BBC semneaza pentru mai mult snooker

19:39:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Postul de televiziune BBC a semnat un nou contract de extindere a transmisiunilor LIVE pentru Campionatul Mondial, UK Championship, Welsh Open si Masters, pana la sfarsitul sezonului 2013/2014. In linii mari, acest lucru insemna prelungirea contractului cu World Snooker pentru inca trei ani.


Presedintele World Snooker Barry Hearn, a declarat: "Suntem absolut extaziati de prelungirea colaborarii cu BBC pentru inca trei ani. Stabilitatea si increderea legaturii pe care o avem cu ei ne va ajuta sa ducem mai departe inscrierea snooker-ului intr-o noua era."
Australianul Neil Robertson, cel care l-a invins pe Graeme Dott in editia din 2010 a Campionatului Mondial de Snooker, a tinut sa precizeze ca audienta pe care a primit-o evenimentul spune mult despre interesul acordat acestui sport.
"Anul trecut Campionatul Mondial de Snooker a fost urmarit 18.7 milioane de oameni, ceea ce indica apetitul crescut al publicului pentru snooker. Campionatul Mondial a fost televizat de BBC inca din 1978, si alaturi de UK Championship, Masters si Welsh Open a intregit seria de evenimente sportive. Aceste evenimente sunt practic "bijuteriile coroanei sportive" si faptul ca vor fi televizate in continuare de BBC este un lucrul extraodinar."


Detinator a 7 titluri de campion mondial, scotianul Stephen Hendry a adaugat: "Din momentul in care am inceput sa joc snooker BBC-ul a fost principala televiziune ce a transmis sportul nostru. Astfel ca marile turnee "apartin" BBC-ului, prelungirea contractului cu ei fiind o stire extrem de buna."
La randu-i, directorul departamentului sportiv de la BBC, d-na Barbara Slater a spus: "Suntem incantati de reinnoirea parteneriatului cu World Snooker. BBC-ul se mandreste cu o colectie exclusiva a snooker-ului de top si suntem extrem de nerabdatori sa oferim publicului nostru momente de calitate in continuare."


Sursa: bbc.co.uk

0 comments: