UK Championship (etapa de calificare) - Ziua 3

06:58:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Inca o zi "busy, busy" in orasul snooker-ului, Sheffield. :-) Inca o zi in care sase jucatori au primit "OK-ul" pentru urmatoare runda, inca sase au fost nevoiti sa plece acasa si vreo opt sa-si inceapa sesiunea de incalzire. Si cu cat ne apropiem de fazele finale ale etapei de calificari, cu atat snooker-ul devine mai serios; chiar daca nu am ajuns decat in cea de-a treia zi, drama incepe sa-si spuna cuvantul, tensiunea sa creasca si rasturnarile de situatie sa nu mai fie o raritate. ;-)


Meciul de inceput s-a dat intre Matt Couch si Peter Davies, prima runda gasindu-i pe cei doi la egalitate, 4-4. Asta a insemnat ca in cea de-a doua runda au pornit de pe acelasi loc, sau din acelasi loc (dupa preferinte :-P) si lupta a fost de-a dreptul crancena, acest meci fiind unul dintre ultimele incheiate. Insa cum in final nu poate exista decat un singur castigator, de aceasta data balanta a inclinat mai mult spre Matt care trece mai departe cu scorul final de 9-8.


Supranumit "The Tornado", maltezul Tony Drago a avut o zi de-a dreptul exceptionala trecand cu 6-2 si 9-4 de Liam Highfield, Jamie Jones l-a trimis acaselu` pe Joe Jorgia dupa ce a preluat conducerea in sesiunea de dimineata cu scorul de 6-2 si a continuat in plina glorie in cea de seara cu scorul de 9-6, iar Peter Lines si Andrew Pagett "au pus" (fie-mi iertata exprimarea cu multiple intelesuri in limba romana) de un show in toata regula. Desi in prima faza Andrew s-a descurcat de minune pornind cu avantajul unui rezultat de 5-3, in cea de-a doua intalnire se pare ca nu a mai putut sa tina pasul cu un Peter venit sa castige fara doar si poate, meciul incheindu-se cu victoria celui de-a doilea numit la scorul "ingrat" de 9-8. Asta da surpriza! ;-)


Rod Lawler a inregistrat un start demn de invidiat dupa ce l-a invins cu scorul final de 9-3 pe Ben Woollaston, iar Jimmy Michie nu a putut sa faca fata unuia dintre "baietii de aur" ai Chinei, Liu Chuang care a inchis prima sesiune conducand cu 5-3, iar pe cea de-a doua cu 9-3.


Va spunea insa ca pe langa meciuri de mai sus, inca opt jucatori s-au duelat in prima sesiune de joc, asa ca iata si rezultatele partiale:


Jimmy White (7-1) 9-1 Adam Wicheard
Bjorn Haneveer (4-4) 4-9 Simon Bedford
Anthony McGill (3-2) 4-9 Patrick Wallace
David Morris (2-6) 3-9 Michael White
*actualizat


Urmatoarea grupa ce se va alatura celor de mai sus, si care isi va disputa meciuri tot astazi, este formata din urmatorii:


Jimmy Robertson v. James Wattana
Andy Hicks vs. David Gilbert
Alfie Burden vs. Mark Joyce
Michael Judge vs. Xiao Guodong
Matthew Selt vs. Jack Lisowski
Ian McCulloch vs. Kyren Wilson


Bafta mult tuturor! :-)

0 comments: