Premier League: Mix de magie si stiinta

06:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ups, am comis-o din nou! Sunt in finala! :-)
Am avut parte de o seara absolut exploziva in tinutul Norfolk din Marea Birtanie! Snooker de calitate, nume mari, tensiune, un strop de drama presarat delicat, public extaziat...ce sa mai...un show pe cinste! Si cum oare sa se desfasoare semi-finalele de Premier League decat avand toate ingredientele de mai sus incorporate in doze potrivite? :-))
Snooker-ul intensiv devine reteta agreata de publicul amator de snooker, dar nici jucatori nu s-au sfiit sa ofere un adevarat festin in drumul lor catre marea finala din aceasta seara.


Shaun Murphy in calitate de campion in exercitiu si Marco Fu, s-au duelat pentru primul loc din runda finala si desi rezidentul din Hong Kong a uimit audienta din arena cat si cea din fata televizoarelor, preluand imediat conducerea cu scorul de 2-0 (ajutat de break-rui de 83 si 45), Shaun nu avea de gand sa se lase demoralizat atat de usor. Tine la titlul sau castigat acum un an, asa ca a pornit extrem de determinat la drum, impuscand break-uri fantastice de 103, 81 si 97 pentru a rasturna situatia si a prelua conducerea cu 3-2.

Dar cursa infernala nu s-a oprit aici, deoarece "Magicianul" s-a impus cu ajutorul unei serii de break-uri in valoare de 59, 28 si 68 de puncte pentru a incheia in plina glorie, cu minunatul rezultat de 5-2! Ultimul frame s-a terminat cu scorul de 68-0, moment in care Marco s-a ridicat si i-a oferit mana, felicitandu-l pe castigator! Asta da fair-play! Chiar daca nu mai erau sanse ca chinezultul nostru sa revina si el era constient de asta, multi poate ar fi persistant si ar fi lungit-o pana tarziu pentru a nu pleca cu buzunarul gol acasa sau pur si simplu pentru orgoliul lor ranit. Iti trebuie mult curaj sa admiti ca "asta e, s-a terminat!" ;-)

Murphy concentrat pe victorie
Revenind la Shaun insa....Doamne! Omu` era pe baterii! :-)) Ce lovituri, ce break-rui, ce snooker! Absolut genial a jucat meciul! Jos palaria! Saracutul de Fu cred ca a facut gaura in scaun la cat de pedepsit a fost ieri seara; practic in ultimele 5 fream-uri abia daca s-a apropiat de masa, iar daca a facut-o nu a avut ocazia sa inscrie nicio bila. Nu degeaba, Shaun este campion in exercitiu! 


Pe locul secund se afla meciul dintre Maestrul de Premier League, Ronnie O`Sullivan si campionul mondial si ocupant al locului fruntas, Neil Robertson.
Adevarul este ca dupa frumoasa nebunie de mai devreme, meciul dintre "The Rocket" si Robbo a fost unul destul de light...cel putin pentru inceput. ;-) Ronnie a pornit bine, insa a ratat bila roz pentru a-si construi un break mai generos de 11 puncte, oferindu-i astfel sansa lui Neil sa vina la masa pentru un 34. Revenit insa, Ronnie a inscris un break de 61 pentru a castiga primul frame, insa a fost repede egalat de australian dupa ce acesta si-a adjudecat victoria prin break-uri de 26 si 65. Si cam atat! Punct! Sfarsit! Haidi pa! :-)) 
Hei, glumesc! Desi cam atat, punct si haidi pa a fost pentru Robertson, intrucat "Racheta" si-a dezmortit motoarele si a zburat perfect prinzand break-uri fabuloase de 82, 139 si 102! Eheee, nu te pui cu stiinta! :-))

Fu si Robertson au fost trimisi acasica
In frame-ul urmator, Neil a incercat sa mai schimbe putin situatia plecand cu un break de 51 intrerupt brust si total insuficient pentru break-ul de 70 inscris de Ronnie. Scor final 5-2! Ronnie e in finalaaaaa!!!! Ce victorie frumoasa! Ce performanta si ce calitate si claritate a jocului! 
Ambii finalisti au obtinut victorii binemeritate in meciuri jucate cu patos si daruire completa! :-)


Asa ca in seara aceasta o sa ii vedem in marea finala pe Shaun Murphy si Ronnie O `Sullivan. Oare vom avea parte de o re-constituire a finalei de anul trecut, sau de aceasta data "Stiinta" va invinge " Magia"? Ei bine, va trebui sa asteptam pana la ora 21:30 (ora Romaniei) cand SkySports 4 isi va incepe transmisiunea LIVE.
Si cum momentan este o adevarata aventura sa gasesti un link decent care sa functioneze ca la carte si prin intermediul caruia sa vedem si noi un meci, o sa va invit sa urmariti post-urile de pe pagina mea de FaceBook si Twitter pentru ultimele noutati in materie de scoruri, break-rui dar si vizualizari LIVE!

Ne auzim maine! :-)

0 comments: