 la numar, dintre care 5 la rand? Nu e o noutate. Ca formatul de 25 de secunde per lovitura ii se potriveste ca o manusa si faptul ca este vorba despre o competitie ce nu dureaza 5-10 zile este ceva pe gustul lui? Like dhaaaa!!! :-))
O`Sullivan este in momentul de fata singurul jucator neinvins in Premier League-ul din acest an, intrucit are trei remize si trei victorii la bord. In plus, ceva imi spune ca isi doreste sa isi recastige locul de campion dupa ce a stat un an deoparte, asa ca nu-i de glumit cu " The Rocket", mai ales in aceasta seara. ;-)

Stelele snooker-ului: O`Sullivan si Robertson
Neil Robertson nu a avut o cursa prea buna, el de abia adunand 5 puncte amarate si depinzand de meciul de saptamana trecuta pentru a se califica in semi-finale. A inregistrat doua victorii, o remiza si trei infrangeri...ceea nu este ceva prea imbucurator, mai ales ca vorbim despre campionul mondial in exercitiu si numarul 1 in lume. Talentat este, jucator extrem de bun este, ambitios este, deci care sa fi fost problema? Probabil ca formatul nu este unul cu care sa se simta pe deplin confortabil si am observat asta si cand Power Snooker-ul a avut loc. Nu este inca destul de rapid si nu ma refer aici la rapiditatea de a lovi bilele cat la cea de a gandi strageia de joc. Este un jucator destul de tacticos si asta se vede. Nu ca ar fi ceva rau...insa pentru un astfel de turneu...ei bine, nu e cea mai buna abordare, sa zicem. Totusi sa nu uitam ca Robbo este cel care l-a "desfiintat" pe Ding Junhui cu acel 6-0 fabulos si ca a inregistrat rezultate destul de bunicele in acest Premier League, chiar daca nu a castigat efectiv multe meciuri. Asa ca ramane de vazut daca in aceasta seara "The Thunder from Down Under" se va ridica impotriva "Rachetei" sau va fi doborat de aceasta.


Spectacolul incepe de la ora 21:30 (ora Romaniei) pe SkySports 4, iar mai jos veti gasi si link-ul de vizionare; din pacate doar unul, intrucat celelalte au "dezertat" spre "offline" permanent. :-(
link vizionare


Pofta buna la rontatit snooker, dragii mei! :-)

0 comments: