Noul program de antrenament in snooker

23:13:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Sa ne apucam de antrenament, baieti!
Snooker-ul nu mai este atat de popular pe cat era in anii `80, nu-i nici un mister in asta, insa totusi exista multi oameni inca dornici de a se implica in acest sport, fani care isi sustin jucatorii preferati si nu pierd nici un turneu sau pur si simplu persoane care vor sa afle mai multe despre snooker.
Circuitul profesionist cunoaste din ce in ce mai multe numele talentate care isi petrec timpul in fata meselor de snooker, antrenandu-se pentru ca intr-o zi sa isi intalneasca adversarii pe care i-au admirat la televizor pana atunci. Si cu toate acestea acel "totusi mai sunt..." nu este suficient pentru a face din snooker-ul actual ceea ce a fost acum cateva decenii.


"Ca sa ajungi cineva in viata asta, trebui sa pui mana si sa inveti serios", mi se spunea pe cand eram de-o schioapa. Ei, acum din pacate sfatul nu mai este general valabil. Fireste depinde de ce valori morale iti prestabilesti, insa per ansamblu s-a dovedit ca nu mai este de actualitate :-P Insa in sport "vorba asta din batrani" nu si-a pierdut valabilitatea. Se spune ca atunci cand elevul este pregatit,  profesorul apare....insa ce ne facem daca avem un numar relativ mare de elevi pregatiti, iar profesorii intarzie sa apara?


Saptamana trecuta, WPBSA (Asociatia Mondiala de Biliard si Snooker Profesionist) in frunte cu presedintele sau, domnul Jason Ferguson au dat publicitatii noul program de antrenament, program realizat in parteneriat cu cei de la IBSF (Federatia Internationala de Biliard si Snooker) si atent gestionat de detinatorul celor sase titluri de campion mondial, Steve Davis. ;-)
Tinta programului? Tinerii jucatori care au nevoie de indrumare si antrenament pentru a face o cariera in snooker.


Steve "The Nugget" Davis a declarat: "Am avut parte de momente extrem de frumoase ca jucator de snooker si simt ca acum e timpul sa dau ceva inapoi sportului, iar acest nou program de antrenament reprezinta ocazia ideala de a o face. Snooker-ul devine foarte rapid un sport global, popularitatea acestuia crescand in Asia, Europa, Australia, Orientul Mijlociu sau America de Sud, acum fiind momentul propice pentru a valorifica rezultatele obtinute si a ne ocupa de implicarea cat mai multor jucatori tineri in acest sport. Ei sunt "Ronnie O`Sullivanii" si "Stephen Hendryi" viitorului.


Echipa de soc: WPBSA-ul si IBSF-ul
Cu 82 de Asociatii Nationale de Snooker pe intreg mapamondul, snooker-ul are o sansa reala de a deveni si mai cunoscut, astfel jucatorii pana acum nebagati in seama, primind o mana de ajutor. Totodata, sa te ocupi de antrenamentul tinerilor jucatori, nu e un lucru usor insa timpul recompenseaza orice efort depus.


Iata ce a declarat Jason Ferguson in legatura cu noul proiect: "Obiectivul nostru este sa crestem numarul de antrenori la nivel global, astfel incat acestia sa poata fi disponibili pentru a "preda" in scoli, cluburi si comunitati. Intentia noastra este aceea de a arata elementele de baza ale acestui sport tinerilor jucatori si de a creste numarul de participanti la competitii."


La randu-i, presedintele IBSF, domnul Pascal Guillaume a adaugat: "De la infiintarea Academiei de Antrenament IBSF din 2005, am avut mai multe intiative in acest sens, insa nici una nu s-a ridicat la inaltimea si importanta pe care programul de fata le detine. Sa lucram mana in mana cu cei de la WPBSA si cu Steve Davis in acest domeniu, inseamna sa facem snooker-ul sa creasca si sa isi atinga adevaratul potential intr-o maniera mult mai simpla, insa totoadata si ca planurile noastre sa isi atinga obiectivul."


Inca o idee extrem de interesanta a celor de la WPBSA, fara indoiala! Astfel foarte multi jucatori talentati si ambitiosi isi vor putea vedea visul cu ochii si vor beneficia de o promovare mult mai buna. Insa sa nu uitam ca cei care se vor "avanta" in activitatea de antrenare vor trebui sa fie alesi pe spranceana.
In profesor este cel care te inspira sa inveti, mai mult decat cel care doar isi preda lectia, asa ca va fi interesant de urmarit criteriul de selectare al potentialilor antrenori. Cu siguranta ca avandu-l pe Steve Davis la carma, acesta avand un ochi format pentru snooker si toate ce deriva din acest sport, lucrurile se vor desfasura mai mult decat ca la carte, dar mare provocare va ramane sa antreneze antrenorii , nu credeti? :-P

Persoanele interesate de programul de antrenament, cu alte cuvinte cei care isi doresc sa devina antrenori, sunt rugati sa contacteze biroul WPBSA din Bristol, la numarul de telefon:  0117 317 8200.

0 comments: