UK Championship - Ziua 5

17:12:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ziua de ieri a fost o zi in care snooker-ul s-a simtit cu siguranta mult mai bine, in contextul in care performantele inregistrate de cei patru jucatori dornici, fiecare, de un loc in prima semifinala au facut onoare acestui sport :-) S-a jucat snooker de calitate, snooker adevarat, jucatorii parca plutind pe langa masa, din punctul meu de vedere toti cei patru meritand sa mearga mai departe. :-P


Dennis Taylor si John Virgo au fost cei doi carcotasi de serviciu care au comentat meciul dintre Stephen Maguire si John Higgins :-P Un meci care cu siguranta a ridicat standardul de joc de pana acum, ambii fiind responsabili pentru o serie de lovituri absolut geniale! Ceea ce este interesant de observat este ca cele doua sesiuni de joc au fost extrem de similare (daca similarul ar putea fi extrem :-)) ), intrucit dominatia per meci s-a vazut de la inceput pana la sfarsit.
Prima sesiune s-a incheiat cu victoria "Vrajitorului din Wishaw", John preluand conducerea cu scorul de 5-3, scor asigurat prin break-uri de 68, 76, 97 si 94; contributia lui Stephen fiind reprezentanta de o serie frumoasa de 40, 46 si 53.
Higgins si Maguire, doi scotieni in actiune


Pe seara insa, Maguire s-a intors plin de energie, astfel incat a egalat situatia la 5-5, prin intermediul unor break-uri extrem de bine gandite, in valoare de 137 si 40; mai mult decat atat a si preluat conducerea cu o serie de 22, 20 si 76. Batalia era in toi! ;-)
Vazand ce intorsatura luau lucrurile, John a "vrajitorit" in break-uri de 82, 80 si 70 pentru a duce scorul la 8-6, insa Stephen a contra-atacat cu un frumos 106 pentru a minimiza diferenta la doar un frame. La 8-7 situatia era destul de tensionata cel care a reusit sa-i faca cel mai bine fata fiind Higgins, care si-a adjudecat frame-ul victorios insciind un 29 si un 45. Scor final 9-7. Maguire statea in scaunul sau afisand o figura absolut daramata, intrucit a muncit mult pentru a ajunge pana in acest punct si a luptat feroce pe parcursul intregului turneu. A fost ingrozitor sa il vad asa, insa trebuie sa recunosc ca cel mai bun a castigat, performanta inregistrata de Higgins fiind de necontestat.


Mark Allen si-a asigurat un loc in semifinala, trecand de Stuart Bingham
Cel de-al doilea meci  ce ne-a furnizat numele jumatatii necesare pentru prima semifinala, a fost cel dintre Mark Allen si Stuart Bingham. Un alt meci de calitate, comentat de aceasta data de Willie Thorne si John Parrott.
Victoria asupra primei sesiuni i-a revenit lui Allen (5-3), acesta inscriind in break-uri de 105, 57, 67 si 46, fata de cele de 51, 58 si 99 alei lui Bingham. In cea de-a doua sesiune primul frame a fost adjudecat de Stuart prin intermediul unui break de 40, insa Mark si-a dus "suprematia" un pas mai departe cu un break de 73, in frame-ul urmator. Stiind ca trebuie sa egaleze (cel putin), jucatorul care l-a trimis acasa "pachetzel" pe "The Rocket" a inregistrat a serie magnifica de 42 si 142 (break pe care si Jamie Cope il are in dotare in cadrul acestui turneu) insa jocul a continuat cu "impartirea de frame-uri", scorul rezultand la 7-7. Asa cum o spun de fiecare data, in momente de acest gen, victoria poate reveni oricarui dintre cei doi jucatori, de aceasta data Mark fiind cel care a incasat urmatoarele doua freme-uri cu ajutorul break-urilor de 30 si 45. Scor final 9-7.


Ziua de azi ne va oferi si celelalte doua nume necesare desfasurarii semifinalei secunde.


De la ora 14:30 si de la ora 21:00 (ora Romaniei)
Mark Joyce 4-4 Mark Williams
Shaun Murphy 4-4 Neil Robertson
*actualizat dupa prima sesiune

Program TV
14:30 - 17:30 (EuroSport)
14:30 - 17:30 (EuroSport 2)
21:00 - 00:00 (EuroSport) 
21:00 - 00:00 (EuroSport 2) 

0 comments: