The Masters - marea finala

07:38:00 Ramona Dragomir 0 Comments

Ding Junhui, campion Masters 2011
Dupa 8 zile intense de snooker (nu intotdeauna captivant, insa destul de surprinzator :-P), iata ca Masters-ul din acest an a ajuns la final. Si cum la final se numara campionii (aka campionul), am avut parte de o finala asiatica de exceptie. Chiar daca ambii jucatori au meritat sa castige, victoria a fost doar a unuia dintre ei, numele sau fiind Ding Junhui. Chinezutul nostru a reusit sa manuiasca cu mare, mare maiestrie tacul si sa-si faca loc cu mult tact printre bilele zgubilitice de pe masa de snooker, astfel incat sa incheie disputa cu rezidentul din Hong Kong, Marco Fu la 10-4. O victorie absoluta! :-)


Prima sesiune de joc a inceput in jurul orei 16:00 (ora Romaniei) in prezenta arbitrului galez, Eirian Williams, la aparate John Virgo si Willie Thorne comentand de zor si "tocand" fiecare miscare a celor doi asiatici.
Ding a acaparat primele doua frame-uri cu ajutorul break-urilor de 120 si 72, cel de-al treilea frame revenidu-i lui Marco care inscria practic ci primele sale puncte din finala (un break de 80). Frame-ul urmator a fost castigat insa tot de Ding, care acum intra in pauza de prima sesiune cu avantajul de a fi la conducere cu 3-1.
Dupa mica pauza, in care BBC 2 a transmis un semi-documentar despre cei doi finalisti asiatici, dar ne-a aratat si cele mai inedite si captivante momente din finala de Masters dintre Stephen Hendry si Mark Williams din 1998, cei doi au intrat din nou in arena, de aceasta data Dennis Taylor si chiar Stephen Hendry fiind comentatorii la datorie.


Marco Fu, finalist Masters 2011
Frame-ul cu numar 5 a fost destul de slabutz jucat, cel mai mare break realizat fiind 20 (si apartine lui Ding), insa a fost adjudecat de chinezutz, urmatorul revenind insa lui Fu, care a inscris un frumos 82 pentru a mai reduce din dezavantaj la 4-2. Totusi seria de break-uri in valoare de 60 si 70 de puncte l-au "deplasat" si mai mult pe Dingushor, care a incheiat prima sesiune de joc conducand cu scorul de 6-2. Numarul 1 "made in China" avea sa ii cam puna bete in roate colegului sau din Hong Kong.


Sesiunea de seara a inceput cu o scurta povestioara despre Masters, expusa de eternul legendar Hendry si cu rezumatul facut de John Parrott si Steve Davis despre ce s-a intamplat cu cateva ore in urma in arena de la Wembley. Si pentru ca tot veni vorba despre arena, uite ca isi faceau marea intrare si cei doi jucatori: Marco Fu intra pe "I`ve got a feeling" de la Black Eyes Peas, iar Ding Junhui pe "Poker Face" de la Lady Gaga (ciudat, nu mi-as fi inchipuit ca Ding este fan Lady Gaga :-P). Alaturi de milioane de fani nerabdatori sa afle deznodamantul acestei finale, John Parrot si John Virgo treceau la comentat :-)


Ding ofera primul interviu lui John Parrott
Fu incepe magistral sesiunea de seara impuscand break-uri de 69, 38 si 56 cat sa isi castige primele doua frame-uri si sa duca scorul la 4-2, insa in frame-ul urmator ceva s-a intamplat...ceve ce a schimbat cursul intregului meci. Fu si-a realizat un break de 39, urmat de un 22 inscris de Ding, a mica batalie a loviturilor de siguranta a intervenit, batalie pierduta de Marco, Ding revenind la masa pentru un 32. Fu reuseste sa incrie o bila rosie extraodinara, Ding se "impotmoleste" in faulturi si ratari generatoare de cate 4 puncte pentru oponentul sau, astfel ca scorul arata 58-74 pentru rezidentul din Hong Kong. Ding avea nevoie doar de un snooker, pe care l-a il si reuseste, insa inscrierea neasteptata a bilei albe de catre Marco il lasa pe Ding cu sansa imensa e a-si repozitiona bila alba acolo unei ii este mai favorabil pentru a inscrie bila roz si pe cea neagra si sa castige frame-ul. Acest a fost momentul, mai mult pshihologic, cand totul s-a naruit pentru Marco Fu.


Urmatoarele trei frame-uri au fost castigate fara doar si poate de catre Ding Junhui, cu break-uri de 94, 83 si 85 (scor final 10-4!). Ding este noul campion de Masters! Chinezutul nostru a avut o cursa grea, trecand de nume mari ca Mark Williams si Graeme Dott pentru a atinge faza sferturilor de finala, de Jamie Cope pentru a ajunge in finala si de Marco Fu pentru a ridica minunatul trofeu desupra capului dar si pentru a incasa premiul in valoare de 150.000 lire sterline! Superba victorie si intens meritata!

Atat Marco Fu cat si Ding Junhui merita insa aplauzele si felicitarile noastre pentru ca ambii au jucat exceptional. Marco a avut o cursa nebuna pentru care a dat tot ce a putut, insa Ding a fost fara indoiala regele competitiei! Felicitari baieti! :-)

Si in incheiere, melodia preferata a lui Dingushor :-) Sper sa va placa :-P


0 comments: