Premier League: Robbo in semifinala

07:08:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Neil Robertson - ultimul jucator calificat in semifinale
Ultima runda de "round-robin" a luat sfarsit seara trecuta si odata cu ea am aflat si numele ultimului clasat in semifinale - Neil Robertson. A fost o seara plina de tensiune...cred ca niciun generator nu ar putea emana atata tensiune ca cea simtita de jucatori dar si de fani ieri :-)) Desi Ronnie si Shaun erau deja calificati in urmatoarea runda, pe umerii lui Selby si cei a lui Robertson se simtea presiunea; ca sa nu mai spun ca Mark Williams, cu cele 5 puncte ale lui, astepta sa vada rezultatul final, in speranta ca poate, poate s-o califica si el. Din pacate, nu a fost sa fie.


S-a inceput in forta, ca niciodata meciul in care Ronnie O`Sullivan era protagonist fiind cel care a deschis seara si nu cel care a incheiat-o. Asadar, Ronnie se intalnea cu Mark Selby; inainte de meci "The Rocket" a tinut sa asigure publicul ca nu va juca mai lejer doar pentru ca are un loc asigurat in semifinala, ci va juca ca de obicei, adica competitiv. Si ca sa vezi! De aceasta data s-a tinut de cuvant! ;-))
Primul frame avea sa-l vada pe Selby pornind la drum destul de hotarit, insa neputand sa dezvolte carambolul de bile rosii a ramas la un mic break-uletz de 11 puncte. Din fericire avea sa mai beneficieze de o ocazie, intrucit venirea lui Ronnie la masa nu s-a lasat cu nici o bila inscrisa, asa ca Selby a profitat si a realizat un break de 38, oprit violent de ratarea bilei albastre. De aceasta data insa reveniera lui Ronnie la masa s-a concretizat intr-un break de 56 de puncte stopat de ratarea aceleiasi bile albastre :-P. Si uite asa baietii au cam alergat-o pana gand incapatanata a capitulat in fata lui O`Sullivan care si-a si adjudecat primul frame.

The Rocket a "zburat" pe masa de snooker
Runda cu numarul doi a debutat cu o serie de lovituri de siguranta, urmate de un break de 41 realizat de Ronnie si de un 32 realizat de Mark. S-au mai jucat baietii pana la un scor de 54-43 in favoarea lui "The Rocket", scor ce fireste a generat din nou o binecunoscuta serie de lovituri de siguranta, victorios iesind din nou Ronnie, care se detasa cu 2-0. Iar daca punem la socoteala break-ul de 80 din urmatorul frame, Ronnie isi "arata coltii" cu scorul de 3-0! "The Jester" avea nevoie de o remiza pentru un loc in semifinala!!!
Ce-i drept a reusit sa castige urmatorul frame, insa nu cu acte in regula. A inscris un frumos break de 38 insa Ronnie deja avea unul de 40, asa ca in spiritul caracteristic jocului de snooker si a pierderii pozitiei de atac, baietii s-au snookerit pe cat posibil. In urma unei bile galbene ce se ascundea foarte bine printre alte colorate si rosii, Ronnie a comis fault dupa fault (lucru ce l-a enervozat la maximum) pana cand a venit randul si Mark sa isi incerce norocul cu loviturile de siguranta; dupa ce Mark s-a retras la locul sau, Ronnie a cedat frame-ul. Avea sa fie primul si unicul frame castigat de Selby.

Mark Selby, eliminat din competitie :-(
Ultimele doua frame-uri au purtat semnatura lui "The Rocket" fara doar si poate, maestru de masa lovind in break-uri de 116 si 34 pentru un scor final de 5-1. Din pacate, Selby se vedea astfel scos din joc :-(  iar Ronnie cap de lista cu 9 puncte pretioase! Snooker-ul poate fi neiertator uneori.


Meciul cu numarul doi i-a avut ca protagonisti pe Shaun Murpy si Neil Robertson. Neil disperat pentru o victorie, Shaun linistit cu un loc caldutz in semifinala.
S-a inceput destul de greu cu multe greseli la purtator (pentru ambii jucatori) in final insa Murphy reusind sa se impuna pentru un 1-0, scor ce insa nu a ramas neegalat prea mult timp, pentru ca Robbo a castigat frame-ul secund cu un break de 67. Mai mult decat atat, in runda urmatoare australianul a inscris un break minunat de 116 puncte pentru a prelua conducerea cu 2-1. Shaun nu s-a dat batut insa si a incercat cu mult aplomb sa contracareze cu un break de peste 100 puncte, insa s-a oprit la 98; totusi suficient pentru a aduce egalitatea pe tabela de marcaj, 2-2.
Insa cam atat avea sa se mai intample pentru " The Magician" intrucat in frame-ul cu numarul cinci, Neil a inscris un fantastic break de 124, iar in ultimul un 52 (dupa o lupta crancena) pentru scorul final de 4-2 si un loc binemeritat in semifinala. A fost o lupta grea si extrem de tensionata insa "The Thunder from Down Under" a dovedit-o! :-)

Saptamana viitoare caravana Premier League va opri, pentru ultima oara in acest an, in orasul Norfolk pentru un weekend de snooker. O`Sullivan se va razboi cu Robertson, iar Murphy il va avea ca oponent pe Fu, asa ca va invit sa va faceti loc in agenda pentru 27 si 28 noiembrie, deoarece se lasa cu snooker de prima liga! :-P

0 comments: