Premier League: "Racheta" aterizeaza in al noualea cer

18:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Campionul Premier League 2010 - Ronnie O`Sullivan
Nu stiu cu ce v-ati ocupat voi weekend-ul asta, dar eu nu m-am putut dezlipi de ecranul calculatorului :-)) A fost o "fiesta" pentru iubitorii de snooker, avand in vedere ca atat sambata cat si duminica snooker-ul live a facat ravagii :-)) Iar duminica seara...oooo, duminca seara a fost sublim de-a dreptul! O finala extrem de interesanta si captivanta!
"Magicianul" Shaun Murphy si "Racheta" Ronnie O`Sullivan s-au razboit ca doi gentlemeni ce sunt pentru titlul de campion Premier League 2010. Si desi la un moment dat se parea ca doar Ronnie joaca (shocant, nu? :-P), meciul a fost unul care nu trebuia ratat. In final, dupa cca. doua ore si un sfert, Ronnie a fost cel care a ridicat trofeul desupra capului, al noualea la numar, dupa o victorie frumoasa de 7-1!
Dar sa vedem cum s-a ajuns la acest scor. ;-)


Primul frame si Murphy pleaca destul de sigur pe sine incercand sa isi construiasca un break solid, insa rateaza nesperat de repede bila roz, ceea ce a echivalat cu prima sansa la masa a lui Ronnie. Si cum Ronnie pretuieste orice sansa acordata, a inscris un break de 74 pentru 1-0 si un fabulos 123 in cel de-al doilea frame pentru a duce diferenta un pas mai departe.
Cel de-al treilea frame avea sa fie deschis de O`Sullivan cu un mic break de 23 si continua cu un Shaun hotarit sa reduca din handicap. Din pacate a doua marea greseala a serii comisa de "Magician" care rateaza sa inscrie o bila rosie in acelasi buzunar superior drept in timp ce isi cladea un frumos break de 29 de puncte. Revenit la masa, "Racheta" impusca un 59 pentru inca o victorie.

"Racheta" la datorie
Urmatorul frame a fost poate cel mai slabut din intregul meci, intrucit ambii jucatori au intampinat dificultati in a-si definitiva un break suficient de puternic pentru a castiga. Initial Ronnie a ratat la scurt timp dupa ce a inceput sa joace o bila rosie de distanta, apoi a venit greseala lui Shaun care dupa un 32 avea sa rateze tot o bila rosie, Ronnie a continuat cu un 21, pentru ca in final jocul sa cada in mana unor lovituri de siguranta dovedite de O`Sullivan care a incheiat cu un break de 35.


Daca as putea sa rezum intr-o expresie prestatia de seara trecuta a lui Murphy ar suna ceva de genul " inceput foarte bun, continuare foarte proasta". Fara suparare si departe de mine gandul de minimiza valoare de jucator a lui Shaun Murphy, insa aseara a comis o serie de greseli care l-au constat extrem de scump...l-au costat titlul de campion. 
In cel de-al cincilea frame "Magicianul" a inceput destul de bine, insa faultul comis (a inscris bila albastra ci pe cea alba) i-au "retezat" break-ul la doar 29 de puncte, Ronnie incercandu-si norocul cu break-uri de 47 si 15 pentru inca un frame adjudecat. Incepea sa miroasa a infrangere definitiva.
Totusi runda urmatoare a dovedit contrariul, Murphy reusind sa o castige cu break-uri de 43 si 20, evitand astfel sa fie trimis acasa cu 0 frame-uri castigate.


Urmatoarele doua runde au fost dominate de "The Rocket" cu break-uri de 68, 51 si 28, break-uri ce si-au definitivat victoria de 7-1! Ronnie este din nou campion! Si ce campion! ;-)
Imediat dupa terminarea meciului, O`Sullivan a declarat pentru baietii de la SkySports: "Sunt multumit de cum am jucat in aceasta seara, am reusit sa realizez cateva break-uri frumoase." 

Magia lui Murphy nu a functionat aseara
In ceea ce priveste UK Championship-ul insa, acesta a adaugat: "E placut sa mergi mai departe (n.r. UK Championship) cu ceva incredere in sine datorita castigarii acestui turneu. Am invins multi jucatori buni aici. Totusi UK Championship-ul este diferit, nu mai exista timp limita ca in Premier League. Atat UK Championship-ul, cat si Masters-ul sau Campionatul Mondial sunt lucruri total diferite."


In final ce as mai putea adauga? Dupa al noualea titlul de Premier League castigat ce as mai putea adauga? :-)) Victoria lui Ronnie spune totul, este un jucator extrem de talentat si de bun (cand vrea :-P), are o personalitate destul de controversata, insa tocmai din acest motiv lumea il adora, este una dintre stelele inca in actiune ale snooker-ului si nu in ultimul rand este "fabricat" pentru a castiga! ;-)
Apropo, stiati ca in momentul de fata Ronnie este singurul jucator care a castigat de 9 ori o competitie profesionista de snooker, dupa cele 8 Masters-uri irlandeze a lui Steve Davis? Eee, e ceva, nu? :-))


Asa ca sincere felicitari lui Ronnie pentru un meci jucat impecabil si pentru inca un trofeu adaugat la colectie, dar si lui Shaun pentru ca a ajuns in finala, ceea ce nu e lucru putin. ;-)

0 comments: