UK Championship (etapa de calificare) - Ziua 6

03:58:00 Ramona Dragomir 2 Comments

Inca o zi "plina ochi" in Sheffield unde inca o serie de jucatori si-au disputat sansele de a intra in ultima runda, cea cu numarul 4, runda premergatoare calificarii definitive si irevocabile in UK Camphionship-ul ce va incepe sambata aceasta.
Desi n-am mai avut parte de multitudinea de meciuri ale caror scoruri sa ne dea emotii pana in ultimele clipe, s-a jucat snooker de calitate, fiecare frame castigat reprezentand totodata si un efort depus.

Lucuruile par a merge de minune pentru reprezentantii Chinei, Xiao Guodong inregistrand o noua victorie, de aceasta data in fata lui Stuart Pettman, cu care a remizat prima runda 4-4, dar de care s-a detasat considerabil in cea de-a doua, incheind cu scorul de 9-5.
"The Whirlwind" Jimmy White a continuat sa impresioneze prin forma buna de joc dupa ce l-a eliminat din competitie pe Adrian Gunnell pe care l-a condus cu 6-2 in prima sesiune si cu un magnific 9-4 in cea de-a doua.
Un meci extrem de interesant a fost si cel disputat intre Joe Sawil si Simon Bedford, intrucit la sfarsitul primei sesiuni Joe conducea cu 6-2 , lucru continuat si in cadrul celei de-a doua sesiuni, cand nu i-a permis lui Simon sa castige nici macar un frame, scorul final fiind stabilit la 9-2.


Ca si "colegul sau campion" Barry Pinches, cel care a pierdut calificarea acum putin timp, castigatorul EPTC 6, Michael Holt s-a vazut pus la zid inca din prima sesiune cu 5-3, in cea de-a doua fiind si eliminat cu scorul de 9-4 - victorie adjudecata de Patrick Wallace; iar in ceea ce il priveste pe Jamie Burnett, finalistul din acest al al Shanghai Masters, acesta s-a impus cu 9-6 in fata lui Michael White.
De departe insa, cel mai "fierbinte" meci al zilei a fost cel dintre Marcus Campbell si Mark Joyce. La sfarsitul primei sesiuni Mark a plecat cu avantajul de 5-3 insa lucrurile nu aveau sa ramana asa, deoarece Marcus a contra-atacat pentru a prelua conducerea cu 7-5. Lupta stransa de ambele parti, atat de stransa incat baietii au dus meciul in frame decisiv 8-8; in final, cel mai norocos si supravietuitor al frame-ului "mortal" a fost Mark, care a castigat cu 9-8.


In ceea ce priveste rezultatele finale ale celor patru meciuri ce aveau finalizate doar prima sesiune de joc, acestea arata cam asa: Robert Milkins a trecut cu un sfasietor 9-4 de Matt Couch, Tom Ford a mai "imbunat vremea" invingandu-l pe Tony "Tornado" Drago cu scorul de 9-6, Dominic Dale a castigat batalia dusa importiva lui Matt Selt cu acelasi scor, iar Rory McLeod l-a trimis acasa pe tanarul jucator Kyren Wilson cu scorul final de 9-4.


Astazi si maine se va disputa ultima runda de joc, runda extrem de importanta pentru calificare. Mai jos gasiti lista meciurilor pentru ziua de marti.


De la ora 12:00 si ora 21:00
Matthew Stevens (4-4) Robert Milkins
Gerard Greene (2-6) Tom Ford
Martin Gould (4-4) James Wattana
Stephen Lee (5-3) David Gilbert
Steve Davis (2-6) Mark Joyce
Judd Trump (4-4) Xiao Guodong
*actualizat dupa prima sesiune

De la ora 16:30 - prima sesiune
Barry Hawkins (5-2) Fergal O`Brien
Stuart Bingham (4-3) Peter Lines
Ken Doherty (4-2) Rod Lawler
Ricky Walden (4-4) Liu Chuang
*actualizat

2 comments:

Anonymous said...

cat sa terminat walden cu chuang

Prima sesiune de joc dintre Walden si Chuang s-a incheiat la egalitate, 4-4.