UK Championship (etapa de calificare) - Ziua 4

04:04:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Catinel, catinel am ajuns si la jumatatea perioadei dedicate calificarilor pentru UK Championship si asa cum va spuneam si zilele trecute cu fiece pas facut spre stadiul final, meciurile devin mult mai tensionate, scorurile mult mai stranse, jucatorii tot mai agitati. Ziua de ieri a fost un real festin pentru orice iubitor de snooker care se respecta si desi meciurile nu sunt televizate si nici nu pot fi urmarite online, asta nu inseamna ca nu ne putem bucura. Cu putina antrenament, informatii, imaginatie si intuitie nu-i greu sa "ghicesti" ca ziua ce tocmai s-a incheiat a fost una de-a dreptul exploziva! :-)


Daca ati urmarit blog-uletzul de fata, va amintiti cu siguranta ca va povesteam despre cele patru meciuri ce au avut disputata doar prima sesiune de joc, cea de-a doua urmand sa se desfasoare ieri. Aici am avut parte de cateva surprize, intrucit cei care au preluat conducerea in prima faza a meciului nu au si definitiva-o neparat in ziua urmatoarea.
Jimmy White a incheiat cu un spectaculos 9-1 meciul sustinut impotriva lui Adam Wicheard, Simon Bedford l-a trimis acasa via Belgia pe Bjorn Haneveer cu scorul de 9-4, irlandezul Patrick Wallance l-a infrant pe reprezentantul Scotiei, Anthony McGill cu acelasi scor, iar Michael White a trecut cu 9-3 de David Morris. O zi productiva pentru baietii White, nu-i asa ? :-))


Insa actiunea adevarata si tensiune exagerata au fost intalnite in cazul jucatorilor care au avut de diputat ambele sesiuni de joc in aceiasi zi.
Trei meciuri au "cazut" la remiza (4-4) in cadrul sesiunii de dimineata: cel dintre Jimmy Robertson si James Wattana, Matt Selt si Jack Lisowski, dar si cel dintre Ian McCulloch si Kyren Wilson. In sesiune de seara insa, thailandezul neinfricat Wattana i-a spulberat visul lui Robertson dupa ce a incheiat cu un magistral 9-6, Matt l-a eliminat din competitie pe amicul Jack cu scorul ingrat de 9-8, iar tararul Wilson i-a spus "adio" lui Ian cu acelasi scor strans.


Mark Joyce si-a rezervat locul in runda urmatoare dupa ce a pornit cu avantajul de 5-3 in prima sesiune a meciului purtat cu Alfie Burden si a incheiat cu 9-7, iar chinezul Xiao Guodong si-a continuat seria de victorii uluitoare inregistrand scorul de 9-1 in meciul jucat cu rezidentul din Dublin, Michael Judge.
De departe insa, cel mai dramatic meci al zilei a fost cel de-al doilea pe ordinea de zi, insa ultimul incheiat, avandu-i ca protagonisti pe Andy Hicks si David Gilbert. Desi Andy a pornit cu un 5-3 deloc de negrijat dupa terminarea primei runde de joc, David a reusit sa-si revina si chiar mai mult decat atat sa lupte pentru a prelua conducerea; Andy insa nu s-a lasat, doar muncise mult pentru acel rezultat, asa ca meciul a ajuns in frame decisiv 8-8. Cu toate frame-urile jucate, cu toata energia "scursa" pe masa, cei doi s-au snookerit de zor, pentru ca in final Gilbert sa castige cu 9-8. Ce mod mai placut de a incheia ziua decat cu acest meci spectaculos?!


Astazi baietii nostrii iau o mica pauza, insa nu va impacientati intrucit de Duminica incepem din nou in forta cu urmatoarele meciuri:


De la ora 12:00 si ora 21:00 (ora Romaniei)
Fergal O’Brien  (5-3) Jamie Jones
Nigel Bond (4-3) Peter Lines
Anthony Hamilton (0-5) Rod Lawler
Alan McManus (2-4) Liu Chuang
Dave Harold (2-5) James Wattana
Barry Pinches (3-5) David Gilbert
*actualizat dupa prima sesiune 


De la ora 16:30 (ora Romaniei) - prima sesiune
Robert Milkins (5-3) Matt Couch
Tom Ford (4-4) Tony Drago
Dominic Dale (5-3) Matthew Selt
Rory McLeod (4-4) Kyren Wilson
*actualizat

0 comments: