UK Championship - Ziua 7

04:59:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Iata ca ziua de ieri a adus cu sine, pe langa cativa fulgi de nea razleti, si prima semifinala de UK Championship. Si ce semifinala, as putea spune! :-) Chiar daca prima sesiune s-a dovedit a fi mult mai tensionata decat ultima si chiar daca multi dintre voi ati fost dezamagiti ca nu ati vazut meciul ajungand in frame decisiv la 8-8, nu putem nega faptul ca am avut parte de un spectacol ametitor de snooker. In continuare standardul este mentinut cat mai sus, jucatorii devenind tot mai determinati sa isi castige "bataliile" pe frame-uri.
Si cum pana la marea finala nu mai era dect un singur hop, presiunea de pe umerii celor doi combatanti se simtea dincolo de ecranul sticlos al televizorului - tacurile loveau de multe ori mult prea nervoase in bile, reactiile incepeau sa devina extagerate, iar greselile nu mai puteau fi catalogate ca fiind minore.


In "cutia de tocat" cei doi "Johni" ai snooker-ului - John Virgo si John Parrott se pregateau sa dea frau liber comentariilor pentru meciul ce avea sa ii aiba ca protagonisti pe scotianul John Higgins si nord-irlandezul Mark Allen. Se anunta o batalie crancena!

Scotianul Higgins are un loc rezervat in finala
Iesit la inaintare John si-a si adjudecat primul frame cu un break de 96, ce a primit ca drept raspuns un frumos 130 din partea lui Mark , in frame-ul urmator. Putina confuzie in aer cand "faultul si ratarea" lui Allen au generat un "free ball" anuntat de arbitrul Brendan Moore si cam contestat de Higgins (desi era in favoarea sa). Cert este ca in final scotianul a impuscat un 64 ce l-a dus la conducere cu 2-1, ce-i drept nu pentru mult timp intrucat oponentul sau a egalat imediat prin intermediul unui break de 79.
Cu o serie de 72 si 37, marca Mark Allen si inca una de 40 si 47, marca John Higgins, prima sesiune avea sa se incheie la egalitate 4-4, scorul reflectand pe deplin evolutia ambiilor jucatori.


In timp ce gruparea "John-ilor" era inlocuita de Willie Thorne si Dennis Taylor, cea de-a doua sesiune isi facea simtita prezenta. Ceva mai diferita, inca de la inceput, aceasta a debutat cu primele doua frame-uri adjudecate de Higgins prin intermediul unui break de 52, victorie ce a primit in replica castigarea frame-ului urmator de catre Allen cu ajutorul unui break similar.
Din pacate insa performanta nord-irlandezului, admirata de noi toti pe durata intregului turneu si cu precadere in prima sesiune de joc, avea sa mai scada din intensitate, Mark facand multe greseli. 

Cursa lui Mark Allen ia sfarsit aici
Chiar in frame-ul de inceput a ratat in a inscrie bila neagra, lovind-o mult prea puternic incat aceasta mai ca era sa zboare de pe masa, acest moment fiind fara doar si poate unul de "ruptura" brutala in evolutia sa de pana atunci. Totodata in frame-ul cu numarul 12, Mark s-a intors la masa avand nevoie de un snooker pentru a castiga, a inceput foarte bine, insa a ratat sa inscrie bila roz in buzunarul de mijloc din partea dreapta - o noua palma primita de acest jucator extrem de talentat si dornic de a castiga. Si nu cred ca mai este un secret, faptul ca in momentul in care incepi sa ratezi lovituri usoare, dar mai ales decisive increderea in sine si in joc incepe sa scada...acest lucru vazandu-se si pe chipul chinuit a lui Allen.


Intre timp, scotianul de serviciu tot inscria de zor bila dupa bila, realizand un frumos break de 100 si consolidandu-si victoria totala cu un break de 73. Tabela de marcaj avea sa inghete la scorul final de 9-5, iar John Higgins ajungea pentru a treia oara in finala.
Meciul de ieri a inceput fara doar si poate cu doua nume mari pe tabela si s-a incheiat de aceiasi maniera, chiar daca evolutia lui John a fost mult mai constanta decat cea a lui Mark, in final am avut parte de un joc frumos, de fair-play, de cateva momente de amuzament si de snooker de calitate. :-)


Astazi ia startul si cea de-a doua semifinala, asa ca pana la sfastirul zilei vom afla si numele ce completeaza finala ce va avea loc duminica. 


De la ora 15:50 si de la ora 21:00 (ora Romaniei)
Mark Williams 5-3 Shaun Murphy (TV)
*actualizat dupa prima sesiune

Program TV
21:00 - 00:00 (EuroSport)

0 comments: