Premier League: Fu este primul semifinalist

06:04:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Fu a ajuns in semifinala
Inca o seara cu snooker de calitate a luat sfarsit, caravana poposind de aceasta data in orasul englezesc Weston-Super-Mare. Am avut parte de meciuri interesante cu rezultate neasteptate si foarte multa tensiune.


Seara a fost deschisa de meciul dintre Marco Fu si Neil Robertson si ca sa facem o mica re-analizare a situatiei, Fu avea in momentul inceperii meciului 6 puncte (ceea ce il situa pe primul loc), iar Robbo doar 3 (ceea ce il situa...ei bine, intr-un loc nu foarte comfortabil).
Desi Fu a inceput destul de bine cu un break de 10 si unul de 34, Neil a replicat cu unul mai puternic de 70 de puncte pentru a prelua conducerea cu 1-0. Nu aveam insa sa asteptam mult pana cand situatia sa fie egalata, in frame-ul urmator break-urile de 27 si 35 ajutandu-l pe Marco sa castige primele puncte per meci.Ceea ce a urmat insa a fost un haos complet, in care greselile tehnice elementare, loviturile de siguranta si snooker-ele au fost litere de lege. Fireste, nici maria sa, Ghinionul nu a lipsit! :-P

Cel de-al treilea frame s-a incheiat cu scorul de 57-58, in favoarea lui Fu, iar urmatorul cu scorul de 82-82 tot in favoarea micului chinezut. Culmea ironiei este ca desi ambii jucatori sunt nume de referinta in snooker, in cele doua frame-ul nu au excelat mai deloc. Rezidentul din Hong Kong a avut o reala problema cu inscrirea bilelor in buzunarul superior drept, intrucit majoritatea bilelor se opreau pe maginea acestuia si nu vroiau sa-si mai continue drumul (fireste acest aspect are legatura si cu forta cu care este lovita bila), iar Neil a intampinat dificultati in a construi break-uri rezonabile care sa-l propulseze in frunte.
Totusi cel de-al patrulea frame a fost adjudecat ca la carte de Fu, cu un break de 67 de puncte, iar ultimul de australian cu un frumos 91. 
Asadar scor final 4-2! Ceea ce in traducere libera insemana ca Fu mai primeste 2 puncte (in total are 8) si se califica ca o floricica de lotus ce este in semifinalele Premier League! :-)) O performanta frumoasa! Cat despre Robertson insa, el ramane tot cu cele 3 punctisoare singuratice, dar speram ca in urmatoarele doua saptamani sa isi revina pentru a prinde "trenul" catre semifinale. :-)

Meciul dintre Murphy si Selby s-a incheiat in remiza (3-3)
Cel de-al doilea meci al serii a fost unul mai...clasic si s-a desfasurat intre Shaun Murphy si Mark Selby; primul cu 3 puncte la activ, iar secundul cu 4. Victoria se cerea de ambele parti, insa ca sa vezi!? Niciunul nu a primit-o. Totusi a fost cel mai frumos meci al serii cu snooker de calitate cap-coada.
"The Magician" a fost cel care a deschis scorul cu un break de 70 de puncte, urmat fiind insa  de "The Jester from Leicester" cu un frumos break in valoare de 100 de puncticele voioase. 
Urmatorul frame a fost adjudecat de Shaun, cu break-rui de 52 si 58, insa Selby nu a ramas impasibil si a raspuns cu serii de 31 si 29 de puncte pentru a restabili egaliatatea la 2-2.


In continuare Selby avea sa preia conducerea prin executarea unui magistral break de 91 de puncte. La scorul de 3-2 putea sa urmeze fie o remiza, fie o victorie completa pentru Mark. Din nefericire a fost vorba despre prima varianta si asta cu toate ca Selby a inceput in forta cu un break de 56 de puncte. A fost un frame strans, insa nu atat de strans cat sa nu poata fi castigat de "Rechin", dar seria de "fault si ratare" pusa in contul sau i-au adus nu mai putin de 45 de puncte "Magicianului" care in final (frame-ul a durat restul de mult) a reusit sa castige cu scorul de 96-64. 


O remiza nu este un lucru rau, insa in acest stadiu nici bun nu poate sa fie. Selby urca putin in clasament cu 5 puncte, iar Murphy are doar 4. Cu doar un singur meci de jucat, "The Jester" se vede nevoit sa puna la bataie tot ce are mai bun, lucru valabil insa si pentru " The Magician"(chair daca se afla in avantaj cu doua meciuri inca nedisputate). Ar fi mare pacat sa nu-i vedem in semifinale pe baieti, pentru ca merita. ;-)



Saptamana viitoare, caravana ajunge in orasul Grimsby unde Shaun Murphy il va intalni pe Mark Williams iar Ronnie O`Sullivan pe Neil Robertson. O noua serie de snooker ce se anunta la fel de interesanta si de spumoasa :-))

0 comments: