UK Championship - Ziua 8

16:19:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Sper ca aveti urechile bine ciulite si ochii bine deschisi pentru ca vreau sa va povestesc una dintre cele mai bune "ciocniri" din snooker, ciocnire ce a avut loc ieri in cea de-a doua semifinala a 12bet.com UK Championship-ului din acest an. A fost unul dintre cele mai dramatice meciuri pe care acest turneu le-a avut sub aripa, iar daca ati avut ocazia sa va uitati la tot meciul, atunci stiti deja de ce spun asta :-P
Multi deja cunoasteti cel de-al doilea nume care a venit sa intregeasca finala, insa cum imi place sa impart experiente snookeristice cu toti, o sa va plictisesc (sper insa ca nu foarte tare) cu viziunea mea depre meci. In mare "The Welsh Potting Machine" s-a trezit "din somnul cel de moarte in care il adormira barbarii de tiran", adica in traducere libera: Mark Williams l-a trimis acasa colet via/par avion pe Shaun "The Magician" Murphy! Si inca cum l-a trimis! :-)) Superb meci!


Totul a inceput cu baietii veseli, Ken Doherty si Willie Thone, strategic asezati in "cutiuta lor de comentatori" dornici de a deslusii pentru noi toti ceea ce Mark si Shaun aveau sa etaleze pe masa de joc. Rob Walker era si el prezent, gata sa ofere celebra deja nota de bun-venit "Let`s get the boys on the baize!", jucatorii erau nerabdatori sa intre in arena, iar acasa, noi, fanii de snooker-ul cu acte in regula de abia asteptam sa vedem cum se va desfasura aceasta intrevedere si mai ales cum se va termina. ;-)


Mark Williams facandu-si loc printre bile pentru a ajunge in finala
Williams a inceput prima sesiune in forta, adjudecandu-si primele doua frame-uri cu break-uri in valoare de 46 si 38, insa Shaun a raspuns un un frumos 91 pentru a mai reduce din handicap. Mark insa nu s-a lasat si a mai incasat un 73, insa si raspunsul lui Shaun a fost pe masura, un 33 care avea sa deschida calea catre egalare si un 45 care o si consolida. La 3-3, poate multi dintre noi s-au gandit ca prima sesiune se va termina la egalitate, insa ca sa vezi! Nu a fost asa! :-)) Principalul responsabil de acest fapt a fost chiar galezul ,care prin intermediul unei serii de break-uri in valoare de 30 si 34 a intrat in sesiunea urmatoare cu avantajul de 5-3! Lucrurile tocmai ce au devenit extrem de interesante!


Pe seara, in timp ce John Virgo si Dennis Taylor "treceau la aparate" , cele de comentat ma refer :-P, cei doi jucatori intrau in scena - Shaun destul de trist, Mark ceva mai relaxat. 
Arbitrul anunta frame-ul cu numarul 9, jocul incepe, Mark isi contruieste tacticos un break de 43 pe care insa a fost nevoit sa il intrerupa brusc datorita piederii pozitiei de atact, Shaun vine la masa insa rateaza sa inscrie o bila rosie in buzunarul superior drept, Mark revine tintind aceiasi bila si acelasi buzunar...bila insa se razvrateste si nici de aceasta data nu vrea sa fie inscrisa, urmeaza o serie de lovituri de sigurata, iar in final Murphy cedeaza jocul - Tara Galilor era in delir, intrucit reprezentantul lor conducea acum cu scorul de 6-3!


Ceea ce a urmat insa a fost apogeul acestui meci, nebunie curata si fericire completa pentru fanii engelzului Murphy. Acesta a reusit sa il tina parca pedepsit la colt pe Williams timp de nici mai mult, nici mai putin de 74 de minute! Timp in care nu numai ca a si egalat, insa a dus si meciul mai departe, la doar un pas de victorie.
Ce-i drept insa Shaun a jucat magistral aceste frame-uri, a realizat break-uri frumoase de 129, 107 si 73, a executat lovituri grele, a avut o fluenta de joc ca la carte....cu alte cuvinte a meritat sa castige fiecare frame!
De aici, personal il vedeam in finala pe Shaun...nu mai aveam nicio speranta in ceea ce il priveste pe Mark, insa galezul mai avea ceva asi in maneca, asi pe care i-a folosit pentru a castiga ultimele trei frame-uri si meciul!!! A fost absolut fantastic, isi revenise complet! Isi recastigase dexteritatea in a inscrie de la distanta, isi construia un joc solid...era "The Welsh Potting Machine"pe care cu totii il stiam! :-)

Awww, am pierdut! :-((
Inschis cu 9-8, meciul a fost un adevarat festin de snooker, multe unghii ramanand triste dupa terminarea lui :-)))) Shaun, aproape hipnotozat de revenirea galezului i-a strans mana si i-a oferit sincer (pare-mi-se) felictarile de " Foarte bine jucat!" in repetate randuri!


In studioul improvizat BBC 2, Hazel Irvine alaturi de John Parrott si Steve Davis il asteptau nerabdatori pe galez pentru primele impresii la cald. A fost unul intre cele mai amuzante interviuri pentru ca Mark era clar inca bulversat de tot ce se intamplase, parca nici nu ii venea a crede ca a ajuns in finala iar intrebat cum de a reusit sa-si revina si sa joace atat de bine, acesta a replicat ca sincer nu stie, dar probabil a fost din disperare de cauza! :-))))


Tragand linie, imi pare sincer rau pentru pierederea suferita de Shaun Murphy pentru a jucat extrem de bine in acest truneu. A trecut de nume grele, ca Neil Robertson, si-a pastrat tactica de joc, agresivitatea caracteristica si a demonstrat ca este un adevarat profesionist. Iar pentru asta primeste sincerele mele felicitari!
Pe de alta parte, Mark a pornit in aceasta cursa cu piciorul stang, daca va mai aduceti bine aminte meciul cu Hendry! Oribil! Insa de atunci a inceput sa isi mai imbunatateasca tactica de joc si sa revina la ganduri mai bune :-)) A inceput extrem de bine meciul cu Murphy, l-a continuat insa destul de slab si totusi l-a incheiat magistral, asa cum numai el o poate face! Nu degeaba se spune ca Mark este genul de jucator care desi are un joc slab, continua sa joace pana la ultima bila...asta l-a si salvat! ;-)


Astazi, aveam marea finala, asa ca va invit sa luati parte la ceea ce cu siguranta va fi una dintre cele mai interesante finale de UK Championship!


De la ora 16:00 si de la ora 20:00 (ora Romaniei)
John Higgins vs. Mark Williams (TV)


Program TV
17:30 - 19:00 (EuroSport)
21:30 - 00:30 (EuroSport)

0 comments: