Masters cu emotii

16:55:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Mix de emotii!!!!!!!!!
De cele mai multe ori tindem sa-i vedem pe jucatorii de snooker ca pe niste semi-zei invincibili, cu un autocontrol de invidiat, cu o putere de concentrare uluitoare si o indemanare parca de pe alta lume...si nu suntem departe de adevar. Insa povestea nu este intreaga daca nu a-m mentiona ca la sfarsitul zilei sunt in definitiv doar niste simpli oameni care se zbat in nesiguranta, care am emotii, care au probleme si sunt intimidati in diverse situatii etc.


E posibil sa vedem un jucator tot infoiat si gata de lupta, concentrat la maximum pe victorie, croindu-si drum cu maiestrie printre bile si lovituri indraznete, insa daca sufletul sau ar putea fi citit, am fi surprinsi sa vedem ca de cele mai multe ori sunt speriati de cat de mult sunt in avantaj sau in dezavantaj, ca sunt coplesiti de ceea ce li se intampla, ca sunt atat de emotionati incat mai au putin si explodeaza in plans. Majoritatea insa au puterea sa isi pastreze doar pentru sine aceste sentimente si poate din aceasta cauza ii vezi rareori zambind. 
Adevarul este ca dupa ce ajungi sa fi concentrat pe un meci 100% si sa dai tot ce ai mai bun, tensiunea nu dispare in totalitate dupa ce iesi invingator si de multe ori te poate dobori daca nu stii cum sa-i faci fata.


Recent, John Higgins a declarat ca este destul de intimidat de atmosfera creata in arena din Wembley si oare cine il poate invinovatii? Cu siguranta ca si recentele evenimente ce l-au transformat in "oaia neagra" a snooker-ului atarna greu in contextul prezentat mai sus, insa daca ne gandim la cat de mareata este arena Wembley, cate sute de ochi sunt atintiti asupra jucatorilor si cate alte milioane de ochi de pretutindeni urmaresc fiecare miscare de tac executata in fata televizoarelor, atunci te cam ingrozesti.


Higgins are emotii pentru Masters-ul de peste cateva zile
"Intotdeauna m-am simtit complesit de atmosfera de la Wembley. Arena este gradioasa si daca joci prost se poate exagera destul de mult pe aceasta tema. Chiar daca am castigat trofeul de doua ori (n.a 1999 si 2006) nu am jucat la un standard ridicat, mai putin in 2006 cand am castigat finala jucand impotriva lui Ronnie O`Sullivan.
De abia astept evenimentul pentru ca momentan sunt destul de increzator in propriile-mi forte. Nu am jucat snooker decat de vreo doua ori dupa Craciun insa acum joc in cadrul Championship League pentru a-mi imbunatatii jocul cat mai mult. ", a declarat scotianul detinator al trofeului UK Championship 2010.


Masters-ul este un eveniment de-a dreptul magnific, chiar daca nu este o competitie de puncte, ci un turneu invitational, insa avand in vedere ca incepand cu acest an s-a renuntat la wildcard-uri si doar cei mai buni 16 jucatori, cei mai ravniti 16 jucatori isi vor da concursul, atunci e imposibil sa nu recunoscti magnitudinea unui astfel de eveniment.
Mark Selby, detinatorul actual al titlului de campion de Masters, si-a manifestat deja dorinta de a nu-si instraina trofeul catigat anul trecut si la cat de "Shark" poate fi Mark  :-)) nu e de mirare ca va fi un oponent demn de luat in seama. Insa pe langa el si ceilalti isi doresc un astfel de premiu in buzunar si cum standardul de joc va fi unul de profesionisti cu acte in regula, cu siguranta acest turneu va fi unul despre care se va discuta mult timp chiar si dupa incheierea sa. Unul dintre motivele pentru care iubesc acest sport este pentru ca o lovitura nu poate sa se demodeze nicioadata, ea ramane ca punct de referinta pentru cei care isi doresc ca intr-o zi sa o poate executa si ei.


Trebuie totusi sa nu uitam ca snooker-ul este plin de surprize, asa ca nu se stie niciodata cine ramane in picioare pana la finalul unui turneu, fie el si de puncte sau pur si simplu invitational. Cert este insa faptul ca indoielile sau emotiile duse la extrem sunt lucruri de care jucatorii trebuie sa invete sa se fereasca. Nu este o munca usoara, confortabil sa vorbesti, greu de pus in practica, insa daca cineva poate sa faca acest lucru ... ei sunt aceia! ;-)

0 comments: