UK Championship - Ziua 6

06:20:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ehe dragii mei, se vede treaba ca jucatorii incep a-si incalzi tacurile si defileaza in stilul lor clasic, stil ce i-a consacrat in lumea snooker-ului mondial. Inca o zi s-a incheiat, insa o zi in care snooker-ul a fost la inaltime. Cu siguranta ca apropierea de stadiul final al competitiei "cerne" jucatorii buni de cei mai putin buni, insa aceasta nu este o regula general valabila avand in vedere ca nume mari din "business" au iesit inca din prima runda!
Totusi se pare ca sferturile de finala au un impact pozitiv asupra jucatorilor pentru ca toti au avut meciuri aproape identice: s-a jucat foarte bine, s-a jucat sub tensiune, s-a ajuns la acelasi scor!


"The Magician" Shaun Murphy si "The Thunder from Down Under" Neil Robertson, aveau sa ne ofere un show de zile mari, tinand cont de faptul ca ambii sunt jucatori extrem de buni, jucatori ce au venit cu ganduri serioase la acest turneu; in special Neil care si-ar fi dorit fara doar si poate titlul pentru colectia sa "de buzunar". :-P
Sesiunea cu numarul 1 a debutat cu primele doua frame-uri impuscate de Robbo cu ajutorul unui break frumos de 64, frame-uri insa egalate de Shaun prin break-uri in valoare de 70 si 75 de puncte. Baietii ajunsesera la egalitate si tot asa au tinut-o pana cand "s-a batut gongul" de 8 frame-uri jucate. Scorul era de 4-4.

Magicianul Murphy a invis forta naturii - Tunetul
Pe inserat cei doi s-au regasit in aceiasi pozitie de la care au plecat, cu alte cuvinte ce nu castiga unul, castiga celalalt - se completeaza baietii reciproc, ceva de speriat! :-)) Lasand insa gluma la o parte, pragul de 7-7 s-a atins prin break-urile de 93, 50 si 72 ale lui Murphy si cele de 90 si 120 ale lui Robertson. De aici incolo cel care a facut diferenta a fost "Magicianul", care a reusit sa-si rezerve un loc in semifinala prin intermediul unui break de 45 si a unei serii de 24 si 22.
Neil era de-a dreptul dezolat in timp ce Shaun jubila mai mult in interior decat in exterior (presiunea isi spunea cuvantul), insa tragand linie cei doi au jucat magistral. Un meci de nota 10!


Cel dea-l doilea meci al zilei a fost cel al "Mark-ilor" adica cel dintre Mark Williams si Mark Joyce. Un vechi campion intalnea o "prospatura" in ale snooker-ului televizat ceea ce nu putea sa insemne decat un spectacol pe cinste! ;-)
"The Welsh Potting Machine" s-a pus imediat in functiune castigand primele patru frame-uri cu break-uri de 55 si 43, insa nici Joyce nu s-a lasat mai prejos egaland cate un frame pe rand cu ajutorul  break-urilor de 102, 91 si 32. Prima sesiune de joc se incheia la egalitate: 4-4.

"The Welsh Potting Machine" pare sa-si fi revenit
La revedere cei doi au inceput sa isi imparta frame-urile pana la celebrul deja prag de 7-7, Williams cu o serie de 55, 71 si 56 iar Joyce cu un magnific143 (practic cel mai mare break din acest turneu). Va spuneam de celebrul prag, pentru ca cel putin pentru faza sferturilor de finala, aceasta se pare ca a reprezentat momentul in care unul dintre cei doi jucatori si-a luat avant si a castigat meciul. In cazul nostru, victorios a iesit Mark Williams care si-a asigurat un loc in semifinala cu un break de 82 de puncte.
Am avut parte de inca un meci bun, desi Williams tot mai are probleme in mentinerea unui break mai mare de 50 (asa cum si el o recunoaste de atlfel) insa am avut ocazia sa vedem, inca o data, potentialul unui jucator care cu siguranta va avea un cuvant greu de spus in snooker in viitorul apropiat - Mark Joyce. :-)


Astazi dam drumul primei semifinale, asa ca faceti bine si sustineti-va jucatorul preferat intrucit miza este mare - in loc in mare finala! 


De la ora 14:30 si de la ore 21:00 (ora Romaniei)
Mark Allen 4-4 John Higgins (TV)
*actualizat dupa prima sesiune


Program TV
16:00 - 17:30 (EuroSport 2)
16:45 - 18:35 (EuroSport)
21:00 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: