UK Championship (etapa de calificare) - ultima zi

05:15:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Dupa opt zile de snooker la foc continuu, iata ca am ajuns si la finalul etapei de calificare. Asa ca s-a tras linie si s-au adunat cat se poate de serios castigatorii. Pe primii sase ii stim deja, insa inca zece si-au mai adaugat numele pe lista in cursul zilei de ieri, asa ca avem in total 16 jucatori ce vor primi ca drept rasplata o "excursie" catre Telford :-))


Jimmy White a continuat lista victoriilor dupa ce l-a invins pe contra-candidatul sau, Joe Perry cu 6-2 in prima sesiune si cu 9-6 in cea de-a doua, Mark Davis l-a eliminat din competitie pe Joe Swail dupa ce a pornit cu un decisiv 7-1 si a inchis cu scorul de 9-7, iar Patrick Wallace l-a pus la zid pe Mike Dunn cu fantasticul scor de 9-1.
Ryan Day i-a curmat cu 9-5 visul de a juca in Campionatul Marii Brintanii lui Jamie Burnett, desi cei doi au plecat pe picior de egalitate dupa finalul primei sesiuni (4-4), Andrew Higginson l-a trimis spre Viena pe Dominic Dale cu 5-3 si 9-6, iar unul dintre cei mai buni jucatori chinezi din competitie, Liang Wenbo s-a vazut infrant cu 9-6 de Rory McLeod.


Celor de mai sus li s-au adaugat inca patru nume semete, in urma definitivarii celei de-a doua sesiuni de joc. Asadar Barry Hawkins l-a invins cu 9-3 pe irlandezul Fergal O`Brien, Stuart Bingham a trecut cu scorul de 9-4 de Peter Lines, campionul mondial din 1997, Ken Doherty a iesit victorios (9-7) din meciul cu Rod Lawler, iar Ricky Walden l-a eliminat pe ultimul chinezut din etapa de calificare, Liu Chuang, cu scorul ingrat de 9-8.


Ca un mic rezumat, iata si numele celor 16 jucatori care au reusit sa se califice pentru UK Championship-ul de anul acesta:


Matthew Stevens
Tom Ford
Martin Gould
Stephen Lee
Mark Joyce
Judd Trump
Jimmy White
Mark Davis
Patrick Wallace
Ryan Day
Andrew Higginson
Rory McLeod
Barry Hawkins
Stuart Bingham
Ken Doherty
Ricky Walden

Alaturi de ei "isi vor da concursul" si ocupantii pozitilor de top, stiti voi top 16, asa ca incepand cu acest weekend, va astept la o portie de snooker live, asa cum se cuvine. Ne auzim in cateva zile! ;-)

0 comments: