Premier League: "Racheta" a decolat

20:00:00 Ramona Dragomir 0 Comments

"The Rocket" a decolat catre semifinala
In timp ce vantul urla pe afara, arena din Grimsby era plina ochi de fani veniti cu mic, cu mare sa vada cum se vor descurca vedetele: Shaun Murphy, Mark Williams, Ronnie O`Sullivan si Neil Robertson. Fiind penultima intalnire cu Premier League-ul (pentru etapa de round robin), tensiunea se simtea plutind in aer in timp ce jucatorii incercau din rasputeri sa isi asigure un loc in semifinalele de peste doua saptamani.


In aplauzele furtunoase ale publicului si-au facut aparitia campionul en-titre, Shaun Murphy si galezul Mark Williams. Shaun cu 4 puncte la purtator si inca un meci de jucat, Mark cu 5 puncte insa fiind la ultima disputa; ceva mai multa presiune pe umerii galezului .
Shaun s-a dovediti a fi in forma foarte buna, mai ales dupa ce a "luat-o" la picior cu 2-0. Desi in primul frame, Mark a construit un frumushel break in valoare de 32 de puncte, s-a oprit brusc dupa ce a ratat sa inscrie bila neagra, astfel oferindu-i lui Shaun ocazia sa vina la masa pentru un break de 64. In ceea ce priveste frame-ul cu numarul doi...aici povestea e putin diferita. S-a inceput cu o ploaie de lovituri de siguranta ce parea ca nu se va mai termina, insa "The Magician" a reusit sa gasesca punctul slab al apararii si sa pornesca pentru un atingerea break-ului maxim. Se descurca destul de bine, insa din nefericire s-a oprit la doar 97 de puncte. Pacat! :-(

Murphy este hotarit sa-si apere titlul
Cel de-al treilea frame a marcat si prima victorie a lui Williams, care a dus scorul la 2-1. Trecusera doar 33 de minute insa greul abia acum urma, frame-urile patru si cinci fiind "moartea rabdarii". :-)) Un mix interesant insa destul de plictisitor pe alocuri de lovituri de siguranta si ratari au facut ca ambele runde sa se incheie la diferenta de doar cateva puncte. In prima faza galezul a trecut la atac cu un break micutz de 20 incheiat dupa ratarea "la mustata" a bilei albastre, asa ca oponentul si-a vazut drumul liber pentru a contracara cu un 34. Se mai jucara baietii...asa ca intre baieti, mai pusera de niste lovituri de siguranta...si scorul ajungea la 44-58, in favoarea lui Mark. De aici insa, Shaun s-a hotarit sa preia conducerea, atacand coloratele pentru 69-58.
Si mai tensionata si mai ghinionista, urmatoarea runda a mers cam pe acelasi tipar, doar ca de aceasta data Mark era cel care detinea controlul asupra bilelor colorate. Dar ca sa vezi...incapatanata ca de obicei, bila neagra nu a dorit sa colaboreze, in contexul in care scorul era 52-58 pentru Williams!!! Ceea ce a urmat a echivalat cu infrangerea totala a galezului, deoarece Shaun a reusit, ce-i drept printr-un fluke de zile mari, sa inscire bila neagra. Scorul ajungea la 4-1...Shaun era in semifinala, pentru Mark insa...

O noua infrangere dezarmanta pentru galezul Williams
Vizibil rusinat de cele intamplate, Shaun a stat cumintel in ultima runda, in timp ce oponentul sau isi contruia un break de 40. S-au mai jucat putin cu loviturile de siguranta, insa in final " The Magician" a cedat jocul pentru scorul de 4-2. Din pacate pentru Williams nu prea mai sunt sanse sa ajunga in semifinala :-(, insa Shaun cu siguranta va fi acolo pentru a-si apara titlul castigat cu truda acum un an.


In scurt timp alti doi titani ai snooker-ului isi dadeau intalnire, Ronnie O`Sullivan si Neil Robertson. Ronnie cu 5 puncte in buzunar, iar Robbo cu doar 3. Ce-i drept, ambii vor mai avea ocazia sa-si demonstreze talentele snookeristice si saptamana viitoare, insa "sa nu lasam pe maine, ce putem face astazi, nu? " :-))
Primele doua frame-uri s-au dovedit a fi insa destul de slabute si pline de aceleasi serii interminabile de lovituri de siguranta.
Totusi, in partea secunda a primei reprize, Ronnie a pornit in forta cu un break de 80 pentru 1-0. Mai mult decat atat, a continuat in frame-ul urmator cu doua break-uri de 49 si 25 pentru 2-0! Si mai mult, a dus scorul la 3-0 cu ajutorul unor break-rui de 40 si 84! Se pare ca motoarele "Rachetei" erau la turatie maxima, atingandu-si apogeul chiar in frame-ul urmator cand maestrul a impuscat un 130! Mai ca ii trebuia o sabie cu care sa scrie un "R" pe spatele adversarului. :-))

Robertson, nemultumit de cum se defasoara meciul
Australianul, vizibil nemultumit de cum mergeau lucrurile a incercat sa contracareze, reusind sa isi adjudece un singur frame si a pornit spre un scor de 4-2 destul de vertiginos conducand cu 59-0, insa o mica greseala si Ronnie a  preluat conducerea cu un minunat 79, destul cat sa incheie seara cu scorul final de 5-1! Uitandu-ma la scor, cred ca a fost un fel de razbunare pentru finala de World Open :-P :-))))
Cert este ca "The Rocket" a jucat foarte frumos, iar pe bietul Robbo nu-l certati prea tare pentru ca nici nu prea a simtit masa de joc, asa de mult a stat in coltizorul lui.


Saptamana aviatoare caravana se opreste in orasul Llandudno pentru o ultima serie de meciuri inainte de semifinale si marea finala. Protagonisti vor fi: Shaun Murphy, Mark Selby, Ronnie O`Sullivan si Neil Robertson. ;-)

0 comments: