UK Championship - Ziua 3

16:40:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Capitanul Carter a parasit competitia
Inca o zi de snooker televizat, aproape in totalitate, din orasul britanic Telford. Ieri am aflat si ultimele opt nume de jucatori gata sa-si faca bagajele pentru a ateriza in optimile de finala, ce se desfasoara chiar in aceste momente.
Din studiourile BBC 2, Steve Davis insotit de aceasta data de John Parrott, comentau in pauzele dintre meciuri si despicau firul in 14, asa cum numai ei o pot face, iar pe EuroSport-ul Britanic o alta legenda a snooker-ului, Joe Johnson isi exemplifica talentele de comentator, cu vocea-i inconfundabila usor ragusita insa plina de haz. :-)


S-a inceput cu meciul dintre rezindentul orasului Hong Kong, Marco Fu si englezul Barry Hawkins, ambii pornind pe picior de egalitate 4-4. Fu insa s-a grabit sa preia conducerea, castigand doua frame-uri, insa Barry nu s-a lasat nici el mai prejos, atacand cu break-uri de 31 si 74 pentru a egala din nou situatia si cu inca un 74 pentru a prelua conducerea. La 7-6, lucrurile aratau destul de  bine pentru englez, insa Fu nu isi spunese ultimul cuvant, ultim cuvant ce a echivalat cu o ploaie de de mini-break-uri ce i-au adus victorii de frame, atat cat sa inchida cu un scor final de 9-6.

Hendry a oprit evolutia "Vartejului"
Una dintre cele mai mari surprize ale zilei de ieri, a fost cu siguranta parasirea competitiei de catre Capitanul Ali Carter. Aceasta a inceput sesiunea secunda pornind de la 4-4, intregul meci fiind insa un adevarat chin! Oponentul sau, Mark Joyce - baiatandru aflat la primul meci televizat intr-o competitiei de puncte de o asemenea magnitudine, a profitat de forma slaba a lui Ali si a castigat primele doua frame-uri. Ali a dat semne de revenire cand si-a adjudecat urmatorul frame, cu ajutorul a ceea ce urma sa fie cel mai mare break realizat de el in acea zi - un 58.  Asa ca la 6-5 lucrurile puteau fi favorabile pentru ambii concurenti....totusi, Ali nu s-a putut regrupa, Mark preluand relativ usor conducerea cu 8-5; inca in frame castigat de Carter, care inca mai dadea semne de revenire...destul de tarziu insa, mult prea tarziu, intrucit lui Joyce nu i-a fost deloc greu sa castige frame-ul final cu un break de 68 pentru a inchide masa cu scorul de 9-6.


"The Welsh Potting Machine" merge mai  departe
Meciul urmator a fost probabil unul dintre cele mai asteptate meciuri din cadrul acestui turneu, toti fanii adevarati ai snooker-ului dorindu-si sa poata vedea "ciocnirea titanilor" Stephen Hendry si Jimmy White (cei doi nu mai jucasera impreuna de aproape 7 ani  intr-un turneu televizat). Pornit cu o sesiune destul de dubioasa, ce a avut ca start joc doua frame-uri absolut geniale in care ambii jucatori au inscris break-uri de peste 100 de puncte insa ce continuat de o maniera extrem de ciudata (a se citi "s-a jucat cam prost"), se spera ca dupa o noapte de meditare profunda cei doi sa-si schimbe tactica de joc. Din pacate nu a fost asa.
Am vazut un Stephen mult prea obosit, ce a ratat lovituri extrem de usoare si un Jimmy coplesit de tot ce se intampla in jurul sau si extrem de nervos.
Pe cei doi nu i-au despartit decat un frame intregul meci, pana cand spre final Hendry a dat semne de revenire. Asa se face, ca desi era condus cu 8-7 a pornit extrem de  hotarit la drum, a egalat si a si castigat cu scorul final de 9-8. Lui Jimmy nu-i venea a crede ce s-a intamplat, dupa meci declarand pe contul sau de Twitter cat de nemultumit si suparat este de performanta sa. :-(


"The Welsh Potting Machine" Mark Williams il avea ca oponent pe tizul sau Mark Davis intr-un meci, care din pacate, nu a fost televizat. Pornit cu 6-2 in favoarea galezului, meciul s-a consumat destul de  repede, intrucit Davis nu a reusit sa-si revina castigand doar un mic frame, pe cand Williams a condus regeste pana la finele de 9-3.


"Racheta" a refuzat sa decoleze ieri seara
Un alt meci extrem de asteptat a fost cel dintre Ronnie O`Sullivan si Stuart Bingham. Multi nu si-au facut probleme in legatura cu victoria "Rachetei", insa aceasta avea sa ii faca sa-si schimbe parerea. Aproape identic cu "ciocnirea titanilor" de mai devreme, meciul a pornit la fel de slabutz, prima sesiune incheindu-se la egalitate 4-4. In runda de aseara insa, Ronnie a pornit relativ bine, castigand primele doua frame-uri cu ajutorul break-urilor in valoare de 62 si 77...insa cam atat avea sa isi adjudece in seara cu pricina, deoarece stilul de joc a lui Bingham a fost net superior. Suparat pe modalitatea sa de joc "The Rocket" a inceput sa-si piarda concentrarea si sa loveasca "intr-o doara",  ritatulul de "ros al unghiilor" facandu-si si el aparitia.
Intre timp, Stuart castiga frame dupa frame, cu lovituri agile si extrem de bine calculate. Scor final: 9-6!
Dupa meci, O`Sullivan a declarat ca nu merita sa castige, in principal datorita faptului ca Bingham a luat parte la intreaga serie de PTC, spre deosebire de el care nu a facut-o. Personal, fiind vorba de " The Rocket", consider ca si cu si fara participarea la PTC, insa cu atitudinea corecta putea sa castige fara mari probleme acest meci. Din pacate, temperamental cum il stim, Ronnie a pierdut ocazia de a merge mai departe.

"Magicianul" si-a castigat locul in optimi
Un exemplu aproape prefect de indarjire a fost Patrick Wallace, care s-a tinut strans legat chiar si cand era limpede ca, cristalul ca va pierde. Meciul dintre el si Shaun Murphy, nu a fost unul dintre cele mai bune, insa s-a jucat pe miza mare, asa ca emotiile au fost de inteles. "Magicianul" a pornit cu avantajul de a-l conduce pe Patrick cu scorul de 6-3, insa aceasta din urma s-a avantat in lupta reusind sa castige primele doua frame-uri. Shaun insa a impuscat un break de 83 pentru a-si duce "suprematia" un pas mai departe (a se citi la 8-5), insa definitivarea aceasteia avea sa dureze o eternitate, deorece in frame-ul urmator, Patrick a pus audienta pe jar cand s-a reintors la masa pentru trei snookere. S-au invartit baietii, s-au snookerit de zor, in final Patrick fiind nevoit sa recunoasca ca Shaun a dominat meciul, intrevederea dintre cei doi incheindu-se la 9-5.


Ultimul meci al serii, a fost cel dintre Mark King si Ryan Day. Desi prima sesiune ds-a incheiat la 5-3, in favoarea lui Ryan, Mark a tinut mortis sa elegaleze si dupa aceasta cei doi "facand cu schimbul" in castigarea frame-urilor :-)) Dupa o batalie ce a parut ca nu se va mai incheia in veci, Ryan a reusit sa sa iasa in evidenta, castigand cu scorul de 9-8.


Ca de obicei, iata si rezultatele partiale pentru meciurile ce si-au disputat doar prima sesiune de joc.
Ding Junhui 2-6 Mark Allen
Stephen Maguire 5-3 Mark Selby
Graeme Dott 4-4 John Higgins (TV)
Andrew Higginson 1-7 Neil Robertson (TV)
*cea de-a doua sesiune va incepe astazi, de la ora 16:00 (ora Romaniei)


Ziua de azi este una extrem de importanta, intrucit vom afla cine ne va delecta in sferturi, asa ca tineti pumnii bine stransi pentru favoriti! ;-)


De la ora 14:30 si ora 21:00 (ora Romaniei)
Marco Fu v. Stuart Bingham
Mark Joyce v. Judd Trump
Stephen Hendry v. Mark Williams (TV)
Shaun Murphy v. Ryan Day (TV)


Program TV:
14:30 - 18:30 (EuroSport)
14:30 - 18:30 (EuroSport 2)
21:00 - 00:00 (EuroSport)
21:45 - 00:00 (EuroSport 2)

0 comments: