Incepe UK Championship!

05:35:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Anuntat cu surle si trambite de promotorii snooker-ului si "tocat" obsesiv de mine :-P, iata ca a venit si marea zi in care UK Championship ia startul. Cu cei 33 de anisori impliniti, competitia este una dintre cele mai longevive, importante si iubite evenimente snookeristice din circuitul profesionist. Desi nu am fost acolo in 1977 cand a fost lasata la apa si nici nu am avut ocazia sa vad prima finala dintre Patsy Fagan si Doug Mountjoy, va pot spune ca UK Championship-ul si-a castigat popularitatea destul de repede.
Cu un nume extrem de sugestiv pentru tara-mama a snooker-ului, competitia a fost martora aparitiei si dezvoltarii "Epocii de Aur" a acestui sport, a fabuloaselor meciuri dintre legendele snooker-ului, a admirat primii pasi fragili ai celor care urmau sa zguduie din temelii snooker-ul si a creat o traditie bazata pe corectitudine, disciplina si pasiune.


Desi la inceput nu a fost o competitie de puncte, sapte ani fiindu-i necesari pentru a atinge acest nivel, publicul a fost pur si simplu hipnotizat de formatul si atmosfera creata in cadrul acestui turneu. E adevarat ca sezoanele de snooker nu erau pe atunci atat de "pline ochi" cum sunt acum, insa acest lucru nu devalorifica un astfel de turneu.
Nu e de mirare ca pana in momentul de fata, Steve Davis este cel care detine recordul in materie de titluri castigate in cadrul Campionatului Regatului Unit, mai precis 6 la numar, de inca 4 ori fiind si finalist, Stephen Hendry il urmeza indeaproape cu 10 finale disputate, dintre care 5 castigate, iar Ronnie O`Sullivan nu face nici el nota discordanta, avand in portofoliu 4 titluri. Trei nume mari ale snooker-ului mondial ce si-au pus amprenta pe acesta competitie oferind un model de tenacitate, ambitie si talent.

Ding Junhui, campionul en-titre
Dupa ce a fost mutat de la Blackpool la Preston si de la Bournemouth la York, competitia si-a gasit o noua casa, acesta fiind al patrulea an in care orasul Telford o primeste cu bratele larg deschise pentru a impartasii cu toti cei interesati snooker-ul de calitate. ;-)

Anul trecut batalia finala s-a dat intre chinezul Ding Junhui si scotianul John Higgins; Ding nu era strain de a juca in finala, intrucat in 2005 il invinsese pe "The Nugget" Steve Davis cu scorul de 10-6, iar in ceea ce il priveste pe Higgins, aceasta se simtea ca acasa, intrucat avea deja in buzunar doua titluri castigate in 1998 si 2000. Se pare inca ca soarta a dorit sa mai echilibreze balanta, asa ca in final Ding a castigat cu 10-8 , a ridicat torfeul deasupra capului, a zambit frumos in fata blitz-urilor insistente, si-a incasat cecul si punctele si a mai marcat in carnetel o competitie castigata ca la carte. :-)


Lasand insa istoria la o parte, iata ca a venit si timpul sa ne primim portia de snooker live, asa cum imi place s-o numesc, intrucat de astazi pana in data de 12 decembrie, 12bet.com UK Championship-ul va face legea in materie de snooker. :-)) Cu "cel mai bun joc din 17" (exceptand finala care se defasoara in baza regulii de "cel mai bun din 19") si o pleiada impresionata de jucatori, se anunta o saptamana extrem de incitanta pentru orice iubitor de snooker care se respecta.


Mai jos aveti meciurile de azi, dar si programul pentru Romania. :-)


De la ora 14:30 si de la ora 21:00 (ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Matthew Stevens
Mark Allen vs. Tom Ford
Stephen Maguire vs. Ken Doherty
Mark Selby vs. Ricky Walden


De la ora 16:00 (ora Romaniei) - prima sesiune
Graeme Dott (3-5) Martin Gould
John Higgins (4-4) Stephen Lee
Peter Ebdon (4-4) Andrew Higginson
Neil Robertson (7-1) Rory McLeod
*actualizat


Programul TV
15:30 - 19:00 (EuroSport 2)
19:15 - 20:30 (EuroSport 2)
21:00 - 23:00 (EuroSport 2)

0 comments: