UK Championship - Ziua 2

07:28:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Selby s-a calificat in optimile de finala dupa ce l-a invins pe Walden
O zi plina pana la refuz de meciuri, actiuni si reactiuni, nume cu greutate si mult, mult snooker...doar vorbim de Campionstul Regatului Unit, nu? :-P Lucrurile au mers bine, cu mici exceptii, insa tensiunea a inceput sa creasca intrucit cei care si-au disputat cea de-a doua sesiune de joc isi disputau practic si locul in optimile de finala. Din pacate, nu toate meciurile sunt televizate, ceea ce este realmente "naspa" :-)) mai ales pentru ca multe dintre meciurile care nu s-au desfasurat in arena au avut rezultate mult mai interesante decat cele transmise in direct.
Intre meciuri ne-am putut delecta insa cu glumitze si comentarii numa` bune de rontait, venite direct din "cartierul" BBC 2, de unde Ken Doherty si Steve Davis isi "faceau de cap" in mod traditional, asa cum o fac de obicei. Pentru cei care nu sunt obisnuiti, de cele mai multe ori doua sau trei legende ale snooker-ului sunt chemate in studiourile BBC pentru a comenta intre pauzale dintre frame-uri...iar dupa tensiunea si drama din arena, glumitele atent presarate de "comediantii la datorie" reprezinta sarea si piperul unei competitii. ;-)
Dar lasam introducerea si sa vedem cine si-a castigat dreptul de a juca in optimi.


Dupa ce "The Chinese Sensation" Ding Junhui il conducea cu scorul de 7-1 pe galezul Matthew Stevens, in cea de-a doua sesiune primul frame a fost adjudecat tot de campionul en-titre prin intermediul unui break de 57 de puncte. Totusi, Matt nu avea sa stea cuminte prea mult timp, si cu ajutorul unor break-uri de 36, 103 si disputarea unui frame pe bila neagra, a reusit sa mai reduca putin din handicap cu 8-4. Ding insa s-a grabit sa inscrie un 98 pentru a-si semna victoria finala la 9-4, castigadu-si astfel locul din optimi.

Lee: Nu pot sa ma uit!
Mark Allen si Tom Ford si-au incheiat primul rendez-vous la 5-3, in favoarea primul numit...iar lucrurile aveau sa stea cam la fel si in cea de-a doua intrevedere dintre cei doi, intrucit Mark a uimit intreaga audienta cu break-uri de 141, 113 si 100, Tom nemaireusind sa treaca peste impactul emotional de a fi condus cu o asemenea maiestrie si oprindu-si evolutia dupa doua frame-uri adjudecate. Scor final: 9-5 pentru Allen.


Un meci extrem de interesant, a fost cel dintre Stephen Maguire si Ken Doherty. Desi Stephen a plecat cu avanajul de 6-2, irlandezul ce in 1997 castiga titlul de campion mondial a luptat cu indarjire pentru a mai reduce din diferenta creata, reusind sa incaseze patru frame-uri. Insa cum Stephen juca extrem de bine si avea de partea sa si avantajul de a fi condus inca din prima sesiune, a atins pragul "limita" mult mai usor, meciul incheindu-se cu scorul de 9-6. De remarcat insa, performanta inregistrata de Ken!
Mark Selby si Ricky Walden au pornit de pe picior de egalitate 4-4, dupa o prima sesiune cel putin ciudata - Ricky a condus, si nu ma refer aici neaparat la scor cat si la actiunea in sine. Totusi runda secunda avea sa ni-l arate pe Selby mult mai determinat si intr-o forma mult mai buna, acesta inscriind break-uri de 75, 109 si 67 si nelasandu-l pe Ricky sa isi "atraga" decat doua frame-uri, in timp ce el " The Jester from Leicester", le castiga pe cele cinci necesare pentru a merge mai departe (9-6).


Graeme Dott a intrat in sesiunea de ieri fiind condus de Martin Gould cu scorul de 5-3, insa se pare ca acest lucru l-a ambitionat foarte tare pe finalistul Campionatului Mondial din acest an. Asadar Dott a castigat frame dupa frame, Martin stand si privind cum isi pierde sansa de a merge mai departe. Meciul s-a incheiat la 9-5! Cu alte cuvinte nici un frame pentru Martin, atat de bine a jucat contra-candidatul sau!
Unul dintre cele mai bune meciuri ale serii, in opinia mea, a fost cel disputat intre "The Wizard of Wishaw" John Higgins si "Bulldog-ul" Stephen Lee. O prima repriza de joc incheiata la egalitate 4-4, dupa ce intial Lee a fost condus cu 2-0 si o serie neintrerupta de lovituri fantastice, i-au facut pe cei doi sa aiba o intalnire destul de tensionata. Ambtii jucatori au performat extrem de bine, iar Lee chiar a jucat "top class snooker". Jos palaria!

Robbo dand mana cu McLeod, dupa o victorie absoluta
Meciul a inceput cu break-ul de 99 a lui Higgins, devansat insa de Lee cu un spectaculos 137 in frame-ul urmator. Infuriat insa de "balansul" continuu, John si-a adjudecat trei frame-uri consecutive, sustinut fiind de break-uri de 87, 64 si 80 (desi frame-ul cu numarul 7 a fost unul destul de controversat, intrucit John a cerut repozitionarea bilei roz dupa ce efectuase cateva lovituri :-P). Stephen a incercat sa contratace cu un mirific 137, insa break-ul de 55 a lui Higgins din frame-ul urmator, a incheiat meciul la 9-6.


In mod surprinzator, Andrew Higginson i-a curmat visul de optimi lui Peter Ebdon. Si asta desi s-a pornit de la 4-4, iar cei doi au fost la un frame departare aproape tot meciul; totusi, incepand cu frame-ul numarul 7, Andrew a "luat-o la picior" castigand in final cu 9-7.
La sfarsit, desi a fost practic cel mai scurt meci disputat ieri, avem batalia dintre Neil Robertson si Rory McLeod. Batalie, e impropriu spus, deoarece Robbo a condus lejer cu 7-1 inca din prima sesiune, lucrurile neschimbandu-se prea tare in cea de-a doua. Australianul a castigat fara prea mare stress 2 frame-uri, adica exact de cat era nevoie pentru o victorie absoluta de 9-1!


Mai jos aveti si rezultatele partiale ale meciurilor disputate tot in cursul zilei de ieri.


Marco Fu (4-4) 9-7 Barry Hawkins
Allister Carter (4-4) 6-9 Mark Joyce (TV)
Stephen Hendry (4-4) 9-8 Jimmy White (TV)
Mark J. Williams (6-2) 9-3 Mark Davis
*cea de-a doua sesiune se va desfasura cu incepere de la ora 14:30


Ronnie O'Sullivan (4-4) 6-9 Stuart Bingham (TV)
Jamie Cope (3-5) 6-9 Judd Trump
Shaun Murphy (5-3) 9-5 Patrick Wallace (TV)
Mark King 3-5 Ryan Day
*cea de-a doua sesiune se va desfasura cu incepere de la ora 16:00


Asadar astazi vom afla rezultatele finale pentru meciurile prezentate anterior, insa inca patru "intalniri" vor avea finalizata prima sesiune de joc pana la sfarsitul acestei zile.


De la ora 21:00 (ora Romaniei)
Ding Junhui vs. Mark Allen
Stephen Maguire vs. Mark Selby
Graeme Dott vs. John Higgins (TV)
Andrew Higginson vs. Neil Robertson (TV)


Programul TV (speram sa nu il mai "suceasca" baietii de la EuroSport!)
14:30 - 19:15 (EuroSport)
14:30 - 20:30 (EuroSport 2)
21:00 - 00:00 (EuroSport)
23:15 - 00:00 (EuroSport 2)


De-a lungul zilei, voi posta si link-urile necesare vizionarii meciurilor, asa ca va invit sa vizitati blogul pentru ultimele noutati ;-)

0 comments: