German Masters (etapa de calificare) - Ziua 1

05:37:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dupa o saptamana plina ochi de snooker televizat la greu, iata ca a sosit momentul sa ne re-obisnuim cu binecunoscutul deja sistem de scoruri la minut, oferit de cei de la World Snooker. Si pentru ca tot veni vorba despre ei, cand aveti timp faceti-le o vizita, pentru ca baietii au un nou look (ma refer la site). Hainutze noi, tocmai bune pentru iarna, de un rosu aprins, un format mai aerisit si mult, mult snooker :-) Mai au cateva lipsuri pe ici pe colo si ceva probleme la bord, insa sa nu fim prea duri cu ei, dupa o schimbare de look esti putin dezorientat, nu-i asa? :-))


Revenind insa la oile noastre (atentie, am spus ale noastre si nu ale lui monsieur Becalli :p), iata ca prima zi din etapa de calificare pentru German Masters a si inceput ieri dimineata. Turneul este unul relativ nou in calendar, in contextul in care beneficiaza de un nou format si este o competitie de puncte. Spun asta, pentru ca in trecut au mai existat incercari de a face din acest eveniment unul regulat, insa se pare ca sortii nu prea i-au fost aproape. In perioada 1995-1997, competitia purta numele de German Open si era un eveniment de puncte, fiind castigat de John Higgins si Ronnie O`Sullivam (John 2 victorii, Ronnie doar una), iar in 1998 si-a schimbat numele in German Masters insa nu a mai fost o competitie de puncte, pe atunci John Parrott invingandu-l pe Mark Williams in finala, cu scorul de 6-2.
Acum insa turneul este gata de un inceput proaspat pentru a (re)intra in circuit asa cum se cuvine si de a nu-l mai parasi. ;-) Asadar, anul viitor in februarie in perioada 2-6, capitala Germaniei va fi gazda fericitului eveniment.


Jimmy este pregatit de o noua batalie in snooker
Prima zi de competitie a fost una destul de intensa, in principal si datorita regulii de joc "cel mai bun din 9", regula ce ofera satisfactii maxime jucatorilor consecventi. S-au inregistrat in total 4 meciuri ce s-au incheiat in frame decisiv: cel dintre englezul Anthony Hamilton si norvegianul Kurt Maflin ( 5-4 in favoarea primului numit), cel dintre finalistul din acest an al Shanghai Masters, Jamie Burnett si thailandezul James Wattana (5-4 in favoarea lui Jamie), cel dintre castigatorul PTC 4, Barry Pinches si Kyren Wilson (5-4 in favoarea secundului) si cel dintre legendarul Tony Drago si Kuldesh Johal (5-4 in favoarea "Tornadei").


Dupa o saptamana nu foarte buna, in care a incheiat destul de dezastruos meciul sustinut impotriva scotianului Stephen Hendry, "The Whirlwind" Jimmy White pare sa fie mai in forma ca niciodata invingandu-l cu scorul de 5-2 pe Liam Highfield si calificandu-se altfel in urmatoarea runda unde isi va intalni tizul pe Jimmy Robertson, care a trecut de starul Braziliei Igor Figueiredo cu acelasi scor.
Rezultate foarte bune au inregistrat thailandezul Thanawat Thirapongpaiboon, care a trecut cu magnificul scor de 5-0 de Patrick Wallace, dar si Nigel Bond care a eliminat-o pe Reanne Evans din competitie practicand acelasi rezultat.


Mai jos aveti lista completa a rezultatelor:


Anthony Hamilton 5 - 4 Kurt Maflin
Fergal O'Brien 2 - 5 Adam Wicheard
Patrick Wallace 0 - 5 Thanawat Thirapongpaiboon
Alfie Burden 5 - 2 Zhang Anda
Mike Dunn - primit "bye" pentru runda urmatoare
Jack Lisowski 5 - 2 James McBain
Jamie Burnett 5 - 4 James Wattana
Bjorn Haneveer 3 - 5 Liu Song
Barry Pinches 4 - 5 Kyren Wilson
Nigel Bond 5 - 0 Reanne Evans
Jimmy White 5 - 2 Liam Highfield
Jimmy Robertson 5 - 2 Igor Figueiredo
Tony Drago 5 - 4 Kuldesh Johal
Ian McCulloch 5 - 1 Issara Kachaiwong
Rod Lawler 2 – 5 Simon Bedford
Andy Hicks 5 - 1 Paul Davison


Astazi insa un alt grup de jucatori curajosi isi va dezbate calificarea spre runda urmatoare.


De la 12:00 (ora Romaniei)
Joe Jogia vs. Jamie O'Neill
Anthony McGill vs. Michael White
Stuart Pettman vs. Xiao Guodong
Dominic Dale vs. David Morri
Mark Joyce vs. Andrew Pagett
Alan McManus vs. Jak Jones


De la 16:30 (ora Romaniei)
Matthew Selt vs. Ben Woollaston
Michael Holt vs. David Gilbert
Rory McLeod vs. Matthew Couch
Steve Davis vs. Michael Judge
Peter Lines vs. Joe Delaney


De la ora 21:00 (ora Romaniei)
Joe Swail vs. Justin Astle
Dave Harold vs. Dermot McGlinchey
Adrian Gunnell vs. Noppon Saengkham
Robert Milkins vs. Jimmy Michie
Jamie Jones vs. Liu Chuang


Ne vedem maine pentru comentarii si rezultate! ;-)

0 comments: