EPTC 6 - ultima zi

04:48:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Michael Holt - campion EPTC 6
Ultima zi de EPTC 6, dar si ultima din seria evenimentelor PTC/EPTC. Praga este ultima oprire, stiti deja acest lucru, cele 12 "sedinte" de snooker luand o binemeritata pauza pana anul viitor. Si cum Praga echivala cu ultima sansa de a pride un loc confortabil in  "Orient Expres-ul" cu 24 de locuri, ce ii duce pe jucatori in marea finala din martie 2011, lupta a fost si mai incrancenata. :-P "Duelajul de tacuri", asa cum imi place sa-l numesc, a fost litera de lege in cele 3 zile de competitie, iar in ultima zi lucrurile au devenit si mai tensionate.
Seria de evenimente snookeristice si-a dorit sa antreneze si mai mult spiritul prea lent al jucatorilor, sa ii puna in miscare si sa ridice nivelul de competitivitate. Tragand linie, ideea a fost un real succes, foarte multi jucatori inscriindu-se in toate cel 12 turnee de pana acum. Tragand linie, s-a demonstrat ca snooker-ul de calitate poate fi jucat oriunde, nu doar in Marea Britanie, atat timp cat talentul si pasiunea sunt parte integranta a ecuatiei. 


Optimile de finala au inceput cu meciul dintre Mark Selby si Ricky Walden, meci incheiat in favoarea primului numit cu scorul de 4-3, s-a continuat cu Jamie Cope care a fost eliminat cu 4-2 de catre Michael Holt, s-a mers mai departe cu Peter Ebdon, ce avea sa-l trimita acasa pachet pe thailandezul Issara Kaciwong cu scorul de 4-3, dar si cu campionul EPTC 2 Shaun Murphy, ce isi semna prima victorie a zilei in urma meciului disputat cu irlandeul Ken Doherty si incheiat la 4-2.
Joe Jorgia a incheiat cu un strans 4-3 meciul cu Michael White, spre deosebire de Matthew Stevens care il elimina fara mari probleme pe Barry Hawkins cu 4-0, urmat de Stuart Bingham ce l-a invins cu 4-1 pe Ryan Day si de John Higgins care si-a continuat "ritualul" de invingator cu scorul de 4-1 in fata lui Mark Allen.


In sferturi, Michael Holt reusea sa-l invinga pe Mark Selby cu 4-2, scor obtinut si de Shaun Muprhy in fata lui Peter Ebdon dar si de Joe Jorgia in meciul disputat cu Matthew Stevens; unicul care parea sa mentina tiparul din runda precendenta fiind Higgins, care trecea cu 4-1 de Stuart Bingham.
Batalie crancena in semifinale, in special in cazul rendez-vous-ului dintre Michael Holt si Shaun Murphy, incheiat la mustata 4-3, dupa ce Holt fusese condus cu 3-1. In ceea ce-l privea pe John Higgins, acesta isi continua seria de victorii neintrerupte cu scorul de 4-2 in fata lui Joe Jorgia.


Marea finala era anuntata cu surle si trambite iar tensiunea putea fi simitita plutind in aer. Pe de o parte il aveam pe Michael Holt, baiatul ratacit din Nottingham, ce isi dorea cu ardoare un titlu de puncte in portofoliu pentru a demonstra lumii intregi ca e din nou pe drumul cel bun, iar pe de alta parte il aveam pe John Higgins, ce isi mai dorea un titlu de EPTC in buzunar, doua la rand punand inca o caramida la fundatia nu prea solida a carierei sale.

John Higgins - finalist EPTC 6 (de aceasta data)
Acestea fiind datele problemei, meciul a inceput cu Holt luandu-si zborul cu un scor incredibil de 2-0. Insa Higgins nu avea sa se lasa atat de usor, asa ca a egalat castigand primul frame la diferenta de doar 3 puncte (69-66), insa pe ce-l de-al doilea cu un frumos break de 100 de puncte. La 2-2, orice se putea intampla asa ca John a preluat conducerea cu 3-1. Insa la cam atat avea sa se rezume implicarea sa in ceea ce a urmat, intrucit "Seriful Holt din Nottingham" a lovit in break-uri de 74 si 65 pentru o frumoasa victorie de 4-3!!!


Dupa meci, tanarul sportiv de 32 de ani, a declarat: "Mereu am declarat ca ma pricep foarte bine la snooker si ca sunt destul de bun pentru a castiga, insa am incetat sa mai spun asta pentru ca lumea a crezut ca mint. Am avut nevoie doar de incredere pentru a putea face fata situatiei - si am reusit! Nu am fost deloc nervos in finala si chiar m-am simtit grozav. Nu puteam sa am meciuri mai dificile decat cele de azi, avand in vedere ca a trebuit sa trec de Stephen Maguire, Mark Selby si Shaun Murphy pentru a ajunge in finala. Este cu siguranata cel mai important moment din cariera mea si sper ca de acum inainte sa continui pentru a ma pozitionez cat mai bine in clasamentul general".


Avand in vedere debutul catastrofal inregistrat de "Holty" la inceputul acestei serii de evenimente de snooker si tinand seama de faptul ca acest titlu reprezinta si primul sau titlu castigat la o competitie de puncte felicitarile sunt pe deplin meritate. "The Hitman", asa cum este poreclit, a declarat ca vrea sa dedice victoria tatalui sau, care este in plin proces de recuperare dupa atacul suferit acum doua luni.
Cu 10.000 euro in buzunar si cu 2.000 de puncte adaugate la colectie, imi face o reala placere sa va anunt ca mocutza lui Michael va fi cu siguranta vazuta printre cele 24 programate sa joace in finala de PTC din martie anul viitor. Speram ca aceasta victorie i-a hranit increderea in sine si ca de aici inainte il vom vedea castigand cat mai multe trofee. Fara indoiala ca este un jucator extrem de talentat, ce da clasa snooker-ului, este o prezenta agreabila printre cunoscuti si fani, tocmai de aceea speram sa auzim cat mai multe despre el in competitiile viitoare. ;-)


Acestea fiind spuse va multumesc voua, celor intersati de soarta seriei de evenimente snookeristice PTC/EPTC, le multumesc celor care s-au implicat in realizarea acestui turneu de forta, dar mai ales celor 12 castigatori (diferiti!!! :-)) ) care au demonstrat ca pot face fata unui program extrem, extrem de incarcat! :-))

0 comments: