EPTC 6 - Ziua 1 si Ziua 2

15:14:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Praga - orasul gazda pentru EPTC 6
Ultimul eveniment din seria EPTC-urilor, si implicit cea a PTC-urilor a adus snooker-ul in frumoasa capitala a Republicii Cehe, Praga. Cu cei mai ravniti jucatori de snooker din lume, Praga incheie "pelerinajul" trubaduruilor snookeristi, dupa acest eveniment cel mai buni 24 castigandu-si locul in marea finala PTC din martie anul viitor; finala ce s-a decis ca se va tine in frumoasa Irlanda, o tara ce se bucura de un numar impresionant de iubitori de snooker.
Desi, din nou, multe nume au decis sa se retraga din competitie, asta nu inseamna ca evenimentul prezent va fi unul pe care succesul il va ocoli. Asa ca in perioada 19-21 noiembrie, cel mai indarjiti jucatori isi vor disputa ultima sansa pentru un loc frumos "pozitionat" in finala din 2011. Dar sa lasam viitorul pentru moment si sa vedem ce s-a petrecut in primele doua zile de competitie, sunteti de acord? :-P


Prima zi si prima surpriza de proportii sa-l vedem ajuns in optimile de finala pe thailandezul Issara Kachaiwong pentru prima oara de cand joaca in seria de PTC/EPTC-uri; si-a inceput ziua destul de lejer , intrucit contra-candidatul sau Anthony Haimlton s-a retras din competitie, insa a invins in doua meciuri extrem de importante unde s-a jucat pana in frame-ul decisiv (a trecut cu 4-3 de Andrew Higginson si de Rory McLeod).

Issara a ajuns in optimile de finala
Peter Ebdon nu si-au dezamagit fanii nici de aceasta data, urcand inca o treapta spre marea finala din martie dupa ce i-a invins pe Andrew Norman cu 4-0, pe Nigel Bond cu 4-2 si pe tizul sau Peter Lines cu 4-0, Michael White a uimit pe toata lumea dupa scorul de 4-1 obtinut in meciul contra lui Patrick Eisle si  pe cel de 4-2 cu Allan Taylor si detinatorul trofeului EPTC 3 Marcus Campbell, iar Joe Jorgia a trecut fara probleme de Tony Knowles si Ian Glover cu 4-1, incheind ziua cu o victorie decisiva de 4-0 in fata lui Justin Astley.


Tara Galilor are un reprezentant de seama in optimi, Matthew Stevens trecand cu 4-0 de Jidrich Prehal, cu 4-2 de legenda Jimmy White si cu 4-3 de Jack Lisowski, iar Barry Hawkins a demonstrat ca se tine de cuvant, revenind in forta cu scoruri de 4-0 contra lui David Singh si Kyren Wilson si 4-3 in fata lui Liu Chuang.
Ultimii doi clasati in primul grup din optimi au fost Stuart Bingham, care a inregistrat rezultate frumoase contra lui Jurgen Kesseler (4-0), Matthew Selt (4-1) si Andrew Pagett (4-1) dar si Ryan Day care si-a inceput ziua cu un frumos 4-2 in meciul disputat cu Mark King, a continuat cu 4-3 in fata lui Mike Dunn si a incheiat cu 4-2 meciul cu Ben Wollaston.


Cel de-al doilea grup de baieti harnici ce au reusit sa se califice in optimile de finala a fost format din urmatorii:
Dupa ce a ratat participarea in semifinalele de Premier League acum cateva zile, Mark Selby s-a intors cu forte proaspete, invingandu-i pe belgianul Bjorn Haneever cu 4-1 si pe castigatorul PTC 6, Dominic Dale cu 4-2, Jamie Cope si-a ingenuncheat toti adversarii obtinand un 4-2 cu Alex O`Donaghue, un 4-3 cu Liu Song si un 4-1 cu chinezul Anda Zhang, iar probabil cel mai constant jucator de PTC/EPTC si cel mai inversunat sa castige, Ricky Walden a trecut fara probleme in runda urmatoare dupa rezultatele obtinute in meciurile cu Maurice Le Duc (4-0), Dave Harold (4-2) si Jimmy Robertson (4-0).

Michael Holt a avut o zi de exceptie
Performanta incredibil de buna pentru Michael Holt, care a reusit sa treaca peste problemele personale dar si peste esecurile profesionale din ultima vreme pentru a se califica in optimi, inregistrand scoruri de 4-2 atat cu Joe Swail cat si cu Stephen Maguire (primul sau oponent Liam Highfield s-a retras din competitie), iar suprinzatorul John Higgins a "zburat" printre meciuri invingandu-l cu 4-1 pe castigatorul PCT 3 Tom Ford, cu 4-3 pe campionul PTC 4 Barry Pinches si cu 4-1 pe Adrian Gunnell.
Castigatorul EPTC 2 si finalist de EPTC 5, Shaun Murphy i-a batut pe Alfie Burden si Anthony McGill cu scorul de 4-1, irlandezul Ken Doherty a trecut cu 4-0 de Robert Drahn, cu 4-3 de Xiao Guodong si cu 4-0 de detinatorul trofeului EPTC 4 Stephen Lee, iar Mark Allen a ajuns in final in optimi, dupa ce l-a invins cu un curat 4-0 pe Serge Dapraz, a trecut cu un stras 4-3 de campionul mondial Steve Davis si a incheiat ultimul meci cu Andy Hicks la scorul de 4-1.


Click aici pentru rezultate.

Astazi, batalia cea mare incepe. Oare vom vedea un nou campion, sau poate un veteran de PTC sau EPTC va ridica trofeul deasupra capului? Oricum ar fi, le uram tuturor jucatorilor mult succes si ne auzim maine pentru ultimele detalii. :-)

0 comments: