UK Championship - Ziua 4

06:49:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Poate una dintre cele mai importante si pline zile ale Campionatului Regatului Unit, a luat sfarsit tarziu in noapte aducand cu sine si cele opt nume ce isi vor etala talentele snookeristice in sferturile de finala de astazi.
Mult dramatism si tensiune data de maximum, multe surprize neasteptate si multe nume grele care au parasit competitia, iata cateva dintre elementele majore ale zilei de ieri. Personal, tragand linie, consider ca acest turneu va fi dominat de tinerii "vlastari" ai snooker-ului, care pana in momentul de fata au fost cei care au tinut lumea pe jar, au invins legende ale snooker-ului si au oferit un joc de calitate. Fara suparare pentru cei titrati, insa unii dintre ei au "servit" publicul cu un snooker de amatori.


Si pentru ca tot vorbeam de noile nume de renume din snooker, cel care a reusit sa impiedice decolarea "Rachetei" O`Sullivan acum doua zile, englezul Stuart Bingham a reusit sa inregistreze inca o victorie de zile mari impotriva lui Marco Fu. Pornita cu un avantaj de 6-2 sesiune secunda nu a prea oferit mari suprize, lucrurile parand sa fie deja stabilite, Bingham castigat de zor frame-uri, iar Fu stand si "admirandu-i" prestatia. Cu ajutorul break-urilor de 76, 56, 90, 74 si 59 Stuart si-a definitivat victoria cu scorul uimitor de 9-2!
O foarte interesanta "batalie a tineretii" a avut loc intre Judd Trump, castigatorul din acest al al EPTC 1 si Mark Joyce, cel care a facut ravagii in etapa de calificari si in prima runda de UK Championship. Mark a condus cu 5-3 dupa finale primeisesiuni (break-urile de 39, 87, 100 si 79 avand in cuvant greu de spus in acest sens :-P) si a continuat cu o serie de 63 si 69 pentru a-si mentine pozitia. Judd a contra-atacat reusind sa castige patru frame-uri, ce totusi s-au dovedit a fi insuficiente in fata "maniei" lui Mark care a inchis masa cu scorul final de 9-7.


O zi ingrozitor de proasta pentru Hendry si Williams
Unul dintre cele mai dureroase momente ale snooker-ului a fost cu siguranta meciul dintre Stephen Hendry si Mark Williams, cei doi jucand de-a dreptul ingrozitor. Daca ieri va povesteam de cat de slab s-a jucat meciul Hendry vs. White, ei bine iata ca acesta a fost cu mult mai rau. Scotianul era cu totul deconcentrat, ratand lovituri extrem de usoare, iar galezul Mark se situa cam tot pe acolo. Cu toate acestea, Hendry a reusit sa inchida prima intrevedere cu scorul de 5-3, pentru ca in cea de seara Williams sa domine.
Tragedia s-a lungit si "para-lungit", cei doi chinuindu-se reciproc si chinuind intreaga audienta venita sa vada un show de zile mari. Totusi Mark a reusit sa-si depaseasca "recordul" din sesiunea anterioara (cand cel mai mare break realizat a fost cel de 24!!!!) inscriind un 66 bunicel, destul cat sa poata prelua conducerea jocului, dupa ce a impartit laurii victoriei per frame cu Hendry. In final, dupa multe lovituri ratate si nervi intinsi la maximum Williams a inchis cu 9-6.
Dupa meci, galezul a declarat: "A fost ingrozitor, cel mai prost meci jucat in calitate de profesionist, punct. Stephen a jucat ca si cum nu ar fi avut ochi. Macar acum pot sa merg mai departe stiind ca mai rau de atat nici ca se poate sa joc." In replica, scotianul a adaugat: "Poate ca ar trebui sa ma intalnesc cu golferul Bernhard Langer si sa-l intreb cum pot scapa de "ticuri" (eng. yips). Pur si simplu nu am putut sa ajung la bile." 

Shaun si-a pus tacul magic la treaba
La polul opus insa, Shaun Murphy si Ryan Day, au demonstrat ce pot face doi jucatori buni atunci cand se intalnesc intr-un turneu extrem de important. Desi Shaun a plecat cu avantajul de 5-3, inscriind doua break-uri magnifice in valoare de 100 si 131, si continuand cu unul de 100 in debutul sesiunii secunde, lui Ryan nu i-a trebuit prea mult sa egaleze situatia (cu break-uri de 65 si 87) si chiar sa duca meciul in frame decisiv. Frame decisiv, ce cu siguranta ar fi putut fi castigat de Day cu usurinta, daca nu ar fi ratat lovitura la bila rosie, folosind sprijinul lung. Asa ca Shaun a profitat pentru a inchide cu scorul final de 9-8.
Un meci extrem de strans si tensionat a fost si cel dintre chinezutul minune, Ding Junhui si Mark Allen. Desi Mark conducea cu 6-2, dupa prima repriza, Ding s-a avantat in lupta inscriind break-uri de 78 si 103 pentru scorul de 6-5. De aici, cei doi au fost despartiti de un frame pana la finalul meciului, castigat ce Mark cu 9-8.


Higgins isi continua seria de victorii
Un meci extrem de strans a fost si cel dintre John Higgins si Graeme Dott. S-a pornit cu 4-4 si scorul nu a aratat vreo diferenta mai mare de un punct intre cei doi pe intreaga durata a meciului; asa ca nu ne-a fost prea mare mirarea cand am vazut ca meciul ajunge in frame decisiv. Cu mult tact, element lipsa in prima repriza, John a reusit sa-si castige locul in sferturile de finala cu 9-8.

Surprize, surprize! "The Jester from Leicester" Mark Selby se vede trimis acasa de scotianul Stephen Maguire fara doar si poate. Prima intalnire dintre cei doi s-a soldat cu scorul de 5-3 in favoarea lui Maguire, cea de-a doua continund aproape de aceiasi maniera, scotianul impuscand un 72 pentru a duce scorul la 7-4. Insa "Mark the Shark" nu avea sa se lase, folosindu-se de un 72 si un 51 pentru a aduce egalitatea pe tabela de marcaj la 7-7. Insa din pacate, la cat atat s-a rezumat evolutia lui Selby, Maguire castigand ultimele doua frame-uri si inchizand masa cu un spectaculos 135 pentru scorul final de 9-7.

"Tunetul australian" este de neoprit
"The Thunder from Down Under", campion mondial en-titre, ocupant al locului fruntas in clasamentul general etc. etc. etc. :-))  Neil Robertson si-a continuat seria de victorii trimitandu-l acasa pe Andrew Higginson. Dupa o prima repriza incheiata cu 7-1, personal credeam ca in sesiunea secunda Robbo va repeta performata inregistrata in meciul jucat impotriva lui Rory McLeod cand a castigat cu 9-1, insa Higginson avea alte planuri pe rol. Cei drept, planurile sale nu au interferat prea mult cu cele ale lui Robertson, intrucat desi Andrew a reusit sa castige 4 frame-uri, tot australianul si-a adjudecat victoria cu scorul de 9-5.


Va spuneam la incepututl articolului, ca de astazi incepe batalia din sferturile de finala, asa ca mai jos aveti si programul acestei zile.


De la ora 15:30 si ora 21:00 (ora Romaniei)
Mark Allen 5-3 Stuart Bingham
Stephen Maguire 3-5 John Higgins
*actualizat dupa prima sesiune


Program TV
15:30 - 18:30 (EuroSport)
15:30 - 18:30 (EuroSport 2)
21:15 - 00:00 (EuroSport 2)
21:50 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: