UK Championship (etapa de calificare) - Ziua 1

04:52:00 Ramona Dragomir 0 Comments

UK Championship-ul este fara indoiala unul dintre cele mai importante competitii de snooker din sezon si, pentru a fi si mai precisa, cel de-al doilea mare eveniment snookeristic dupa Campionatul Mondial.
A vazut lumina zilei in anul 1977 cand irlandezul Patsy Fagan il invingea pe reprezentantul Tarii Galilor Doug Mountjoy in finala cu scorul de 12-9 si de atunci a adus un plus de clasa industriei snooker-ului, orice jucator care se respecta dorindu-si ca numele-i sa-i fie inscrisptionat pe trofeu.


Chiar daca pana in 1984 nu a fost o competitie de puncte, UK Championship-ul a scris istorie in snooker, amintind de zilele cand acest sport era pe culmile gloriei, pe cand legendele cucereau orice titlu existent. Cu miros de eticheta, eleganta, clasa, disciplina si calitate competitia a ajuns sa fie o marca a snooker-ului la nivel mondial.
In acest an turneul va incepe in data de 4 si va lua sfarsit in data de 12 decembrie, orasul gazda fiind Telford din Marea Britanie. Si pentru ca vorbim de un eveniment de o magnitudine impresionanta pentru lumea snooker-ului, il vom vedea si noi pe micile ecrane. Insa pana sa ne emotionam la culme si sa ne bucuram de vestea ca puteam gusta din nou snooker in fata televizoarelor, baietii trebuie sa se si califice pentru acest eveniment.
Numai cei mai buni sunt selectati, iar batalia e acerba. Atat de acerba incat etapa de calificare se va desfasura pe parcursul a 9 zile. Vom avea cu siguranta meciuri tensionate, mai ales ca regula de joc este "cel mai bun din 17", astfel incat vom avea doua sesiuni; una dimineata si una pe inserat.


Ieri, etapa de calificare a debutat cu meciul dintre Paul Davies si Patrick Eisle, Paul impunandu-se cu scorul de 5-3 in prima sesiune si finalizand cu scorul de 9-7.
Micutul britanic in varsta de doar 20 de ani, Liam Highfield si-a eliminat co-nationalul pe Kuldesh Johal, dupa ce a condus cu 5-3 in prima parte a zilei si cu 9-7 in cea de-a doua, Jamie Jones a obtinut o victorie frumoasa "in valoare" de 9-4 in fata lui Demont McClinchery, dupa ce a condus cu 6-2 in prima faza, iar Andrew Pagett l-a ingenungheat pe thailandezul Noppon Saengkham cu 7-1 in sesiunea de dimineata incheind  9-2 in cea de seara.


Inca un meci si inca un thailandez trimis acasel dupa ce Thanawat Tirapongpaiboon s-a vazut batut crunt cu scorul de 9-2 de catre Ben Woollaston. Interesant de observat este faptul ca prietenul nostru cu nume interminabil a incheiat prima sesiune fiind condus cu 6-2, deci in cea de-a doua intalnire nu a mai castigat nici macar un frame.
Ultimul meci al zilei avea sa ii aibe ca protagonisti pe reprezentantul Brazilei, Igor Figueiredo si cel al Chinei, Liu Chuang. Daca in prima "infatisare" Liu a condus cu uimitor scor de 7-1, in cea de-a doua diferenta s-a mai micsorat (insa nu suficient) la 9-4.


Insa ziua de ieri nu a insemnat final de meci pentru toti participantii, opt dintre ei disputandu-si doar prima sesiune de joc (cea de-a doua este programata astazi). Asa ca iata si rezultatele partiale:


James Wattana 5-3 Kurt Maflin
David Gilbert 5-3 Issara Kachaiwong
Mark Joyce 5-3 Jak Jones
Xiao Guodong 7-1 Reanne Evans


Cea de-a doua zi de calificari aduce nume noi in lupta pentru un loc in urmatoarea runda, asa ca promit solem sa va tin la curent la sfarsitul fiecarei zile cine, ce si cum merge mai departe :-)).
Iata si lista meciurilor care se vor disputa astazi:


Joe Delaney vs. Adam Wicheard
James McBain vs. Simon Bedford
Patric Wallace vs. Jamie O`Neill
Michael White vs. Justin Astley
Jack Lisowski vs. Anda Zhang
Kyren Wilson vs. Paul Davison


*prima sesiune de desfasoara incepand cu ora 12:00, iar cea de-a doua incepand cu ora 21:00 (ora Romaniei).

0 comments: