EPTC 5 - Ziua 2

16:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Trei campioni de EPTC au ajuns in optimile de finala
Inca o zi de "snooker pe paine", inca o zi de surprize. Daca stau sa analizez putin, dintre toate EPTC-urile de pana acum....si chiar si dintre PTC-uri, acesta se dovedeste a fi cel mai surprinzator. Foarte multe rasturnari de situatie si foarte multe nume, pana acum "anonime", au reusit sa-si castige un binemeritat loc in optimile de finala, dupa ce au jucat la foc deschis.
Din pacate si ziua de ieri a fost marcata de lipsa unor nume cu greutate ca Steve Davis, Tony Knowles, Justin Astley, Kevin Van Hove si Marco Fu.


Va prezentam dupa prima zi de EPTC 5, o teorie personala care spunea pe scurt cam asa: fostii castigatori din seria EPTC/PTC revin :-)) Si iata ca ieri inca trei si-au adaugat numele pe lista calificatilor pentru optimile de finala: Stephen Lee, Marcus Campbell si Shaun Murphy.
Lee a trecut cu 4-0 de Matthew Selt si cu 4-2 de Alfie Burden, Campbell i-a invis pe Ralf Gunzel cu 4-0 si Andrew Higginson si micutzul Jack Lisowski cu 4-2, iar Murphy a trecut cu un decisiv 4-0 de Mike Dunn si l-a batut cu 4-1 pe Ian McCulloch.

O zi plina de victorii pentru Davison
O surpriza neasteptata sa-l vedem in runda urmatoare pe Paul Davison, care a castigat toate cele trei meciuri de pe "ordinea de zi", incheind cu 4-2 meciul sustinut impotriva lui Mario Wehrmann, cu un strans 4-3 pe cel impotriva irlandezului Fergal O`Brien si cu 4-1 pe cel disputat cu Anda Zhang.
Mark Allen si-a inceput destul de lejer ziua, intrucat a trecut de primul meci fara probleme (oponentul sau, Jamie Burnett retragandu-se din competitie), insa i-a invins pe Michael Heeger cu un rasunator 4-0 si pe dublul campion mondial, Mark Williams cu 4-3, pentru un loc in urmatoarea runda.


Jimmy Michie si-a trimis acasa tizul, pe Jimmy Robertson cu scorul de 4-1, a trecut de meciul cu Marcu Fu din oficiu, acesta retragandu-se din EPTC 5 si l-a invins cu 4-3 pe Adam Wicheard, Peter Lines l-a infrant pe Kyren Wilson cu 4-1, pe David Morris cu 4-3 si pe Kurt Maflin cu 4-2, iar in ceea ce-l priveste pe  Joe Perry, acesta si-a inceput ziua in plina forma, invingandu-l cu 4-0 pe Rune Kampe, continund cu acelasi scor in meciul disputat cu galezul Matthew Stevens si incheindu-si ziua cu un miraculos 4-2 in fata lui Mark Selby!


Nu au trecut neobservate eforturile lui Kurt Maflin, care a reusit performanta de a-l ingenuchea pe chinezutul Liu Song cu 4-1,  pierzand din pacate in sesiunea de seara in fata lui Peter Lines, insa nici cele inregistrate de tanara speranta a snooker-ului, Jack Lisowski, care a fost extrem de aproape de optimi, dupa ce i-a trimis acasa pe Oliver Brown si Jurgen Kesseler cu scorul de 4-0; la fel ca si Kurt insa a pierdut in sesiunea de seara, fiind invins de Marcus Campbell.
Puteti consulta lista rezultatelor aici.

Ziua de azi se anunta "hot", avand in vedere ca toti cei calificati in optimi isi doresc trofeul. Insa cine va reusi performanta, daca va fi un nou jucator sau poate chiar unul dintre "castigatorii veterani" vom afla mai pe seara. ;-)

0 comments: