"Vrajitorul" vorbeste dupa reintoarcere iar Hearn adopta o noua strategie de joc

19:08:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Higgins si Hearn la conferinta de presa
Multi il detesta, multi ii adora, insa indiferent de sentimentele ce abunda in sufletele fanilor, nu putem nega valoarea unui jucator ca John Higgins. Ceea ce a facut, sau nu a facut nu va fi uitat prea usor...poate chiar niciodata, insa sa afirmi ca Higgins nu inseamna nimic pentru snooker, e deja nebunie curata in opinia mea! :-)


Intors dupa sase luni de stat pe bara, fostul numar 1 a reusit sa castige prima compeititie la care a luat parte, EPTC 5 si a intrat in finala celei de-a doua, EPTC 6. Astfel ca avand deja in portofoliu un nou trofeu si un "titlu" de finalist, John priveste cu incredere spre UK Championship.
Intr-un interviu acordat de curand postului BBC, John s-a aratat extrem de incantat de victoria inregistrata in Germania, insa putin cam dezamagit de performanta din Praga. Totusi, se simte bucuros ca a revenit si ca a primit reactii pozitive din parte publicului prezent si a colegilor.


Cu aceiasi fata expresiva, "Vrajitorul din Wishaw" a declarat ca este destul de emotionat in ceea ce priveste UK Championship-ul, in principal datorita faptului ca astfel de evenimente beneficiaza de o audienta majora, deci nu stie la ce sa se astepte; insa este determinat sa dea tot ce e mai bun pentru a-si recastiga pozitia in clasament.
"Inainte ca toate astea sa se intample eram numarul 1 in lume...nu cred ca poti pierde o asemenea titulatura peste noapte", a spus John.

Foarte constient de situatia in care se afla, jucatorul cu 3 titluri de campion mondial in buzunar a tinut sa faca public faptul ca ultimele sase luni au fost cele mai grele din viata sa, gandul ca ar putea sa nu se mai intorca in lumea snooker-ului, nefiindu-i strain.
"E ceva cu care trebuie sa traiesc tot restul vietii si nu e novoie ca cineva sa-si reaminteasca acest lucru. Sper doar ca zilele grele sa fi luat sfarsit, pentru ca in momentul de fata tot ceea ce vreau sa fac este sa ma concentrez sa merg mai departe.".


Puteti citi intregul articol aici.


Vrajitorul priveste catre UK Championship
Alaturi de John a fost si presedintele World Snooker Ltd, Barry Hearn care a dorit sa-si faca publica noua strategie de joc, relationata in principal cu jucatorii care nu acorda prea mult credit regulilor si snooker-ului per ansamblu.
Insa inainte de toate acestea, Barry a tinut sa declare ca atat el cat si compania pe care o reprezinta il primesc cu bratele larg deschise pe John. Promotorul-sef al snooker-ului la nivel mondial, a reamintit mass-mediei si totodata publicului, ca Higgins a fost judecat de un tribunal independent, a fost gasit vinovat, a fost suspendat si a suportat consturile nesabuntei, tocmai de aceea chestiunea in cauza este "definitiv inchisa".
"Nimeni nu vrea sa treaca prin ceea ce a trecut John, sau prin ce a trecut snooker-ul, insa cred cu tarie ca cele intamplate au generat si o parte pozitiva. Acum suntem mult mai vigilenti vis-a-vis de persoanele care ar putea crea probleme de acest fel pe viitor."

Revenind insa la problematici mai arzatoare si actuale, acest Jean Luc Pricard al snooker-ului a anuntat ca va introduce pedepse drastice pentru jucatorii care nu respecta sportul. Astfel incat daca un jucator se va inscrie intr-o competitie si nu se va prezenta (fara a avea un motiv intemeiat) atunci acesta va fi penalizat, acelasi lucru aplicandu-se si celor care intarzie la meciuri. Comportamentul violent sau cel neadecvat nu vor mai fi premise in arena.
"Voi combina educatia cu pedepsele, iar pedepsele mele vor fi draconice pentru ca nu-mi place sa iau prizioneri. Daca eu m-am implicat si m-am dedicat in totalitate pentru a mari premiile in bani si a introduce mai multe competitii in circuit, atunci ma astept la acelasi tip de implicare si din partea jucatorilor - iar unii dintre ei nu au facut-o", a declarat Hearn.
Un articol excelent a fost publicat pe blogul lui Dave Hendon, articol realtionat cu cele de mai sus, asa ca va invit sa il cititi, pentru ca va va face placere cu siguranta :-)


Hearn va revolutiona snooker-ul in felul sau...
Multi s-au bucurat cand au auzit ca snooker-ul va fi revolutionat si la fel de multi s-au bucurat de venirea lui Barry Hearn la conducere. Insa daca au crezut ca revolutie inseamna doar premii mai mari, mai multe turnee si conditii mai bune pentru jucatori, s-au inselat amarnic. Dincolo de crearea arealului perfect, exista jucatori, iar unii dintre ei nu privesc cu foarte mult respect sper sportul care i-a facut celebrii. Un caracter urat, o atitudine nejustificat de negativa, nepasarea atunci cand intri sa joci in arena...toate acestea nu pot face bine snooker-ului.


"Sportul gentlemen-ilor" are nevoie de o gura proaspata de aer, insa in realizarea acestui lucru nu se poate implica doar conducerea, ci trebuie sa se implice si jucatorii...fiecare in parte. Asa cum va spuneam pana nu demult, faptul ca un caz ca cel a lui Higgins a generat o explozie de noi modificari si crestea vigilentei in materie de pariuri si nu numai, este mai mult decat un pas inainte, insa in final depinde de caracterul fiecarui jucator; iar unii dintre ei, au nevoie de putina disciplina...asa ca salut initiativa lui Hearn si sunt sigura ca o va pune in aplicare fara doar si poate! :-)


Asa ca voi incheia cu un cantecel relationat cu modalitatea de revolutionare a snooker-ului "in felul" lui Hearn cu singura mentiune ca nu este vorba despre "and now, the end is near" (cum spune melodia)  ci despre "de abia am pornit la drum" ;-)

0 comments: